IV: Čilić prvi koji je eliminisao Srbina!

Dušan Lajović je na momente igrao odličan tenis, ali je bio potreban konstantiji nivo da bi prošao u treće kolo. Ipak, posle nekoliko meseci lutanja, pokazao je značajan napredak u Americi.  Federer u trećem kolu, imao jači trening protiv Gojovčika.  Rodžer Federer je bez previše problema stigao do šesnaestine finala Mastersa u Indijan Velsu.

Tenis 11.03.2019 | 01:09
IV: Čilić prvi koji je eliminisao Srbina!
Prva eliminacija srpskih tenisera na Indijan Velsu!

Dušan Lajović završio je učešće na prvom mastersu sezone u američkom gradiću pošto ga je hrvatski teniser Marin Čilić savladao u dva seta (6:3, 6:4), posle nešto više od sat i po vremena igre - preciznije 93 minuta.

Lajović zaustavljen, Čilić prošao u treće kolo. Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo Mastersa u Indijan Velsu.

On je u drugoj rundi poražen od desetog nosioca, Hrvata Marina Čilića u dva seta, 6:3, 6:4.

Lajović je prvi teniser iz Srbije koji je doživeo poraz na takmičenju u Kalifornijskoj pustinji ove nedelje, pošto su pobede na startu zabeležili Novak Đoković, Filip Krajinović, Laslo Đere i Miomir Kecmanović.

U prvom setu, Lajović je krenuo veoma loše, izgubio je gemove na svoj servis u drugom i četvrtom gemu, da bi u petom vratio jedan brejk smanjivši prednost Čilića na 1:4. 

U nastavku seta, oba tenisera su osvajali svoje servise, pa je Čili taj deo igre dobio s 6:3. 

U drugom setu, Lajović je zaigrao malo bolje. U trećem i četvrtom gemu videli smo razmenu brejkova, pre nego što je teniser iz Međugorja konačno načinio ključni brejk u sedmom gemu. 

Poveo je sa 5:3, potom je Lajović dobio svoj gem da bi Čilić potom odservirao za meč. 

Hrvatski teniser u šesnaestini finala igra sa pobednikom meča između Kanađanina Denisa Šapovalova i Amerikanca Stiva Džonsona.

Čilić je furiozno ušao u meč i osvojio prva četiri gema, uzvratio je Lajović brejkom, spasao sedam set-lopti, ali je ipak uz ime 11. reketa sveta na semaforu upisan broj "1".

Lajović je bolje počeo drugi set i uprkos tome prvi "predao servis", na isti način je uzvratio Čiliću, ali dobri momenti koje je pokazivao tokom ovog meča nije mogao da produži na više od nekoliko vezanih poteza, dok je Hrvat bio znatno konstantniji.

"Duci" je značajno produžio meč, imao je četiri brejk lopte kojima bi poravnao rezultat, međutim Čilić se uspešno odbranio i iskoristio treću meč loptu za prolazak dalje.

U narednom kolu igra protiv boljeg iz duela Stiva Džonsona i Denisa Šapovalova.

Srbija ipak ostaje sa četiri učesnika trećeg kola

Ranije su prošli Miomir Kecmanović i Laslo Đere, koji će se u direktnom duelu boriti za osminu finala, Filip Krajinović je večeras pobedio Davida Gofana i zakazao duel sa Danilom Medvedevim, dok je tu naravno i "prvi reket" sveta Novak Đoković koga čeka Filip Kolšrajber.

Taj susret je na programu u noći između ponedeljka i utorka (4.00).

Federer u trećem kolu, imao jači trening protiv Gojovčika. Rodžer Federer je bez previše problema stigao do šesnaestine finala Mastersa u Indijan Velsu.

Četvrti teniser sveta je posle 79 minta igre pobedio nemačkog tenisera Petera Gojovčika, 6:1, 7:5.

Bio je to, može se slobodno reći, nešto jači trening za Švajcarca, posebno u drugom setu u kojem je Gojovčik uspeo da pruži jak otpor favorizovanom protivniku.

U prvom setu sve je išlo kako je želeo Federer. Veoma lako je napravio dva brejka, u drugom i četvrtom gemu, vodio je sa 5:0 pre nego što je Nemac uspeo da osvoji počasni gem, da bi potom Rodžer uzeo set posle 25 minuta igre. 

Gojovčik je zaigrao bolje, uspeo je u drugom setu u četvrtom gemu da oduzme servis Federeru i povede sa 3:1, ali je odmah popustio i Švajcarac je posle toga uzspeo posle 5:5 da napravi novi brejk i potom odservira za trijumf. 

Ono što je zanimljivo je da bismo u trećem kolu mogli da vidimo reprizu finala iz 2017. ali pod uslovom da u noći između nedelje i ponedeljka Stan vavrinka pobedi Mađara martona Fučoviča. 

Rodžeru je ovo bio 63. trijumf u Indijan Velsu, to mu je najuspešniji masters, a trenutno u sezoni ima skor od devet pobeda i samo jednog poraza.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar