Мирковић поднио оставку пред играчима!

"Шок терапија" коју је најавио у изјави после пораза од Вождовца заправо је била најава онога што је Зоран Мирковић потом саопштио играчима у свлачионици: Нисам више тренер Партизана!

Фудбал 11.03.2019 | 17:15
Мирковић поднио оставку пред играчима!
"Шок терапија" коју је предложио у изјави одмах после пораза од Вождовца вечерас на "крову" заправо је била само најава онога што ће саопштити екипи у свлачионици:

"Нисам више тренер Партизана".

Зоран Мирковић поднео је оставку пред екипом, потврђено је нашем порталу из извора упућених у дешавања у Хумској, што су челници црно-белих сазнали тек касније…

Партизан је после ремија 1:1 у 159. "вечитом дербију" прошлог викенда ове недеље изгубио и од Радничког код куће и од Вождовца на страни, што су били први порази екипе под Мирковићевим вођством уз онај од Бешикташа у Истанбулу, али и довољан повод да некада срчани дефанзивац црно-белих и репрезентације Југославије поднесе оставку из моралних разлога - а, то је постала права реткост у тренерском послу, глобално, јер се на тај начин губе загарантоване зараде по уговору.

Зоран Мирковић (47) преузео је Партизан након ремија у Вилњусу против Тракаија (1:1) почетком августа, када је наследио Мирослава Ђукића, а све до ове недеље није имао ниједан пораз на клупи Партизана у Суперлиги. Потом је екипа изгубила од Радничког, па од Вождовца, обе минималним резултатом.

Партизан је водио на 29 мечева у свим такмичењима и забележио 17 победа, девет ремија и три пораза.

Мирковић је посебно био разочаран после ремија на залеђеном терену Партизана против Мачве у последњем колу јесењег дела Суперлиге када је поручио да ће "добро размислити шта даље" уз опаску да се "тешко сналази на услове у српском фудбалу", али га је руководство Партизана убедило да тада остане на клупи и поведе екипу на припреме.

Партизан је играо врло слабо током припрема, али је убедљивим победама против Бачке и Пролетера, и солидним издањем у дербију, наговестио боље резултате пред плеј-оф. 

Ипак, екипа је изгубила важне утакмице од Радничког и Вождовца и тако извесно испала из трке за прво место, чак је и друга позиција сада далеко.

Мирковић је у последње време морао много да импровизује са саставом због бројних повреда првотимаца, тако да није могао да рачуна на Светозара Марковића, Мусу Нџаија и Ђорђа Ивановића, док су ровити Данило Пантић и Зоран Тошић.

То што се претходних дана у медијима није говорило о Мирковићевим потенцијалним наследницима, а такве спекулације најчешће полазе из клуба који се припрема за промену тренера, говори и да је овај потез изненадио руководиоце у Хумској. 

Питање је и да ли ће Партизан заједно с Мирковићем напустити и помоћници Жарко Лазетић и Гордан Петрић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар