Mirković podnio ostavku pred igračima!

"Šok terapija" koju je najavio u izjavi posle poraza od Voždovca zapravo je bila najava onoga što je Zoran Mirković potom saopštio igračima u svlačionici: Nisam više trener Partizana!

Fudbal 11.03.2019 | 17:15
Mirković podnio ostavku pred igračima!
"Šok terapija" koju je predložio u izjavi odmah posle poraza od Voždovca večeras na "krovu" zapravo je bila samo najava onoga što će saopštiti ekipi u svlačionici:

"Nisam više trener Partizana".

Zoran Mirković podneo je ostavku pred ekipom, potvrđeno je našem portalu iz izvora upućenih u dešavanja u Humskoj, što su čelnici crno-belih saznali tek kasnije…

Partizan je posle remija 1:1 u 159. "večitom derbiju" prošlog vikenda ove nedelje izgubio i od Radničkog kod kuće i od Voždovca na strani, što su bili prvi porazi ekipe pod Mirkovićevim vođstvom uz onaj od Bešiktaša u Istanbulu, ali i dovoljan povod da nekada srčani defanzivac crno-belih i reprezentacije Jugoslavije podnese ostavku iz moralnih razloga - a, to je postala prava retkost u trenerskom poslu, globalno, jer se na taj način gube zagarantovane zarade po ugovoru.

Zoran Mirković (47) preuzeo je Partizan nakon remija u Vilnjusu protiv Trakaija (1:1) početkom avgusta, kada je nasledio Miroslava Đukića, a sve do ove nedelje nije imao nijedan poraz na klupi Partizana u Superligi. Potom je ekipa izgubila od Radničkog, pa od Voždovca, obe minimalnim rezultatom.

Partizan je vodio na 29 mečeva u svim takmičenjima i zabeležio 17 pobeda, devet remija i tri poraza.

Mirković je posebno bio razočaran posle remija na zaleđenom terenu Partizana protiv Mačve u poslednjem kolu jesenjeg dela Superlige kada je poručio da će "dobro razmisliti šta dalje" uz opasku da se "teško snalazi na uslove u srpskom fudbalu", ali ga je rukovodstvo Partizana ubedilo da tada ostane na klupi i povede ekipu na pripreme.

Partizan je igrao vrlo slabo tokom priprema, ali je ubedljivim pobedama protiv Bačke i Proletera, i solidnim izdanjem u derbiju, nagovestio bolje rezultate pred plej-of. 

Ipak, ekipa je izgubila važne utakmice od Radničkog i Voždovca i tako izvesno ispala iz trke za prvo mesto, čak je i druga pozicija sada daleko.

Mirković je u poslednje vreme morao mnogo da improvizuje sa sastavom zbog brojnih povreda prvotimaca, tako da nije mogao da računa na Svetozara Markovića, Musu Ndžaija i Đorđa Ivanovića, dok su roviti Danilo Pantić i Zoran Tošić.

To što se prethodnih dana u medijima nije govorilo o Mirkovićevim potencijalnim naslednicima, a takve spekulacije najčešće polaze iz kluba koji se priprema za promenu trenera, govori i da je ovaj potez iznenadio rukovodioce u Humskoj. 

Pitanje je i da li će Partizan zajedno s Mirkovićem napustiti i pomoćnici Žarko Lazetić i Gordan Petrić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar