Детроит затрпао кош Чикага - у два дана 243 поена!

НБА лига одлучила је да се утакмица игра по локалном времену у подне, иако је између претходне утакмице два тима, у другом граду, прошао тек један дан.  Фила добила, али без Бобија.  Џоел Ембид је био одличан у победи над Индијаном - 106:89.

Кошарка 11.03.2019 | 11:45
Детроит затрпао кош Чикага - у два дана 243 поена!
У мање од 36 сати кошаркаши Детроита и Чикага су одиграли два меча!

Прво су у ноћи између 8. и 9. марта Пистонси славили на гостовању у Чикагу (112:104), да би у необичном термину у Детроиту - по локалном времену у подне! - домаћи кошаркаши уписали и другу победу над истим ривалом, сада још убедљивије 131:108.

То значи да су Пистонси за два дана у кош Чикага убацили чак 243 поена и показали да су мање уморни од Булса, мада је право питање због чега је НБА лига направила такав распоред.

Уз умор као фактор свакако у обзир би требало узети и традицију која је на страни Детроита, пошто им је ово чак осма узастопна победа над Чикагом, односно индивудални квалитет пошто су Булси трећа најгоре рангирана екипа Истока.

Петим тријумфом у низу, у сложеном распореду, Пистонси су надомак гарантованог места у плеј-офу пошто су сада на скору 34-31, што је довољно за шесту позицију конференције.

Екипа тренера Двејна Кејсија, који је претходних година правио запажене резултате с Торонтом, играла је врло лоше око Нове године, али је у последњих месец и по дана значајно подигла ниво игре и мало ко ће их желети у плеј-офу.

Поново их је предводио Блејк Грифин са 28 поена, шест скокова и пет асистенција, док су Ленгстон Галовеј и Реџи Џексон уписали по 21. 

Стандардно, дабл-дабл учинак имао је Андре Драмонд - 16 поена и 15 скокова. 

У младој екипи Чикага, која је по ко зна који пут у фази реконструкције, предњачио је Вејн Селден са 18 поена, док су по један мање постигли Ото Портер Џуниор и Лаури Марканен (17).

Фила добила, али без Бобија. Џоел Ембид је био одличан у победи над Индијаном - 106:89.

Филаделфија је дочекала Индијану и славила с 106:89, али нажалост на паркету није било Бобана Марјановића који се и даље опоравља од повреде колена.

Није толико страшно што је пропустио и овај меч, али упркос добрим вестима одмах после повреде, некако сви навијачи једва чекају да га виде на делу, па да онда са олакшањем чекају Светско првенство у Кини.

Добра вест за навијаче Севентисиксерса је то што је Џоел Ембид био прави вечерас. За 28 минута у игри постигао је 33 поена, имао је 12 скокова и свакако је најзаслужнији за ову победу Филе.

Поред њега истакли су се и Тобијас Херис са 16, Бен Симонс са 15 и Џими Батлер са 12 датих поена. Код Индијане је најефикаснији био Бојан Богдановић са 18 поена и пет скокова.

Инадијана се одлично држала у првом полувремену, чак била и боља, али је други део игре у потпуности припао домаћину, па је Филаделфија којој се замера у последње време да игра споро, успела да убрза и пре свега добром игром у последњој деоници успела да чак добије и убедљивим резултатом.

Поред ове утакмице, додајмо и да је Детроит био бољи од Чикага са 131:108, док је Торонто славио у гостима против Мајамија са 125:104.



Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар