Detroit zatrpao koš Čikaga - u dva dana 243 poena!

NBA liga odlučila je da se utakmica igra po lokalnom vremenu u podne, iako je između prethodne utakmice dva tima, u drugom gradu, prošao tek jedan dan.  Fila dobila, ali bez Bobija.  Džoel Embid je bio odličan u pobedi nad Indijanom - 106:89.

Košarka 11.03.2019 | 11:45
Detroit zatrpao koš Čikaga - u dva dana 243 poena!
U manje od 36 sati košarkaši Detroita i Čikaga su odigrali dva meča!

Prvo su u noći između 8. i 9. marta Pistonsi slavili na gostovanju u Čikagu (112:104), da bi u neobičnom terminu u Detroitu - po lokalnom vremenu u podne! - domaći košarkaši upisali i drugu pobedu nad istim rivalom, sada još ubedljivije 131:108.

To znači da su Pistonsi za dva dana u koš Čikaga ubacili čak 243 poena i pokazali da su manje umorni od Bulsa, mada je pravo pitanje zbog čega je NBA liga napravila takav raspored.

Uz umor kao faktor svakako u obzir bi trebalo uzeti i tradiciju koja je na strani Detroita, pošto im je ovo čak osma uzastopna pobeda nad Čikagom, odnosno indivudalni kvalitet pošto su Bulsi treća najgore rangirana ekipa Istoka.

Petim trijumfom u nizu, u složenom rasporedu, Pistonsi su nadomak garantovanog mesta u plej-ofu pošto su sada na skoru 34-31, što je dovoljno za šestu poziciju konferencije.

Ekipa trenera Dvejna Kejsija, koji je prethodnih godina pravio zapažene rezultate s Torontom, igrala je vrlo loše oko Nove godine, ali je u poslednjih mesec i po dana značajno podigla nivo igre i malo ko će ih želeti u plej-ofu.

Ponovo ih je predvodio Blejk Grifin sa 28 poena, šest skokova i pet asistencija, dok su Lengston Galovej i Redži Džekson upisali po 21. 

Standardno, dabl-dabl učinak imao je Andre Dramond - 16 poena i 15 skokova. 

U mladoj ekipi Čikaga, koja je po ko zna koji put u fazi rekonstrukcije, prednjačio je Vejn Selden sa 18 poena, dok su po jedan manje postigli Oto Porter Džunior i Lauri Markanen (17).

Fila dobila, ali bez Bobija. Džoel Embid je bio odličan u pobedi nad Indijanom - 106:89.

Filadelfija je dočekala Indijanu i slavila s 106:89, ali nažalost na parketu nije bilo Bobana Marjanovića koji se i dalje oporavlja od povrede kolena.

Nije toliko strašno što je propustio i ovaj meč, ali uprkos dobrim vestima odmah posle povrede, nekako svi navijači jedva čekaju da ga vide na delu, pa da onda sa olakšanjem čekaju Svetsko prvenstvo u Kini.

Dobra vest za navijače Seventisiksersa je to što je Džoel Embid bio pravi večeras. Za 28 minuta u igri postigao je 33 poena, imao je 12 skokova i svakako je najzaslužniji za ovu pobedu File.

Pored njega istakli su se i Tobijas Heris sa 16, Ben Simons sa 15 i Džimi Batler sa 12 datih poena. Kod Indijane je najefikasniji bio Bojan Bogdanović sa 18 poena i pet skokova.

Inadijana se odlično držala u prvom poluvremenu, čak bila i bolja, ali je drugi deo igre u potpunosti pripao domaćinu, pa je Filadelfija kojoj se zamera u poslednje vreme da igra sporo, uspela da ubrza i pre svega dobrom igrom u poslednjoj deonici uspela da čak dobije i ubedljivim rezultatom.

Pored ove utakmice, dodajmo i da je Detroit bio bolji od Čikaga sa 131:108, dok je Toronto slavio u gostima protiv Majamija sa 125:104.



Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar