СЛС: Партизан опет изгубио, Мирковић поднио оставку!

Нови кикс црно-белих, Срнић на Вождовцу пресудио Партизану! Фудбалери Вождовца победили су у утакмици 26. кола Суперлиге Србије екипу Партизана са 1:0.  "Змајеви" лете, Партизан у дубокој кризи, Бата отишао! Вождовац победио Партизан у 26. колу Суперлиге Србије, а црно-бели траже трећег тренера у сезони 2018/19.  Партизан зрео за тотални ремонт, Вождовац - гол, статива, зицер! Могло је да буде и убедљивије. . .  Драгољуб Срнић погодио за славље Змајева - 1:0.  Зоран Мирковић поднео оставку! Управа покушава да га убеди да се предомисли, али. . .

Фудбал 10.03.2019 | 23:50
СЛС: Партизан опет изгубио, Мирковић поднио оставку!
За Вождовчане, ово је био веома битан меч у борби за осмо место које води у плеј-оф, док црно-бели нису успели да се искупе за пораз од пре неколико дана против Радничког из Ниша.

Био је то сусрет без превише повољних прилика, на крају, домаћи тим је једну претворио у погодак, а стрелац је био Драгољуб Срнић у 60. минуту сусрета.

Тако је Партизан после пораза од Радничког из Ниша у Хумској, још једном изневерио своје навијаче, а поражен је идентичним резултатом. 

У првом полувремену није било превише озбиљних ситуација. Ипак, прву прилику имао је Вождовац и то у 12. минуту. Андрија Луковић је избио пред Филипа Кљајића, голман црно-белих је ногама избио лопту и спречио сигуран погодак. 

До краја првог дела могао је Партизан до голова. Прво је Павловић одлично шутирао главом у 33. минуту на центаршут са десне стране, али је био замало непрецизан, баш као и Рикардо Гомеш у 43. минуту.

У наставку, Вождовац је у 47. минуту припретио преко Николе Трујића. То као да је најавило шта ће се догодити. 

У 60. минуту Бојан остојић је неопрезно изгубио лопту, одузео му је Драгољуб Срнић који је изашао пред Кљајића и лопту послао у леви доњи угао. 

Испоставило се да је то било све што се тиче голова, мада је Партизан у надоикнади времена могао до бода. 

Закарић је угужи која је уследила у петерцу, успео да погоди стативу и Вождовај је тако и уз доста среће дошао до победе. 

Толико лоши да су морали да изгубе! Нема везе ко је преко пута, црно-бели не изгледају као екипа способна да побеђује у низу. Чак нема везе да ли је реч о тимовима који се боре за врх табеле или пласман у плеј-оф. Сви су способни да се носе с Партизаном или му узму меру. Сви, па и Вождовац, који је одиграо тако да је без већих проблема други пут узастопно на свом стадиону тукао госте из Хумске 1, којима је опет најбољи играч на терену био - голман!

Једино што ни две одличне интервенције Филипа Кљајића нису биле довољне да се спречи други узастопни пораз (0:1), за крај фаталне седмице Парног ваљка. Кошмарне из свих углова. Вероватно ће на Топчидерском брду посегнути за новим изговорима, можда ће после лекара да се тражи нови дежурни кривац, иако се из авиона види да је кривица до оних који су селектирали тим који после 26. суперлигашког кола има чак 21 поен минуса од Црвене звезде и 14 од нишког Радничког.

Партизан без боје, укуса и мириса. Тим који не изазива емоцију. Једно велико ништа. Ако је у прва два кола наговестио да може боље него јесенас, у дербију изгледао пристојно, онда је ове седмице деловао као екипа из јесењег дела првенства, којој мало шта полази за ногом. Без осећаја, без смислених акција, без употребљивих лопти за нападаче, а са доста нервозе, пасова у празно, падова концентрације...

Чак је и питање да ли би било боље да су сви били на располагању Зорану Мирковићу. Са гол-црте је изостао Владимир Стојковић, на загревању се повредио Немања Р. Милетић, картони су спречили Марка Валијентеа, али ако је клуб из Хумске 1 дошао до тачке да нема ко да их замени, онда и није заслужио бољи резултат. Испало је да је одбрана гостију "пукла" баш на тој страни где је требало да дејствују Валијенте и(ли) Милетић, погрешио је на истеку сата игре Бојан Остојић и омогућио некадашњем саиграчу из Чукаричког, дотад неприметном Драгољубу Срнићу, да погоди циљ.

И задовољи правду, јер је Вождовац и пре тога о-хо-хо заслужио вођство. Андрија Луковић је мучио одбрану црно-белих продорима и пасовима који разарају статичне дефанзивце, само није имао среће да зада завршни ударац, иако је у 11. минуту могао да пита Филипа Кљајића где да пуца, а у 76. уздрмао стативу после једне од многобројних контри које су "мирисале" на погодак. Велике проблеме бившем клубу стварао је и Никола Трујић, имао је две ситуације да поентира, почетком другог полувремена се фино наместио, али Кљајић опет није дао и чинило се да другом интервенцијом чува бод освајачу Купа.

Авај, Змајеви су вечерас имали довољно разиграних играча на сваком делу терена: Лазар Арсић и Филип Ступаревић су у завршној трећини кретњом цртали линије које гости нису могли да испрате, капитен Милош Павловић по обичају држао везни ред, а искусна одбрана, предвођена Марко Јовановићем и Николом Микићем отерала од гола нападачки тандем Рикардо-Николић. Једноставно, тим Драгана Аничича је углавном држао у шаху изабранике Зорана Мирковића, који од управе клуба за летњи прелазни рок мора под обавезно да тражи офанзивног везног, способног да разигра тим, пошаље пас напред, споји с голом нападаче, јер у саставу који је данас играо нико то није радио. Можда да им Звонимир Вукић, присутан на трибинама Тржног центра "Стадион" подели бесплатни савет како се то ради...

Покушао је нешто на том плану да промени Бата уласком Данила Пантића уместо Косовића. Џаба. Претходно је само Горан Закарић на махове показивао жељу да промени резултат. Наместио је шансу младом штоперу Павловићу, сам пуцао са дистанце, полушансе - ако се тако могу назвати - имали су Николић, Шеховић и Рикардо, ништа опасно да би се савладао голман Марко Илић. А колико је Партизан био без "крви" сведочи чињеница да је у тренуцима после Срнићевог поготка, кад је морао да јури бар изједначење створио само две прилике, једину прлику и то преко Шћекића и још једну у надоканди преко Закарића .

Мало за реноме клуба из Хумске, који мора на тотални ремонт ако мисли да му крене....

Две победе, а онда реми и два пораза…

Помислили су навијачи Партизана да је њихов тим пронашао пут до стазе успеха након тријумфа против Бачке и Пролетера, па чак и ремија са Црвеном звездом, где је "парни ваљак" дуго водио, али је остао без три бода.

Тај бод очигледно је скупо коштао црно-беле, сасекавши им крила у наредне две утакмице. Повреде и замор учинили су своје, али то никако не може да буде оправдање, јер су сви до једног у Хумској добро знали да се првенство не завршава после "вечитог дербија" и да је то у ствари тек почетак завршнице Суперлиге Србије.

Баш тако су размишљали на Вождовцу. "Змајеви" су у пролећни део сезоне ушли са јасном намером да изборе опстанак. Тренер Драган Аничић изванредно је припремио екипу, која после пет одиграних кола има чак 12 освојених бодова, а "скалп" је узет и Партизану.

Вождовац – Партизан 1:0 (0:0)!

Гол одлуке постигао је Драгољуб Срнић у 60. минуту. Бојан Остојић је изгубио лопту испред шеснаестерца, некадашњи играч Звезде сјурио се искоса са леве стране ка голу и рутински матирао Филипа Кљајића.

Чињеница је да је "парни ваљак" имао више лопту у поседу, али су по приликама екипе биле изједначене, чак је домаћин имао и повољније, пре свих Андрија Луковић. Прво на почетку утакмице није искористио "један на један" са Кљајићем, а затим је вођству погодио стативу и тако практично пропустио шансу да много раније реши питање победника.

Прилике је имао и Никола Трујић, обе у другом делу када је резултат био 0:0. Први шут је прохујао поред стативе, а други је зауставио Кљајић.

Партизан…

"Изгубили смо, криза се продубљује. Не могу да кажем да смо заслужили пораз, међутим, тако је како је. Видећемо наредних дана како ћемо", било је све од шефа стручног штаба Партизана после утакмице.

Суочен са повредама, али и психолошком кризом међу играчима, Зоран Бата Мирковић морао је да промеша карте. Владимир Стојковић се жалио на бол у колену, па је шансу добио Кљајић. Заменио је тренер црно-белих и оба бека – тако да су шансу добили Мирослав Вулићевић и Златан шеховић, док је у последњем тренутку, после загревања, у почетну поставу убачен Остојић уместо Немање Р. Милетића, који је осетио бол у леђима.

Доста слабо, без енергије и конкретне организације играо је Партизан. Пуних 25 минута било је потребно ослабљеним црно-белима да упуте шут у оквир гола такође ослабљеног Вождовца, али је покушај Горана Закарића сјајни Марко Илић без много муке зауставио.

Прилике у првом делу пропустили су Страхиња Павловић и Рикардо Гомеш. Обојица су тукли глава и обојица нису били довољно прецизни. Најбоље шансе имали су Александар Шћекић, чији је покушај такође главом маестрално одбранио Симић и спречио "ваљак" да изједначи, а у судијској надокнади ни Закарић није имао среће пошто је погодио стативу.

Партизан меч сезоне игра у среду у оквиру четвртфинала Купа Србије, када гостује Напретку у Крушевцу. Вождовцу су апетити порасли и сигурно ће се у преостала четири кола потрудити да дође до плеј-офа.

Партизан сада има само два бода више од Чукаричког на четвртом месту. 

ВОЖДОВАЦ – ПАРТИЗАН 1:0
/Срнић 60/

Стадион: Вождовца. Гледалаца: 1.000. Судија. Момчило Марковић

Вождовац (4-2-3-1): Илић –Ћ рковић, Матовић, Јовановић, Микић – Павловић, Срнић (од 73. Пуртић) – Трујић (од 90+5 Машовић), Луковић, Арсић - Ступаревић

Партизан (4-4-2): Кљајић – Вулићевић, Остојић, Павловић, Шеховић – Закарић, Здјелар, Шћекић (од 78. Георгијевић), Косовић (од 62. Пантић) -  Николић, Рикардо

Зоран Мирковић поднео оставку! Управа покушава да га убеди да се предомисли, али...

Два пораза у четири дана и – крај. Зоран Мирковић није више шеф стручног штаба Партизана.

По повратку из Заплањске улице, где је његов тим изгубио од Вождовца са 0:1, Бата је одлуку о повлачењу најпре саопштио играчима у свлачионици „Земунела“, потом о њој обавестио клупске руководиоце и делује да је то крај његовог седмомесечног мандата на клупи Парног ваљка.

Делује, јер управа клуба из Хумске 1 чини све да га одврати од оставке и наговори да промени став. Прошли пут челници су успели у тој намери, кад је после 0:0 са шабачком Мачвом Мирковић, такође, желео да напусти клуб, незадовољан пре свега околностима у српском фудбалу.

С обзиром да се у међувремену ништа на боље није променило, те да Партизан заостаје 21 поен за Црвеном звездом, Мирковић је проценио да више не може да се бори и решио је да оде. Под образложењем да му је свега доста, наговестио је да ће наредних дана доћи у Спортски центар „Земунело“ да се још једном поздрави са свима и тако дефинитивно заврши четврту мисију у Партизану, пошто је претходно био играч у два периода и потом функционер.

Управо у том детаљу управа види шансу да покуша да га одврати од идеје да напусти клуб. Поготово што је већ за среду заказан дуел четвртфинала Купа Србије, у Крушевцу против Напретка. Време није савезник црно-белих и ако не успеју челни људи да убеде Мирковића да остане на клупи под хитно морају да пронађу решење. Могуће је да ће за то утакмицу бити ангажован неко од помоћника. Можда први сарадник Гордан Петрић (ако и не оде у пакету) или Жарко Лазетић, актуелни члан стручног штаба, поготово ако се зна да је и после летошњег одласка Мирослава Ђукића „премостио“ против лучанске Младости период док Мирковић није добио папире за рад.

Има и заговорника идеје да се на тренерску клупу доведе Милан Ристић, тренутно шеф стручног штаба Телеоптика, што би можда било и најбезболније решење, јер је дуго у систему, познаје прилике у клубу и неколико, поготово младих играча који су сад у првом тиму, већ је тренирао.

Наравно, први пик управе остаје договор са Зораном Мирковићем, мада познајући његов карактер и одлучност тешко да ће после свега одлучити да се врати.

Или...

СУПЕРЛИГА, 26. коло:

Раднички Ниш - Младост 1:0 (1:0)
/Ранђеловић 40/

Напредак - Војводина 0:0

Црвена звезда - Земун 4:0 (2:0)
/Марин 31п, Јовељић 42, Павков 53п, Златковић 67аг/

недеља

Динамо - Чукарички 0:0 (0:0)

Спартак - Радник 3:2 (1:1)
/Обрадовић 44, 47, Оташевић 90+3 - Златановић 26, Стаменковић 81/

Вождовац - Партизан 1:0 (0:0)
/Срнић 60/

Бачка - Мачва 0:1 (0:1)
/Гаврић 7/

Пролетер - Рад 0:0

ТАБЕЛА: Црвена звезда 72, Раднички 65, Партизан 51, Чукарички 49, Младост 39, Напредак 35, Пролетер 34, Радник 32 (плеј-оф), Војводина 29, Мачва 28, Вождовац 28, Спартак 26, Бачка 22, Рад 21, Динамо 19, Земун 18.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар