SLS: Partizan opet izgubio, Mirković podnio ostavku!

Novi kiks crno-belih, Srnić na Voždovcu presudio Partizanu! Fudbaleri Voždovca pobedili su u utakmici 26. kola Superlige Srbije ekipu Partizana sa 1:0.  "Zmajevi" lete, Partizan u dubokoj krizi, Bata otišao! Voždovac pobedio Partizan u 26. kolu Superlige Srbije, a crno-beli traže trećeg trenera u sezoni 2018/19.  Partizan zreo za totalni remont, Voždovac - gol, stativa, zicer! Moglo je da bude i ubedljivije. . .  Dragoljub Srnić pogodio za slavlje Zmajeva - 1:0.  Zoran Mirković podneo ostavku! Uprava pokušava da ga ubedi da se predomisli, ali. . .

Fudbal 10.03.2019 | 23:50
SLS: Partizan opet izgubio, Mirković podnio ostavku!
Za Voždovčane, ovo je bio veoma bitan meč u borbi za osmo mesto koje vodi u plej-of, dok crno-beli nisu uspeli da se iskupe za poraz od pre nekoliko dana protiv Radničkog iz Niša.

Bio je to susret bez previše povoljnih prilika, na kraju, domaći tim je jednu pretvorio u pogodak, a strelac je bio Dragoljub Srnić u 60. minutu susreta.

Tako je Partizan posle poraza od Radničkog iz Niša u Humskoj, još jednom izneverio svoje navijače, a poražen je identičnim rezultatom. 

U prvom poluvremenu nije bilo previše ozbiljnih situacija. Ipak, prvu priliku imao je Voždovac i to u 12. minutu. Andrija Luković je izbio pred Filipa Kljajića, golman crno-belih je nogama izbio loptu i sprečio siguran pogodak. 

Do kraja prvog dela mogao je Partizan do golova. Prvo je Pavlović odlično šutirao glavom u 33. minutu na centaršut sa desne strane, ali je bio zamalo neprecizan, baš kao i Rikardo Gomeš u 43. minutu.

U nastavku, Voždovac je u 47. minutu pripretio preko Nikole Trujića. To kao da je najavilo šta će se dogoditi. 

U 60. minutu Bojan ostojić je neoprezno izgubio loptu, oduzeo mu je Dragoljub Srnić koji je izašao pred Kljajića i loptu poslao u levi donji ugao. 

Ispostavilo se da je to bilo sve što se tiče golova, mada je Partizan u nadoiknadi vremena mogao do boda. 

Zakarić je uguži koja je usledila u petercu, uspeo da pogodi stativu i Voždovaj je tako i uz dosta sreće došao do pobede. 

Toliko loši da su morali da izgube! Nema veze ko je preko puta, crno-beli ne izgledaju kao ekipa sposobna da pobeđuje u nizu. Čak nema veze da li je reč o timovima koji se bore za vrh tabele ili plasman u plej-of. Svi su sposobni da se nose s Partizanom ili mu uzmu meru. Svi, pa i Voždovac, koji je odigrao tako da je bez većih problema drugi put uzastopno na svom stadionu tukao goste iz Humske 1, kojima je opet najbolji igrač na terenu bio - golman!

Jedino što ni dve odlične intervencije Filipa Kljajića nisu bile dovoljne da se spreči drugi uzastopni poraz (0:1), za kraj fatalne sedmice Parnog valjka. Košmarne iz svih uglova. Verovatno će na Topčiderskom brdu posegnuti za novim izgovorima, možda će posle lekara da se traži novi dežurni krivac, iako se iz aviona vidi da je krivica do onih koji su selektirali tim koji posle 26. superligaškog kola ima čak 21 poen minusa od Crvene zvezde i 14 od niškog Radničkog.

Partizan bez boje, ukusa i mirisa. Tim koji ne izaziva emociju. Jedno veliko ništa. Ako je u prva dva kola nagovestio da može bolje nego jesenas, u derbiju izgledao pristojno, onda je ove sedmice delovao kao ekipa iz jesenjeg dela prvenstva, kojoj malo šta polazi za nogom. Bez osećaja, bez smislenih akcija, bez upotrebljivih lopti za napadače, a sa dosta nervoze, pasova u prazno, padova koncentracije...

Čak je i pitanje da li bi bilo bolje da su svi bili na raspolaganju Zoranu Mirkoviću. Sa gol-crte je izostao Vladimir Stojković, na zagrevanju se povredio Nemanja R. Miletić, kartoni su sprečili Marka Valijentea, ali ako je klub iz Humske 1 došao do tačke da nema ko da ih zameni, onda i nije zaslužio bolji rezultat. Ispalo je da je odbrana gostiju "pukla" baš na toj strani gde je trebalo da dejstvuju Valijente i(li) Miletić, pogrešio je na isteku sata igre Bojan Ostojić i omogućio nekadašnjem saigraču iz Čukaričkog, dotad neprimetnom Dragoljubu Srniću, da pogodi cilj.

I zadovolji pravdu, jer je Voždovac i pre toga o-ho-ho zaslužio vođstvo. Andrija Luković je mučio odbranu crno-belih prodorima i pasovima koji razaraju statične defanzivce, samo nije imao sreće da zada završni udarac, iako je u 11. minutu mogao da pita Filipa Kljajića gde da puca, a u 76. uzdrmao stativu posle jedne od mnogobrojnih kontri koje su "mirisale" na pogodak. Velike probleme bivšem klubu stvarao je i Nikola Trujić, imao je dve situacije da poentira, početkom drugog poluvremena se fino namestio, ali Kljajić opet nije dao i činilo se da drugom intervencijom čuva bod osvajaču Kupa.

Avaj, Zmajevi su večeras imali dovoljno razigranih igrača na svakom delu terena: Lazar Arsić i Filip Stuparević su u završnoj trećini kretnjom crtali linije koje gosti nisu mogli da isprate, kapiten Miloš Pavlović po običaju držao vezni red, a iskusna odbrana, predvođena Marko Jovanovićem i Nikolom Mikićem oterala od gola napadački tandem Rikardo-Nikolić. Jednostavno, tim Dragana Aničiča je uglavnom držao u šahu izabranike Zorana Mirkovića, koji od uprave kluba za letnji prelazni rok mora pod obavezno da traži ofanzivnog veznog, sposobnog da razigra tim, pošalje pas napred, spoji s golom napadače, jer u sastavu koji je danas igrao niko to nije radio. Možda da im Zvonimir Vukić, prisutan na tribinama Tržnog centra "Stadion" podeli besplatni savet kako se to radi...

Pokušao je nešto na tom planu da promeni Bata ulaskom Danila Pantića umesto Kosovića. Džaba. Prethodno je samo Goran Zakarić na mahove pokazivao želju da promeni rezultat. Namestio je šansu mladom štoperu Pavloviću, sam pucao sa distance, polušanse - ako se tako mogu nazvati - imali su Nikolić, Šehović i Rikardo, ništa opasno da bi se savladao golman Marko Ilić. A koliko je Partizan bio bez "krvi" svedoči činjenica da je u trenucima posle Srnićevog pogotka, kad je morao da juri bar izjednačenje stvorio samo dve prilike, jedinu prliku i to preko Šćekića i još jednu u nadokandi preko Zakarića .

Malo za renome kluba iz Humske, koji mora na totalni remont ako misli da mu krene....

Dve pobede, a onda remi i dva poraza…

Pomislili su navijači Partizana da je njihov tim pronašao put do staze uspeha nakon trijumfa protiv Bačke i Proletera, pa čak i remija sa Crvenom zvezdom, gde je "parni valjak" dugo vodio, ali je ostao bez tri boda.

Taj bod očigledno je skupo koštao crno-bele, sasekavši im krila u naredne dve utakmice. Povrede i zamor učinili su svoje, ali to nikako ne može da bude opravdanje, jer su svi do jednog u Humskoj dobro znali da se prvenstvo ne završava posle "večitog derbija" i da je to u stvari tek početak završnice Superlige Srbije.

Baš tako su razmišljali na Voždovcu. "Zmajevi" su u prolećni deo sezone ušli sa jasnom namerom da izbore opstanak. Trener Dragan Aničić izvanredno je pripremio ekipu, koja posle pet odigranih kola ima čak 12 osvojenih bodova, a "skalp" je uzet i Partizanu.

Voždovac – Partizan 1:0 (0:0)!

Gol odluke postigao je Dragoljub Srnić u 60. minutu. Bojan Ostojić je izgubio loptu ispred šesnaesterca, nekadašnji igrač Zvezde sjurio se iskosa sa leve strane ka golu i rutinski matirao Filipa Kljajića.

Činjenica je da je "parni valjak" imao više loptu u posedu, ali su po prilikama ekipe bile izjednačene, čak je domaćin imao i povoljnije, pre svih Andrija Luković. Prvo na početku utakmice nije iskoristio "jedan na jedan" sa Kljajićem, a zatim je vođstvu pogodio stativu i tako praktično propustio šansu da mnogo ranije reši pitanje pobednika.

Prilike je imao i Nikola Trujić, obe u drugom delu kada je rezultat bio 0:0. Prvi šut je prohujao pored stative, a drugi je zaustavio Kljajić.

Partizan…

"Izgubili smo, kriza se produbljuje. Ne mogu da kažem da smo zaslužili poraz, međutim, tako je kako je. Videćemo narednih dana kako ćemo", bilo je sve od šefa stručnog štaba Partizana posle utakmice.

Suočen sa povredama, ali i psihološkom krizom među igračima, Zoran Bata Mirković morao je da promeša karte. Vladimir Stojković se žalio na bol u kolenu, pa je šansu dobio Kljajić. Zamenio je trener crno-belih i oba beka – tako da su šansu dobili Miroslav Vulićević i Zlatan šehović, dok je u poslednjem trenutku, posle zagrevanja, u početnu postavu ubačen Ostojić umesto Nemanje R. Miletića, koji je osetio bol u leđima.

Dosta slabo, bez energije i konkretne organizacije igrao je Partizan. Punih 25 minuta bilo je potrebno oslabljenim crno-belima da upute šut u okvir gola takođe oslabljenog Voždovca, ali je pokušaj Gorana Zakarića sjajni Marko Ilić bez mnogo muke zaustavio.

Prilike u prvom delu propustili su Strahinja Pavlović i Rikardo Gomeš. Obojica su tukli glava i obojica nisu bili dovoljno precizni. Najbolje šanse imali su Aleksandar Šćekić, čiji je pokušaj takođe glavom maestralno odbranio Simić i sprečio "valjak" da izjednači, a u sudijskoj nadoknadi ni Zakarić nije imao sreće pošto je pogodio stativu.

Partizan meč sezone igra u sredu u okviru četvrtfinala Kupa Srbije, kada gostuje Napretku u Kruševcu. Voždovcu su apetiti porasli i sigurno će se u preostala četiri kola potruditi da dođe do plej-ofa.

Partizan sada ima samo dva boda više od Čukaričkog na četvrtom mestu. 

VOŽDOVAC – PARTIZAN 1:0
/Srnić 60/

Stadion: Voždovca. Gledalaca: 1.000. Sudija. Momčilo Marković

Voždovac (4-2-3-1): Ilić –Ć rković, Matović, Jovanović, Mikić – Pavlović, Srnić (od 73. Purtić) – Trujić (od 90+5 Mašović), Luković, Arsić - Stuparević

Partizan (4-4-2): Kljajić – Vulićević, Ostojić, Pavlović, Šehović – Zakarić, Zdjelar, Šćekić (od 78. Georgijević), Kosović (od 62. Pantić) -  Nikolić, Rikardo

Zoran Mirković podneo ostavku! Uprava pokušava da ga ubedi da se predomisli, ali...

Dva poraza u četiri dana i – kraj. Zoran Mirković nije više šef stručnog štaba Partizana.

Po povratku iz Zaplanjske ulice, gde je njegov tim izgubio od Voždovca sa 0:1, Bata je odluku o povlačenju najpre saopštio igračima u svlačionici „Zemunela“, potom o njoj obavestio klupske rukovodioce i deluje da je to kraj njegovog sedmomesečnog mandata na klupi Parnog valjka.

Deluje, jer uprava kluba iz Humske 1 čini sve da ga odvrati od ostavke i nagovori da promeni stav. Prošli put čelnici su uspeli u toj nameri, kad je posle 0:0 sa šabačkom Mačvom Mirković, takođe, želeo da napusti klub, nezadovoljan pre svega okolnostima u srpskom fudbalu.

S obzirom da se u međuvremenu ništa na bolje nije promenilo, te da Partizan zaostaje 21 poen za Crvenom zvezdom, Mirković je procenio da više ne može da se bori i rešio je da ode. Pod obrazloženjem da mu je svega dosta, nagovestio je da će narednih dana doći u Sportski centar „Zemunelo“ da se još jednom pozdravi sa svima i tako definitivno završi četvrtu misiju u Partizanu, pošto je prethodno bio igrač u dva perioda i potom funkcioner.

Upravo u tom detalju uprava vidi šansu da pokuša da ga odvrati od ideje da napusti klub. Pogotovo što je već za sredu zakazan duel četvrtfinala Kupa Srbije, u Kruševcu protiv Napretka. Vreme nije saveznik crno-belih i ako ne uspeju čelni ljudi da ubede Mirkovića da ostane na klupi pod hitno moraju da pronađu rešenje. Moguće je da će za to utakmicu biti angažovan neko od pomoćnika. Možda prvi saradnik Gordan Petrić (ako i ne ode u paketu) ili Žarko Lazetić, aktuelni član stručnog štaba, pogotovo ako se zna da je i posle letošnjeg odlaska Miroslava Đukića „premostio“ protiv lučanske Mladosti period dok Mirković nije dobio papire za rad.

Ima i zagovornika ideje da se na trenersku klupu dovede Milan Ristić, trenutno šef stručnog štaba Teleoptika, što bi možda bilo i najbezbolnije rešenje, jer je dugo u sistemu, poznaje prilike u klubu i nekoliko, pogotovo mladih igrača koji su sad u prvom timu, već je trenirao.

Naravno, prvi pik uprave ostaje dogovor sa Zoranom Mirkovićem, mada poznajući njegov karakter i odlučnost teško da će posle svega odlučiti da se vrati.

Ili...

SUPERLIGA, 26. kolo:

Radnički Niš - Mladost 1:0 (1:0)
/Ranđelović 40/

Napredak - Vojvodina 0:0

Crvena zvezda - Zemun 4:0 (2:0)
/Marin 31p, Joveljić 42, Pavkov 53p, Zlatković 67ag/

nedelja

Dinamo - Čukarički 0:0 (0:0)

Spartak - Radnik 3:2 (1:1)
/Obradović 44, 47, Otašević 90+3 - Zlatanović 26, Stamenković 81/

Voždovac - Partizan 1:0 (0:0)
/Srnić 60/

Bačka - Mačva 0:1 (0:1)
/Gavrić 7/

Proleter - Rad 0:0

TABELA: Crvena zvezda 72, Radnički 65, Partizan 51, Čukarički 49, Mladost 39, Napredak 35, Proleter 34, Radnik 32 (plej-of), Vojvodina 29, Mačva 28, Voždovac 28, Spartak 26, Bačka 22, Rad 21, Dinamo 19, Zemun 18.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar