ИТА: Интерова “журка” успјела, Сампина није!

Интер до нове победе головима у другом полувремену.  Фудбалери Интера славили су победу против СПАЛ-а са 2:0 у сусрету 27. кола Серије А.  Фудбалери Интера поклонили свом клубу три бода за 111. рођендан, Аталанта покварила јубилеј Сампдорије у Ђенови.  Интер се породио пред недељу одлуке, Торо лети, Аталанта игра бољи фудбал од Дорије.  Неразури једва сломили отпор СПАЛ-а, Мацаријев тим у страшној форми.  Инсиње донео бод Наполију.  Фудбалер Наполија све више заостају за лидером Јувентусом у Серији А. Екипа са југа Италије је као гос против Сасуола стигла само до бода (1:1).

Фудбал 11.03.2019 | 09:00
ИТА: Интерова “журка” успјела, Сампина није!
Неро-азури су остварили укупно 15. тријумф ове сезоне и тако остали у трци за треће место са градским ривалом Миланом.

Интер је до победе над гостима из Фераре стигао бољом и ефикаснијом игром у другом полувремену.

Играо се 67. минут када је Марко Политано одлично прихватио лопту у казненом простору гостију и одличним ударцем из окрета са десетак метара затресао је мрежу. 

Десет минута касније, све је било решено. Нова добра акција Интера, а Гаљардини је на сличан начин као и Политано, гостово са исте позиције одлично шутирао за коначних 2:0. 

Била је то добра увертитра домаћина за градски дерби Милана који се игра 17. марта. 

До бодова је дошла и Сампдорија и то као гост у Бергаму. Запата је у 50. минуту донео предност Ђеновљанима, да би Аталанта изједначила у 67. минуту преко Фабија Кваљареле. 

Победу гостима донео је Госенс поготком у 77. минуту. 

Истом резултатом, славио је и Торино на гостовању Фросинонеу. Двоструки стрелац за госте био је Андреа Белоти који је мрежу домаћина затресао у 56. и 78. минуту.

Дан након прославе 111. година клуба Интер је стигао до тријумфа над СПАЛ-ом 2:0 којим је донекле поправио атмосферу нарушену одбијањем Икардија да игра након што му је одузета капитенска трака.

“Играчи долазе и одлазе, а клуб остаје. Бити дио клуба је привилегија, а најважније је да прославимо јубилеј са својим навијачима”, поручио је извршни директор Интера Алесандро Антонело на суботњој прослави, а дан касније фудбалери у црвено-црном потрудили су се да “журка” не пропадне.

Головима Политана и Гаљардинија “нероазури” су стигли до побједе 2:0 против СПАЛ-а и пришли Милану на само бод разлике, пред њихов међудобни дуел сљедећег викенда.

Мрежу на Ђузепе Меаци први је затресао Лаутаро Мартинез, али је тај погодак из 31. минута поништен због играња руком послије интервенције из ВАР собе.

Издржао је СПАЛ до половине другог полувремена, а онда је Политано лијепим голом из окрета довео Интер у вођство у 68. минуту и још једном дао добар разлог управи “нероазура” да га на љето откупи од Сасуола.

Десетак минута касније Гаљардини је отклонио све дилеме још једним голом из “бокса” за коначних 2:0.

За разлику од Интера, фудбалери Сампдорије нису успјели да побједом обиљеже свој јубилеј – 120 година од оснивања Сампјердаренезеа, једног од два клуба (други је Андреа Дориа) од којих је настала Сампдорија.

Ни дресови у ретро стилу посебно дизајнирани за ову прилику, ни 20. погодак Фабија Кваљареле ове сезоне нису били довољни Сампдорији против Аталанте која је однијела сав плијен побједом 2:1.

Екипа из Бергама стигла је до важних бодова у борби за Европу захваљујући одличном Дувану Запати који је у 50. минуту довео Аталанту у вођство, те Госенсу који је послије изједначења домаћих поново донио предност гостима, овог пута недостижну.

Аталанта је сада шеста са 44 освојена бода, колико има и Торино на седмом, али и Рома на петом, с тим да Римљани имају утакмицу мање.

Торино је умало дозволио изненађење Фрозинонеу који је водио 1:0 послије првог полувремена, али је Андреа Белоти са два гола у наставку донио потпуни преокрет. 

Мирисало је на још једно наопако поподне, али Интер је на крају породио победу. Жилави СПАЛ је сломљен са 2:0 и направљена је каква-таква увертира за реванш са Ајнтрахтом и градски дерби са Миланом наредне недеље. Интер је и даље у доброј позицији за Лигу шампиона, али ће му против Немаца и градског ривала бити потребан успех као кисеоник…

Без Икардија, Лаутаро Мартинез је понео терет у нападу и није имао среће да се упише у стрелце. У првом полувремену је имао две добре шансе, једном је чак и затресао мрежу, али је ВАР поништио гол јер се Лаутаро посложио руком. На промашене шансе се надовезао и малер у виду повреде Марцела Брозовићакоји је морао да напусти терен пре полувремена. На терен у другом полувремену није могао ни Мирандакоји је повредио носу у судару са Петањом и морао је да остане у свлачионици. На другој страни је Петањаимао две солидне шансе, али је био деконцентрисан у завршници.

Коначно, после 68. минута игре, уздах олакшања на стадиону Ђузепе Меаца… Лаутаров покушај асистенције за Кандреву је од Бонифација завршио на нози Политана који је послео неодбрањив хитац у мрежу гостију.

Све дилеме је убрзо решио везиста Роберто Гаљардини. Седриков шут се испоставио као асистенција за бившег везисту Аталанте који је примио лопту у срцу шесанестерца СПАЛ-а и закуцао ју је у мрежу.

Победа је донела олакшања Неразурима, али прави испити тек следе. Повреде Брозовића и Миранде представљају нову главобољу за Спалетија. 

У малом дербију две екипе из средине табеле које играју сјајан фудбал, Аталанта је у директном дуелу удаљила Самдорију из борбе за Европу победом у гостима од 2:1. Била је то и битка двојице нападача који пуцају на трофеј "Капоканонијереа" ове сезоне. Запата и Кваљарела су постигли по гол, али Колумбијац иде кући задовољнији са три бода у џепу. 

Очекивано, прштале су шансе на обе стране, играо се добар и узбудљив фудбал, али се на гол чекало све до 50. минута када је Запата успео некако да шутне лопту после асистенције Иличића и превари Аудера. Сампдорија је брзо изједначила голом Кваљареле са бече тачке пошто је Гомез неопрезним стартом срушио Рамиреза. Реакција Аталанте је била сјајна. Кренули су у тотоалну офанзиву, стварали шансе и дошли до победе Госенсовим голом главом на асистенцију Пашалића. 

Ка Европи хита и чудесни Торино који је наставио низ сјајних резултата победом у гостима над Фрозинонеом од 2:1. Јунаци победе су били Андреа Белоти и Јаго Фалке који у другом полувремену донели Биковима преокрет и пласман на шесто место. Сада ни борба за Лигу шампиона не делује као немогућа мисија за Мацаријев тим који има пет победа и два ремија на последњих седам утакмица. 

Фрозиноне је био бољи на почетку меча, Сиригу је спасавао Торино, али није ништа могао у 42. минуту када му је Лука Паганинин после корнера скочио у петерцу и закуцао лопту главом. Уласком Јага фалкеа са клупе у другом полувремену, слика на терену се променила. Торино је нападао и стварао шансе, изједначење је висило у ваздуху. После његовог слободњака и асистенције у 56. минуту, Белоти је ударцем главом поравнао резултат. Двадесетак минута касније, попуалрни Гало је маказицама после повратне лопте Аине донео потпуно преокрет и победу. На крају је Фалке био близу трећег гола... 

Инсиње донео бод Наполију. Фудбалер Наполија све више заостају за лидером Јувентусом у Серији А. Екипа са југа Италије је као гос против Сасуола стигла само до бода (1:1).

Тако је разлика између шампиона Јувентуса и Наполија сада великих 18 бодова и практично клуб из Торина је пред освајањем новог Скудета.

Могло је лако да се догоди да Наполи и изгуби, пошто је до изједначења стигао тек у финишу, био му је то шести реми ове сезоне.

Сасуоло је повео у 53. минуту. После акције по десној страни створила се велика гужва пред голом Наполија, на крају, најсналажљивији је био Доменико Берарди који је са неколико метара лопту послао у мрежу. 

Коначно, Наполи је изједначио у 86. минуту. Лопта је после комбинације на левој страни дошла до Лоренца Инсињеа који је одмереним ударцем са десетак метара савладао голмана Сасуола. 

У наредном колу, Саосуоло у суботу 16. марта дочекује Сампдорију, док дан касније Наполи дочекује екипу Удинезеа.

Више за душу, него за бодове... Сасуоло и Наполи се изиграли фудбала, Мањанели частио на крају. У резултатски не баш битном мечу, Нероверди после великог кикса дефанзивца прокоцкали победу над Наполитанцима.

Нити Сасуолу нешто много гори под ногама, нити би победа нешто много значила Наполија. Зато и не чуди што је завршено 1:1. Мада су Нероверди били на прагу победе и Наполи се тек у финишу спасао пораз после поклона домаћег везисте Мањанелија.

Ипак, одсуство такмичарског мотива је било видно. Поготово у тиму Наполија који се мало издувао прошлог четвртка у демолирању Салцбурга у Лиги Европе. Анћелоти је мало промешао карте, одморио неке кључне играче попут Милика, Руиза, Каљехона, Зјелинског, Максимовића, што се и осетило на игри.  

Мада је и са резервиситима Наполи лепо играо и стварао шансе, али није био довољно концентирсан у завршници. Деловали су као да су изашли на терен да се играју фудбала. Што се може рећи и за Сасуоло који је у неколико наврата показао да располаже огормном количином талента у екипи. Нероверди нису ни на тренутак били инфериорни у фудбалском смислу. Прштале су шансе пред оба гола, промаивали су и једни, и други.

Коначно, Сасуоло је повео у 52. минуту после дивне акције од гола до гола, продора Боге и асистенције Лироле коју је Алан само накратко успео да прекине. Бразилац је спечио Филипа Ђуричића да постигне гол, али не и Доменика Берардија. После годину и два месеца, Берарди је постигао гол из игре на Мапеи стадиону!

Није се Сасуоло повукао ни после вођства. Наставио је да игра леп фудбал, али је искусни везиста ФранческоМањанели израстао у апсолутног трагичара меча. Прво је упропастио шансу за 2:0, а потом је лошом реакцијом у одрбани предао лопту Инсињеу и омогућио омаленом Наполитанцу да у свом стилу савије кифлу у супротан уграо и прекине голгетерски пост.

Наполи успорио, Јувентус све ближи новој титули! Само један тријумф на посљедњих пет гостовања, у потпуности је удаљио Наполи од борбе за шампионску титулу, а након вечерашњег ремија са Сасуолом, све је извјесније да ће осму годину заредом "скудето" припасти "старој дами".

Наполи је на посљедњих пет гостујућих мечева уписао само један тријумф и од могућих 15 освојио свега шест бодова, па је више него извјесно да тим Карла Анчелотија губи корак за лидером Јувентусом, односно "стара дама" све ближа је освајању нове титуле, осме у низу!

Наполитанци су вечерас на "Мапеи" стадиону одиграли 1:1 против Сасуола, а до бода су стигли голом Лоренца Инсињеа у 86. минуту.

Претходно је Доменико Берарди почетком другог полувремена погодио за вођство "зелено-црних", који ипак нису успјели да сачувају предност до краја.

Гости су поприлично незаинтересовано ушли у овај меч, као да су се већ опростили од трке за Јувентусом, што је расположени домаћин знао да казни и поведу.

Четврту годину заредом, Сасуоло је против Наполија остао непоражен пред својим навијачима. Након тријумфа 2015. године 2:1, услиједила су три ремија, 2:2, 1:1, 1:1.

Ипак, у финишу је Наполи одиграо нешто конкретније, али то је било довољно само за бод.

То значи да у посљедњих 11 кола, актуелни шампион улази са огромних 18 бодова предности и требало би да се догоди право чудо па да чета Макса Алегрија испусти такву бодовну залиху.

Додатни проблем за Наполи је све боља форма Милана, који се, након тријумфа у Верони против Кјева, приближио на само шест корака заостатка, па није немогуће да до краја сезоне видимо узбудљиву трку за другу позицију.

У тиму Сасуола Филип Ђуричић одиграо је поприлично добрих 75 минута, док у гостујућем саставу није било Николе Максимовића, који је дуел у Ређо Емилији одгледао с клупе за резервне играче.

Сваки други меч - РЕМИ! Фиоретина одиграла 1:1 против Лација, што је "виоли" био већ 13. меч ове сезоне у Серији А окончан без побједника.

Најзанимљивији меч 27. рунде италијанске Серије А окончан је без побједника, иако се очекивало много више борбе у дуелу два нападачки оријентисана тима.

Фиорентина и Лацио одиграи су 1:1 (0:1), а вечерашњи реми "виоли" је био већ 13. ове сезоне, по чему је рекордер у досадашњем дијелу првенства.

Домаћи су нешто боље отворили меч, али нису успјели створити шансе за погодак. За разлику од њих, "небеско-плави" су прву праву прилику претворили у погодак. Стријелац је био Ћиро Имобиле.

Могао је Лацио и до убједљивије предности у првом дијелу, да на голу Фиорентине није стајао расположени, 29-годишњи дебитант Пјетро Тераћано.

Фиорентини је ово био већ 13. реми у сезони, на 27 мечева, а по овом параметру прва је у лиги. Слиједе Торино и Сасуоло са по 12, те посљедњепласирани Кјево са 10.

Већ на старту наставка, тренер домаћих Стефано Пиоли одлучио је да на терен пошаље Кевина Мираљаса, а само петнаестак минута касније Белгијанац му се одужио асистенцијом.

Из првог ударца у оквир противничког кола, Фиорентина је стигла до изједначења, а стријелац је био Луис Муријел.

Преостали дио меча оба тима одиграли су као да су задовољни бодом, без велике жеље да угрозе гол ривала, па су узбуђења, али и нови голови, изостали.

Остало је 1:1.

Ћирова голчина дала наду Лацију, али је Муријел опет био Виолин спасилац! Фиорентина се спасила пораза голом сјајног Колумбијца.

Ових 1:1 не одговара никоме, али пораз тек није био опција. Ни за Фиорентину, ни за Лацио.

На крају, Виола мора да буде задовољна што се спасила пораза, а Лацио што је надиграо ривала на тешком гостовању.

Фиорентина је у паду форме и са четвртом узастопном утакмицом без победе је пала на десето место и има све мање наде да кроз првенство може да избори пласман у Европу. А Лацио није успео да надогради капитал победе из градског дербија од прошлог викедна и да новом победом добије крила у борби за Лигу шампиона. Сада касни већ шест бодова за Интером, а два у односу на Рому, Аталанту и Торино. Додуше, уз утакмицу мање.

Лацио је вечерас показао већу жељу за победом и за игром. Од почетка су Римљани деловали опасније и офанзивније, али је утакмица била тврда и не баш лепа за око. Што је реткост када се ова два клуба састају...

Имобиле је прву добру шансу на утакмици промашио, али је зато из друге дигао публику на ноге. Најбољи стрелац Лација је пројектилом са ивице шеснаестерца донео Лацију вођство.

А Фиорентини ништа није полазило за ногом. У неколико наврата после покушаја Милинковић Савића, Корее и Имобилеа их је спасао голман Тераћано, док су у нападу били безопасни. Додатни проблем је била повреда најбољег играча Федерика Кјезе који је средином првог полувремена морао да напусти терем.

Ипак, у другом полувремену се Виола пробудила. Миралас је ушао са клупе и размрдао екипу. Управо је Белгијанац прошао по десном крилу и асистирао Муријелу у 61. минуту за изједначење. Колумбијац игра невероватно од зимског доласка из Севиље. Ово му је био седми гол на осам утакмица. И сви су били много важни.

Изједначење је протресло Виолу, у наставку је и Чолито Симеоне претио голу Лација, али је на крају завршено са можда и праведних 1:1.

Српски репрезентативци Никола Миленковић и Сергеј Милинковић Савић су одиграли по 90 минута.

СЕРИЈА А - 27. КОЛО:

Болоња - Каљари 2:0 (1:0)
/Пулгар 34 пен, Сориано 77/

Фрозиноне - Торино 1:2 (1:0)
/Паганини 42 - Белоти 56, 78/

Интер - СПАЛ 2:0 (0:0)
/Политано 68, Гаљардини 77/

Сампдорија - Аталанта 1:2 (0:0)
/Кваљарела 67 - Запата 50, Госенс 76/

Сасуоло - Наполи 1:1 (0:0)
/Берарди 52 - Инсиње 86/

Фиорентина - Лацио 1:1 (0:1)
/Муријел 61 - Имобиле 23/

Одиграно у суботу:

Парма - Ђенова 1:0 (0:0)
/Куцка 78/

Кјево - Милан 1:2 (1:1)
/Хетемај 41 - Биља 31, Пјонтек 57/

Одиграно у петак:

Јувентус - Удинезе 4:1 (2:0)
/Кеан 11, 39, Чан 67 пен, Матуиди 71 - Лазања 85/

У понедјељак:

Рома - Емполи (20.30)

ТАБЕЛА: Јувентус 75, Наполи 57, Милан 51, Интер 50, Рома (-1) 44, Аталанта 44, Торино 44, Лацио (-1) 42, Сампдорија 39, Фиорентина 37, Парма 33, Сасуоло 32, Ђенова 30, Каљари 27, Удинезе (-1) 25, СПАЛ 23, Емполи (-1) 22, Болоња 21, Фрозиноне 17, Кјево 10*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар