ПЛ: Азар је мајстор фудбала!

Азар у финишу за бод Челсија против Вулверхемптона! Фудбалери Челсија и Вулверхемптона одиграли су нерешено, 1:1 у сусрету 30. кола Премијер лиге.  Белгијанац је у 92. минуту примио пас, избацио чувара и погодио једино место где је лопта могла да прође кроз неколико играча два тима, поред голмана Патрисија, а са унутрашње стране стативе. . .  Азар чувар Стамфорда! Челси побегао с лопате у 92. минуту! Леп погодак Белгијанца за бод против Вулверхемптона - 1:1.

Фудбал 11.03.2019 | 08:30
ПЛ: Азар је мајстор фудбала!
Био је то интересантан дуел у којем су се изабраници тренера Мауриција Сарија буквално у последњи час спасили пораза, али и то ће им бити слаба утеха, јер полако заостају у борби за четврто место.

Бод домаћину донео је Белгијанац Еден Азар у другом минуту судијске надокнаде времена. Био је то фантастичан ударац Азара са 18 метара, лопта је завршила у левом доњем углу.

Претходно је Вулверхемптон постигао гол у 56. минуту преко Раула Хименеза и чинило се да ће нанети нови ударац "плавцима". На крају, Челсију су се исплатили напади у финишу меча. 

После овог кола Челси је шести са 57 бодова, док су Вулвси одмах иза њих са укупно 44 бода. 

У наредном колу, Челси 17. марта гостује екипи Евертона.

Еден Азар примио је Вилијанов пас на неких 18-19 метара од гола, простим дриблингом избацио Рубена Невеса и маестралним ударцем кроз неколицину играча у плавом и нараднжастом пласирао лопту између "пруженог" Руи Патрисија и његове леве стативе.

Играо се 92. минут на "Бриџу" када је "десетка" постигла погодак за: Челси - Вулверхемтпон 1:1 (0:0) у мечу 30. кола Премијер лиге.

До тог тренутка већина од 40.620 навијача на трибинама мирила се са још једним неочекиваним поразом у првој сезони менаџера Маурисија Сарија, који је са брзе три измене после маестралне контре "вукова" за вођство у 56. минуту успео да прегрупише тим и натера противника назад пред свој гол.

Након што су Диого Жота и Раул Хименез са пет простих пасова избацили комплетну одбрану "плаваца" и бурно прославили Хименезов погодак лоб ударцем преко Кепе Аризабалаге, Италијан је одмах извукао Матеа Ковачића из игре, потом и Педра и Жоргиња, па је остатак екипе уз свеже Рубена Лофтус-Чика, Калума Хадсон-Одоија и Вилијана кренуо по бод.

На крају је и освојен против ривала који је за 95 минута игре под вођством сигурног Мајкла Оливера остао са једним шутем у оквир гола и једним који није био опасан по Аризабалагу.

Када се Нуно Еспирито Санто одлучио да брани три "скупа" бода извлачењем обојице нападача из игре, прво асистента у 82, а потом и стрелца седам минута касније, испоставило се да су Вулвси пришли преблизу свом голу и дозволили опсаду у којој је тренутак генијалности Азара био довољан и потребан за заслужени погодак Челсија.

Азару је ово био 13. погодак у сезони, уз 11 асистенција и један од важнијих у трци за "чувеном" четвртом позицијом на табели.

Није Челси заслужио да изгуби данас због напора који је уложио да би се докопао тог једног бода, али није заслужио ни да победи јер су се Вукови добро бранили свих 90 минута. На крају, Еден Азар је лепим голом у 92. минуту спречио другу победу Нуна Еспирита Санта над Маурисиом Саријем ове сезоне - 1:1.

Ето, тим који је изгубио два пута од најгорег у Премијер лиги Хадерсфилда, данас је могао да упише и други скалп Плаваца у сезони, али се испречио враголасти Белгијанац. Било је то у надокнади када му је Вилијан после брзог корнера додао лопту на левом крилу, а Азар након неколико корака распалио и матирао маркираног Руи Патрисија.

Био је Челси много бољи и доминантнији, иако није стварао претерано изгледне прилике. Вулверхемптон је дошао да игра своју игру, чврст бункер и на контре, а после једне такве и комбинације Жоте и Хименеза, Мексиканац је у 56. довео госте у вођство.

Ово је његов 11. гол ове сезоне из јединог шута гостију у гол на целој утакмици.

Иначе, много бољи фудбал виђен је у другом полоувремену. Прво немамо да памтимо баш ни по чему осим неколико јалових покушаја домаћина који су најчешће били изблокирани.

Челси је играо боље тек после примљеног гола и од уласка талентованих Рубена Лофтуса Чика и Калума Хадсон Одоија, али се мрежа Руи Патрисија није затресла у периоду од 58. до 70. минута када су добре прилике пропустили Игуаин, Педро и Лофтус Чик. Добру шансу имао је и Вилијан у 87. када му је Португалац одбранио, али је спас ипак стигао мало касније преко Азара.

Домаћин се тако некако ипак докопао бода на крају, али и направио кикс који би могао да га кошта четвртог места на табели поготово ако Арсенал или Манчестер Јунајтед тријумфују у дербију који се игра нешто касније.

Што се тиче Вукова, они су и даље на солидном седмом месту, а шансу за излазак у Лигу Европе јуриће вероватно преко ФА купа.

Резултати 30. кола:

субота

Кардиф - Вест Хем 2:0 (1:0)
/Хоилет 4, Камараса 52/

Хадерсфилд - Борнмут 0:2 (0:1)
/Вилсон 20, Фрејзер 67/

Лестер - Фулам 3:1 (1:0)
/Тилеманс 21, Варди 78, 86 - Ајите 51/

Њукасл - Евертон 3:2 (0:2)
/Рондон 65, Перез 81, 84 - Калверт-Луин 18, Ришарлисон 32/

Саутемптон - Тотенхем 2:1 (0:1)
/Валери 77, Ворд-Праус 81 - Кејн 26/

Кристал Палас - Брајтон 1:2 (0:1)
/Миливојевић 50п - Мареј 19, Нокарт 74/

Манчестер сити - Вотфорд 3:1 (0:0)
/Стерлинг 46', 50', 59' - Деулофеу 66'/

недеља

Ливерпул - Барнли 4:2 (2:1)
/Фирмино 19, 67, Сане 29, 90+3 - Вествуд 6, Гудмундсон 90+1/

Челси - Вулверхемптон 1:1 (0:0)
/Азар 92 - Хименез 56/

Арсенал - Манчестер јунајтед 2:0 (1:0)
/Џака 12, Обамејанг пен 69/

Табела: Манчестер сити 74, Ливерпул 73, Тотенхем 61, Арсенал 60, Манчестер јунајтед 58, Челси (-1) 57, Вулверхемптон 44, Вотфорд 43, Вест Хем 39, Лестер 38, Евертон 37, Борнмут 37, Њукасл 34, Кристал Палас 33, Брајтон (-1) 33, Саутемптон 30, Барнли 30, Кардиф 28, Фулам 17, Хадерсфилд 14.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар