PL: Azar je majstor fudbala!

Azar u finišu za bod Čelsija protiv Vulverhemptona! Fudbaleri Čelsija i Vulverhemptona odigrali su nerešeno, 1:1 u susretu 30. kola Premijer lige.  Belgijanac je u 92. minutu primio pas, izbacio čuvara i pogodio jedino mesto gde je lopta mogla da prođe kroz nekoliko igrača dva tima, pored golmana Patrisija, a sa unutrašnje strane stative. . .  Azar čuvar Stamforda! Čelsi pobegao s lopate u 92. minutu! Lep pogodak Belgijanca za bod protiv Vulverhemptona - 1:1.

Fudbal 11.03.2019 | 08:30
PL: Azar je majstor fudbala!
Bio je to interesantan duel u kojem su se izabranici trenera Mauricija Sarija bukvalno u poslednji čas spasili poraza, ali i to će im biti slaba uteha, jer polako zaostaju u borbi za četvrto mesto.

Bod domaćinu doneo je Belgijanac Eden Azar u drugom minutu sudijske nadoknade vremena. Bio je to fantastičan udarac Azara sa 18 metara, lopta je završila u levom donjem uglu.

Prethodno je Vulverhempton postigao gol u 56. minutu preko Raula Himeneza i činilo se da će naneti novi udarac "plavcima". Na kraju, Čelsiju su se isplatili napadi u finišu meča. 

Posle ovog kola Čelsi je šesti sa 57 bodova, dok su Vulvsi odmah iza njih sa ukupno 44 boda. 

U narednom kolu, Čelsi 17. marta gostuje ekipi Evertona.

Eden Azar primio je Vilijanov pas na nekih 18-19 metara od gola, prostim driblingom izbacio Rubena Nevesa i maestralnim udarcem kroz nekolicinu igrača u plavom i naradnžastom plasirao loptu između "pruženog" Rui Patrisija i njegove leve stative.

Igrao se 92. minut na "Bridžu" kada je "desetka" postigla pogodak za: Čelsi - Vulverhemtpon 1:1 (0:0) u meču 30. kola Premijer lige.

Do tog trenutka većina od 40.620 navijača na tribinama mirila se sa još jednim neočekivanim porazom u prvoj sezoni menadžera Maurisija Sarija, koji je sa brze tri izmene posle maestralne kontre "vukova" za vođstvo u 56. minutu uspeo da pregrupiše tim i natera protivnika nazad pred svoj gol.

Nakon što su Diogo Žota i Raul Himenez sa pet prostih pasova izbacili kompletnu odbranu "plavaca" i burno proslavili Himenezov pogodak lob udarcem preko Kepe Arizabalage, Italijan je odmah izvukao Matea Kovačića iz igre, potom i Pedra i Žorginja, pa je ostatak ekipe uz sveže Rubena Loftus-Čika, Kaluma Hadson-Odoija i Vilijana krenuo po bod.

Na kraju je i osvojen protiv rivala koji je za 95 minuta igre pod vođstvom sigurnog Majkla Olivera ostao sa jednim šutem u okvir gola i jednim koji nije bio opasan po Arizabalagu.

Kada se Nuno Espirito Santo odlučio da brani tri "skupa" boda izvlačenjem obojice napadača iz igre, prvo asistenta u 82, a potom i strelca sedam minuta kasnije, ispostavilo se da su Vulvsi prišli preblizu svom golu i dozvolili opsadu u kojoj je trenutak genijalnosti Azara bio dovoljan i potreban za zasluženi pogodak Čelsija.

Azaru je ovo bio 13. pogodak u sezoni, uz 11 asistencija i jedan od važnijih u trci za "čuvenom" četvrtom pozicijom na tabeli.

Nije Čelsi zaslužio da izgubi danas zbog napora koji je uložio da bi se dokopao tog jednog boda, ali nije zaslužio ni da pobedi jer su se Vukovi dobro branili svih 90 minuta. Na kraju, Eden Azar je lepim golom u 92. minutu sprečio drugu pobedu Nuna Espirita Santa nad Maurisiom Sarijem ove sezone - 1:1.

Eto, tim koji je izgubio dva puta od najgoreg u Premijer ligi Hadersfilda, danas je mogao da upiše i drugi skalp Plavaca u sezoni, ali se isprečio vragolasti Belgijanac. Bilo je to u nadoknadi kada mu je Vilijan posle brzog kornera dodao loptu na levom krilu, a Azar nakon nekoliko koraka raspalio i matirao markiranog Rui Patrisija.

Bio je Čelsi mnogo bolji i dominantniji, iako nije stvarao preterano izgledne prilike. Vulverhempton je došao da igra svoju igru, čvrst bunker i na kontre, a posle jedne takve i kombinacije Žote i Himeneza, Meksikanac je u 56. doveo goste u vođstvo.

Ovo je njegov 11. gol ove sezone iz jedinog šuta gostiju u gol na celoj utakmici.

Inače, mnogo bolji fudbal viđen je u drugom polouvremenu. Prvo nemamo da pamtimo baš ni po čemu osim nekoliko jalovih pokušaja domaćina koji su najčešće bili izblokirani.

Čelsi je igrao bolje tek posle primljenog gola i od ulaska talentovanih Rubena Loftusa Čika i Kaluma Hadson Odoija, ali se mreža Rui Patrisija nije zatresla u periodu od 58. do 70. minuta kada su dobre prilike propustili Iguain, Pedro i Loftus Čik. Dobru šansu imao je i Vilijan u 87. kada mu je Portugalac odbranio, ali je spas ipak stigao malo kasnije preko Azara.

Domaćin se tako nekako ipak dokopao boda na kraju, ali i napravio kiks koji bi mogao da ga košta četvrtog mesta na tabeli pogotovo ako Arsenal ili Mančester Junajted trijumfuju u derbiju koji se igra nešto kasnije.

Što se tiče Vukova, oni su i dalje na solidnom sedmom mestu, a šansu za izlazak u Ligu Evrope juriće verovatno preko FA kupa.

Rezultati 30. kola:

subota

Kardif - Vest Hem 2:0 (1:0)
/Hoilet 4, Kamarasa 52/

Hadersfild - Bornmut 0:2 (0:1)
/Vilson 20, Frejzer 67/

Lester - Fulam 3:1 (1:0)
/Tilemans 21, Vardi 78, 86 - Ajite 51/

Njukasl - Everton 3:2 (0:2)
/Rondon 65, Perez 81, 84 - Kalvert-Luin 18, Rišarlison 32/

Sautempton - Totenhem 2:1 (0:1)
/Valeri 77, Vord-Praus 81 - Kejn 26/

Kristal Palas - Brajton 1:2 (0:1)
/Milivojević 50p - Marej 19, Nokart 74/

Mančester siti - Votford 3:1 (0:0)
/Sterling 46', 50', 59' - Deulofeu 66'/

nedelja

Liverpul - Barnli 4:2 (2:1)
/Firmino 19, 67, Sane 29, 90+3 - Vestvud 6, Gudmundson 90+1/

Čelsi - Vulverhempton 1:1 (0:0)
/Azar 92 - Himenez 56/

Arsenal - Mančester junajted 2:0 (1:0)
/Džaka 12, Obamejang pen 69/

Tabela: Mančester siti 74, Liverpul 73, Totenhem 61, Arsenal 60, Mančester junajted 58, Čelsi (-1) 57, Vulverhempton 44, Votford 43, Vest Hem 39, Lester 38, Everton 37, Bornmut 37, Njukasl 34, Kristal Palas 33, Brajton (-1) 33, Sautempton 30, Barnli 30, Kardif 28, Fulam 17, Hadersfild 14.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar