СЛС: Динамо предао фењер, Спартак побиједио у 93'!

Нису се надавали голова ове сезоне Спартак и Радник, али су у међусобном дуелу постигли чак пет погодака. Срећнији Суботичани за победу у 93'! Чука у Врању без петорице, Динамо први пут у сезони побегао са суперлигашког дна! Спартак у 90. минуту до победе над Радником.  Мачва дала гол после 9 сати, добила с деветорицом! Лоша серија Шапчана завршила се у Бачкој Паланци где је Ненад Гаврић донео победу.

Фудбал 11.03.2019 | 08:15
СЛС: Динамо предао фењер, Спартак побиједио у 93'!
Озбиљна трка нас очекује у наредна четири кола "регуларног" дела Суперлиге, како за плеј-оф, тако и за плеј-аут после данашњих резултата!

Динамо из Врања предао је "фењер" Земуну пошто је пред својом публиком, вођен Драганом Антићем коме је скинута суспензија, одиграо нерешено против четвртопласираног Чукаричког (0:0), који је тако пропустио шансу да направи притисак и на Партизан.

Врањанци су тако освојили већ девет бодова овог пролећа, за читаву јесен имали су тек десет, с тим да су уписали победу у последњем колу пред паузу.

То значи да су непоражени на претходних шест утакмица и да су у истом периоду освојили 12 бодова, а сада их је на последњем месту домаћег шампионата заменио Земун, који има бод мање од њих и који је у великој кризи резултата.

О кризи се могло причати и у Спартаку који је лоше почео пролеће, али је након тријумфа против Војводине (2:1), савладао и Радник пред својом публиком, после драме - 3:2 (1:1).

Игор Златановић је госте довео у вођство у 26. минуту и тако подгрејао наду Сурдуличана да су једном ногом у плеј-офу, међутим искусни Немања Обрадовић је головима у 44. и 47. минуту донео преокрет на северу Бачке.

Измена тренера Милана Милановића, када је Николића заменио Стаменковић, показала се као пун погодак пошто је резервиста за само два минута погодио за изједначење.

Ипак, Спартак је до победе стигао у 93. минуту преко Владимира Оташевића, тако да је публика на Градском стадиону у Суботици могла да види праву голеаду и чак пет голова, иако ниједан од ових тимова до овог кола није имао просек ни од гола по мечу (0,88 и 0,76).

Овога пута су изгледа добро подесили "нишанске" справе.

Новопечени репрезентативац Мирослав Богосавац, брзоноги Самјуел Овусу и један од најбољих суперлигашких дефанзиваца Дарко Пушкарић повређени, Огњен Мудрински и Александар Ђурђевићсуспендовани. Десеткован изостанцима петорице стандардних првотимаца Чукарички није ни могао више, па је Динамо и даље без пораза у календарској 2019. години - 0:0 у 26. колу Суперлиге. И Динамо је, први пут у дебитантској сезони у Суперлиги, побегао са зачеља табеле препустивши фењер Земунцима, иако је против себе имао ривала који га је јесенас отресао са 6:1.

Данас нула. Чука је пропустила шансу да бар на који сат сустигне Партизан на трећем месту на табели што ће је тешко коштати у наставку сезоне,  јер је Младост девет степеника испод, а како су београдски вечити и нишки Раднички и у четвртфиналу Купа Србије мало је вероватно да ће Лучанци, Војводина, Напредак или Радник успети да кроз најмасовније клупско такмичење Брђанима одузму место у Европи. Мало вероватно, мада не и немогуће.

Кад се већ дотакосмо Радника, Сурдуличанима је данас мало недостајало да однесу бод из Суботице, пошто Спартаку ни два гола Немање Обрадовића нису била довољна за више од 2:2 све до 90. минута када је Владимир Оташевић погодио за 3:2.  Игор Златановић и Богдан Стаменковић били су стрелци за госте са југа Србије, али њихов учинак није могао да спречи Суботичане да после две узастопне победе уплове у мирније воде. Ако тако нешто постоји у Суперлиги...

Мачва дала гол после 9 сати, добила с деветорицом! Лоша серија Шапчана завршила се у Бачкој Паланци где је Ненад Гаврић донео победу.

Тачно 532 минута прошло је између два гола Мачве!

Још почетком децембра Милош Адамовић је био стрелац за Шапчане у поразу од Радника (1:2), да би потом екипа Дарка Тешовића писала "нулу" у дуелима са Партизаном, Младости, Земуном, Радом и Динамом...

Негативна серија Мачве завршила се овог поподнева у Бачкој Паланци где су гости славили поготком Ненада Гаврића из једанаестерца - 1:0 (1:0).

Срђан Грабеж је у свом казненом простору оборио једног играча Мачве, а прецизан са "креча" био је Ненад Гаврић, што је био његов пети погодак ове сезоне, од укупно - веровали или не - свега 13 колико је Мачва дала у дупло више одиграних утакмица (26).

Шапчани су се потом одлучили на одбрану сопственог гола и били на све већим искушењима пошто је у 62. минуту црвени картон добио Иван Обровац, па у 80. Немања Тошић.

Ипак, и са деветорицом на терену, Мачва је уписала победу на гостовању на "Вави", док су на само педесетак километара одатле, на новосадском "Карађорђу", Пролетер и Рад одиграли сусрет на коме нису виђени голови (0:0).

СУПЕРЛИГА, 26. коло:

Раднички Ниш - Младост 1:0 (1:0)
/Ранђеловић 40/

Напредак - Војводина 0:0

Црвена звезда - Земун 4:0 (2:0)
/Марин 31п, Јовељић 42, Павков 53п, Златковић 67аг/

недеља

Динамо - Чукарички 0:0 (0:0)

Спартак - Радник 3:2 (1:1)
/Обрадовић 44, 47, Оташевић 90+3 - Златановић 26, Стаменковић 81/

Вождовац - Партизан 1:0 (0:0)
/Срнић 60/

Бачка - Мачва 0:1 (0:1)
/Гаврић 7/

Пролетер - Рад 0:0

ТАБЕЛА: Црвена звезда 72, Раднички 65, Партизан 51, Чукарички 49, Младост 39, Напредак 35, Пролетер 34, Радник 32 (плеј-оф), Војводина 29, Мачва 28, Вождовац 28, Спартак 26, Бачка 22, Рад 21, Динамо 19, Земун 18.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар