SLS: Dinamo predao fenjer, Spartak pobijedio u 93'!

Nisu se nadavali golova ove sezone Spartak i Radnik, ali su u međusobnom duelu postigli čak pet pogodaka. Srećniji Subotičani za pobedu u 93'! Čuka u Vranju bez petorice, Dinamo prvi put u sezoni pobegao sa superligaškog dna! Spartak u 90. minutu do pobede nad Radnikom.  Mačva dala gol posle 9 sati, dobila s devetoricom! Loša serija Šapčana završila se u Bačkoj Palanci gde je Nenad Gavrić doneo pobedu.

Fudbal 11.03.2019 | 08:15
SLS: Dinamo predao fenjer, Spartak pobijedio u 93'!
Ozbiljna trka nas očekuje u naredna četiri kola "regularnog" dela Superlige, kako za plej-of, tako i za plej-aut posle današnjih rezultata!

Dinamo iz Vranja predao je "fenjer" Zemunu pošto je pred svojom publikom, vođen Draganom Antićem kome je skinuta suspenzija, odigrao nerešeno protiv četvrtoplasiranog Čukaričkog (0:0), koji je tako propustio šansu da napravi pritisak i na Partizan.

Vranjanci su tako osvojili već devet bodova ovog proleća, za čitavu jesen imali su tek deset, s tim da su upisali pobedu u poslednjem kolu pred pauzu.

To znači da su neporaženi na prethodnih šest utakmica i da su u istom periodu osvojili 12 bodova, a sada ih je na poslednjem mestu domaćeg šampionata zamenio Zemun, koji ima bod manje od njih i koji je u velikoj krizi rezultata.

O krizi se moglo pričati i u Spartaku koji je loše počeo proleće, ali je nakon trijumfa protiv Vojvodine (2:1), savladao i Radnik pred svojom publikom, posle drame - 3:2 (1:1).

Igor Zlatanović je goste doveo u vođstvo u 26. minutu i tako podgrejao nadu Surduličana da su jednom nogom u plej-ofu, međutim iskusni Nemanja Obradović je golovima u 44. i 47. minutu doneo preokret na severu Bačke.

Izmena trenera Milana Milanovića, kada je Nikolića zamenio Stamenković, pokazala se kao pun pogodak pošto je rezervista za samo dva minuta pogodio za izjednačenje.

Ipak, Spartak je do pobede stigao u 93. minutu preko Vladimira Otaševića, tako da je publika na Gradskom stadionu u Subotici mogla da vidi pravu goleadu i čak pet golova, iako nijedan od ovih timova do ovog kola nije imao prosek ni od gola po meču (0,88 i 0,76).

Ovoga puta su izgleda dobro podesili "nišanske" sprave.

Novopečeni reprezentativac Miroslav Bogosavac, brzonogi Samjuel Ovusu i jedan od najboljih superligaških defanzivaca Darko Puškarić povređeni, Ognjen Mudrinski i Aleksandar Đurđevićsuspendovani. Desetkovan izostancima petorice standardnih prvotimaca Čukarički nije ni mogao više, pa je Dinamo i dalje bez poraza u kalendarskoj 2019. godini - 0:0 u 26. kolu Superlige. I Dinamo je, prvi put u debitantskoj sezoni u Superligi, pobegao sa začelja tabele prepustivši fenjer Zemuncima, iako je protiv sebe imao rivala koji ga je jesenas otresao sa 6:1.

Danas nula. Čuka je propustila šansu da bar na koji sat sustigne Partizan na trećem mestu na tabeli što će je teško koštati u nastavku sezone,  jer je Mladost devet stepenika ispod, a kako su beogradski večiti i niški Radnički i u četvrtfinalu Kupa Srbije malo je verovatno da će Lučanci, Vojvodina, Napredak ili Radnik uspeti da kroz najmasovnije klupsko takmičenje Brđanima oduzmu mesto u Evropi. Malo verovatno, mada ne i nemoguće.

Kad se već dotakosmo Radnika, Surduličanima je danas malo nedostajalo da odnesu bod iz Subotice, pošto Spartaku ni dva gola Nemanje Obradovića nisu bila dovoljna za više od 2:2 sve do 90. minuta kada je Vladimir Otašević pogodio za 3:2.  Igor Zlatanović i Bogdan Stamenković bili su strelci za goste sa juga Srbije, ali njihov učinak nije mogao da spreči Subotičane da posle dve uzastopne pobede uplove u mirnije vode. Ako tako nešto postoji u Superligi...

Mačva dala gol posle 9 sati, dobila s devetoricom! Loša serija Šapčana završila se u Bačkoj Palanci gde je Nenad Gavrić doneo pobedu.

Tačno 532 minuta prošlo je između dva gola Mačve!

Još početkom decembra Miloš Adamović je bio strelac za Šapčane u porazu od Radnika (1:2), da bi potom ekipa Darka Tešovića pisala "nulu" u duelima sa Partizanom, Mladosti, Zemunom, Radom i Dinamom...

Negativna serija Mačve završila se ovog popodneva u Bačkoj Palanci gde su gosti slavili pogotkom Nenada Gavrića iz jedanaesterca - 1:0 (1:0).

Srđan Grabež je u svom kaznenom prostoru oborio jednog igrača Mačve, a precizan sa "kreča" bio je Nenad Gavrić, što je bio njegov peti pogodak ove sezone, od ukupno - verovali ili ne - svega 13 koliko je Mačva dala u duplo više odigranih utakmica (26).

Šapčani su se potom odlučili na odbranu sopstvenog gola i bili na sve većim iskušenjima pošto je u 62. minutu crveni karton dobio Ivan Obrovac, pa u 80. Nemanja Tošić.

Ipak, i sa devetoricom na terenu, Mačva je upisala pobedu na gostovanju na "Vavi", dok su na samo pedesetak kilometara odatle, na novosadskom "Karađorđu", Proleter i Rad odigrali susret na kome nisu viđeni golovi (0:0).

SUPERLIGA, 26. kolo:

Radnički Niš - Mladost 1:0 (1:0)
/Ranđelović 40/

Napredak - Vojvodina 0:0

Crvena zvezda - Zemun 4:0 (2:0)
/Marin 31p, Joveljić 42, Pavkov 53p, Zlatković 67ag/

nedelja

Dinamo - Čukarički 0:0 (0:0)

Spartak - Radnik 3:2 (1:1)
/Obradović 44, 47, Otašević 90+3 - Zlatanović 26, Stamenković 81/

Voždovac - Partizan 1:0 (0:0)
/Srnić 60/

Bačka - Mačva 0:1 (0:1)
/Gavrić 7/

Proleter - Rad 0:0

TABELA: Crvena zvezda 72, Radnički 65, Partizan 51, Čukarički 49, Mladost 39, Napredak 35, Proleter 34, Radnik 32 (plej-of), Vojvodina 29, Mačva 28, Voždovac 28, Spartak 26, Bačka 22, Rad 21, Dinamo 19, Zemun 18.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar