Капитен Цибоне рекордер АБА лиге!

Цибона газила, а Розић стигао до рекорда АБА лиге! Загрепчани против Крке у другом полувремену остварили скор 62:27, а капитен тима постао најбољи стрелац регионалног такмичења.

Кошарка 12.03.2019 | 22:20
Капитен Цибоне рекордер АБА лиге!
Цибона је на полувремену меча 21. кола АБА лиге против Крке имала седам поена заостатка (37:44), а онда је у других 20 минута направила преокрет и резултатом 62:27 стигла до убедљиве победе - 99:71.

Тренер Цибоса Иван Велић одушевљен је био како је његова чета променила ток меча.

"Друго полувреме је био ураган, милина за гледати. Моја пешадија у екипи кад нагази, ту трава не расте. Учиили су ме заповедници у рату да пешадија добија битке, и моји момци су то и показали против Крке", рекао је Велић.

Стратег Загрепчана одржао је посебан говор у свлачионици на полувремену, али није могао да подели са јавности шта је поручио својим изабраницима после чега су у потпуности доминарила на терену.

"Не смем да кажем шта сам им рекао, било би то непристојно. Благо речено, разбудио сам их, тражио сам да буду агресивни, поручио сам да не смемо да дозволимо да било ко у Драженовом дому има већу енергију и жељу од нас", додао је Велић.

Диригент на мечу против Крке био је Марин Розић.

Капитен је постигао 16 поена, од чега четири тројке, што му је омогућило да се упише у историју АБА лиге.

Капитен Цибоне са укупно постигнутих 2.740 поена изједначио се на првом месту листе стрелаца у АБА лиги са Небојшом Јоксимовићем.

Иза њих сада је Немања Гордић са 2.599 поена, а потом следе Андрија Жижић (2.485), Чедомир Витковац (2.476), Синиша Штембергер (2.472)...

Розић је и играч који је одиграо највише утакмица у АБА лиги - укупно 355.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар