Kapiten Cibone rekorder ABA lige!

Cibona gazila, a Rozić stigao do rekorda ABA lige! Zagrepčani protiv Krke u drugom poluvremenu ostvarili skor 62:27, a kapiten tima postao najbolji strelac regionalnog takmičenja.

Košarka 12.03.2019 | 22:20
Kapiten Cibone rekorder ABA lige!
Cibona je na poluvremenu meča 21. kola ABA lige protiv Krke imala sedam poena zaostatka (37:44), a onda je u drugih 20 minuta napravila preokret i rezultatom 62:27 stigla do ubedljive pobede - 99:71.

Trener Cibosa Ivan Velić oduševljen je bio kako je njegova četa promenila tok meča.

"Drugo poluvreme je bio uragan, milina za gledati. Moja pešadija u ekipi kad nagazi, tu trava ne raste. Učiili su me zapovednici u ratu da pešadija dobija bitke, i moji momci su to i pokazali protiv Krke", rekao je Velić.

Strateg Zagrepčana održao je poseban govor u svlačionici na poluvremenu, ali nije mogao da podeli sa javnosti šta je poručio svojim izabranicima posle čega su u potpunosti dominarila na terenu.

"Ne smem da kažem šta sam im rekao, bilo bi to nepristojno. Blago rečeno, razbudio sam ih, tražio sam da budu agresivni, poručio sam da ne smemo da dozvolimo da bilo ko u Draženovom domu ima veću energiju i želju od nas", dodao je Velić.

Dirigent na meču protiv Krke bio je Marin Rozić.

Kapiten je postigao 16 poena, od čega četiri trojke, što mu je omogućilo da se upiše u istoriju ABA lige.

Kapiten Cibone sa ukupno postignutih 2.740 poena izjednačio se na prvom mestu liste strelaca u ABA ligi sa Nebojšom Joksimovićem.

Iza njih sada je Nemanja Gordić sa 2.599 poena, a potom slede Andrija Žižić (2.485), Čedomir Vitkovac (2.476), Siniša Štemberger (2.472)...

Rozić je i igrač koji je odigrao najviše utakmica u ABA ligi - ukupno 355.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar