Приштина нема капацитет

Од привремених приштинских власти очекујем сваку врсту провокације зато што су показали да немају капацитет да на озбиљан начин разговарају о будућности, изјавио је данас министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић и навео да Приштина наставља да опструише процес било каквог разговора.

Србија 10.03.2019 | 14:15
Приштина нема капацитет
Стефановић је новинарима у Београду, упитан да прокоментарише најављене нове оптужнице против Срба за ратне злочине, казао да се не може очекивати од приштинских институција или њихових лидера било шта добро ни за Србе, али ни за Албанце.

– Ти људи нити имају капацитет, нити снагу да на неки начин доведу до било каквог рјешења, нити да добро учине ни Албанцима, а за добро Србима одавно смо одустали од идеје да ће нешто учинити – казао је Стефановић.

Према његовим ријечима, лидери Албанаца у Приштини су оковани у прошлости, спасавању сопствених позиција и сопствених “глава” и то због потјерница које ће имати пред међународним судовима због кривичних дјела и тероризма и ратних злочина које су неки од њих и лично починили над припадницима српског народа.

– Они желе по сваку цијену да се избјегне разговор о злочинима које су албански терористи чинили против Срба и српских полицајаца и војника и цивила које су убијали и силовали и клали, чинили најтеже злочине. О томе не желе да се разговара и када год то дође као тема, учиниће све само да направе неку лажну баланс ситуацију из које ће моћи да преговарају за своју кожу – истиче министар унутрашњих послова.

Стефановић каже да се чека да се види како ће међународна правда да буде ефикасна или не у овом случају и додаје да очекује да види како ће САД и ЕУ увјерити грађане Србије да је та правда једнака за све. 

Истиче да забрињава потпуно одсуство било какве реакције ЕУ која је преузела одговорност у поступку разговора и која је морала да предузме неке кораке.

Наглашава да није довољно само послати саопштење и да се не може рећи то мора да буде тако или рећи укините таксе које сте увели противзаконито, а да се ништа не догоди.

– Онда потпишу Бриселски споразум, а не спроводе га, нарочито најзначајнији дио који се тиче оснивање ЗСО и ником ништа – каже Стефановић.

Оцијенио је да се од бриселских званичника може чути само позив за обје стране, као и да не може да вјерује да и даље користе ту флоскулу која не значи ништа.

– Када их питате шта је то што Србија није учинила, са друге стране је мук – наводи министар унутрашњих послова.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ко ста пита Албанце ???

10.03.2019 14:00

Наравно да Албанци немају капацитет . Американци су ти који су вас бомбардовали даби радили то сто раде. Они су ти који прво пале па гасе као миротворци али су сами себи скоцили у стомак. Данас после свих ратова које су водили нико нема повјерење у њих. Унистили су све правне норме .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цињенице

10.03.2019 18:29

Албанци униставају прије свега албанце,на све нацине цитав један вијек.Појединци профитирају, народ заостао, неписмен, убијен у појам, јос увијек јасу на магарцу, а вриједни су и радни. Криминалци никада ни једном народу нису донијели добро па неце ни њима поготово!