Priština nema kapacitet

Od privremenih prištinskih vlasti očekujem svaku vrstu provokacije zato što su pokazali da nemaju kapacitet da na ozbiljan način razgovaraju o budućnosti, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i naveo da Priština nastavlja da opstruiše proces bilo kakvog razgovora.

  • Vijesti
  • Srbija


Stefanović je novinarima u Beogradu, upitan da prokomentariše najavljene nove optužnice protiv Srba za ratne zločine, kazao da se ne može očekivati od prištinskih institucija ili njihovih lidera bilo šta dobro ni za Srbe, ali ni za Albance.

– Ti ljudi niti imaju kapacitet, niti snagu da na neki način dovedu do bilo kakvog rješenja, niti da dobro učine ni Albancima, a za dobro Srbima odavno smo odustali od ideje da će nešto učiniti – kazao je Stefanović.

Prema njegovim riječima, lideri Albanaca u Prištini su okovani u prošlosti, spasavanju sopstvenih pozicija i sopstvenih “glava” i to zbog potjernica koje će imati pred međunarodnim sudovima zbog krivičnih djela i terorizma i ratnih zločina koje su neki od njih i lično počinili nad pripadnicima srpskog naroda.

– Oni žele po svaku cijenu da se izbjegne razgovor o zločinima koje su albanski teroristi činili protiv Srba i srpskih policajaca i vojnika i civila koje su ubijali i silovali i klali, činili najteže zločine. O tome ne žele da se razgovara i kada god to dođe kao tema, učiniće sve samo da naprave neku lažnu balans situaciju iz koje će moći da pregovaraju za svoju kožu – ističe ministar unutrašnjih poslova.

Stefanović kaže da se čeka da se vidi kako će međunarodna pravda da bude efikasna ili ne u ovom slučaju i dodaje da očekuje da vidi kako će SAD i EU uvjeriti građane Srbije da je ta pravda jednaka za sve. 

Ističe da zabrinjava potpuno odsustvo bilo kakve reakcije EU koja je preuzela odgovornost u postupku razgovora i koja je morala da preduzme neke korake.

Naglašava da nije dovoljno samo poslati saopštenje i da se ne može reći to mora da bude tako ili reći ukinite takse koje ste uveli protivzakonito, a da se ništa ne dogodi.

– Onda potpišu Briselski sporazum, a ne sprovode ga, naročito najznačajniji dio koji se tiče osnivanje ZSO i nikom ništa – kaže Stefanović.

Ocijenio je da se od briselskih zvaničnika može čuti samo poziv za obje strane, kao i da ne može da vjeruje da i dalje koriste tu floskulu koja ne znači ništa.

– Kada ih pitate šta je to što Srbija nije učinila, sa druge strane je muk – navodi ministar unutrašnjih poslova.

(Tanjug)

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

Ko sta pita Albance ???

10.03.2019 15:00

Naravno da Albanci nemaju kapacitet . Amerikanci su ti koji su vas bombardovali dabi radili to sto rade. Oni su ti koji prvo pale pa gase kao mirotvorci ali su sami sebi skocili u stomak. Danas posle svih ratova koje su vodili niko nema povjerenje u njih. Unistili su sve pravne norme .

Albanci unistavaju prije svega albance,na sve nacine citav jedan vijek.Pojedinci profitiraju, narod zaostao, nepismen, ubijen u pojam, jos uvijek jasu na magarcu, a vrijedni su i radni. Kriminalci nikada ni jednom narodu nisu donijeli dobro pa nece ni njima pogotovo!

Cinjenice

10.03.2019 19:29

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.