ИВ - Ђоковић: Сампрас ме унервозио!

Српски ас признао да му је било драго што је његов први меч у Индијан Велсу посматрао тенисер којем се дивио као клинац, али и да је имао малу трему због тога, што се одразило и на игру.

Тенис 10.03.2019 | 10:30
ИВ - Ђоковић: Сампрас ме унервозио!
Новак Ђоковић је остварио победу на старту Индијан Велса, прву после 2017. године, али не на импресиван начин, како смо навикли.

Победио је Бјорна Фратанђела (7:6, 6:2) и изборио пласман у трећу рунду.

Признао је најбољи на свету да је Американац био веома добар и да је имао проблем, нарочито у првом сету, да пронађе одговор на његову агресивну игру.

"Играо је добро, јер није имао шта да изгуби. Бекхенд му је био одличан, прихватао га је високо. Први сет био је неизвестан и он је покушавао да га добије, а у другом сам био сигурнији после вођства. Ипак, завршио сам меч на позитиван начин", рекао је Ђоковић после тријумфа.

Најбољи тенисер света признао је да је играо под притиском, пошто је на трибинама седео легендарни Пит Сампрас, освајач 14 гренд слем трофеја.

"Морам да признам да сам био мало нервозан. Не виђам Пита тако често. Био сам пријатно изненађен када сам видео да гелда меч. То је стварно узбудљиво, када видите да вас посматра неко коме сте се дивили и угледали се на њега када сте били мали. Милсим да сам можда мало претеривао у првом сету у покушају да задивим Пита. Било је стварно дивно што је био ту и после меча сам отишао да му се захвалим што је дошао", напоменуо је уз осмех српски тенисер, након што је остварио 50. победу у Индијан Велсу, највише на било ком мастерсу.

Ђоковић ће у трећој рунди одмерити снаге са Филипом Колшајбером, који је елиминисао Ника Кирјоса (6:4, 6:4) и спречио репризу дуела из 2017. године, када је Аустралијанац победио Србина у четвртој рунди (6:4, 7:6).

Искусном, 35-годишњем Колшајберу биће то десети пут да игра у трећем колу Индијан Велса у каријери.

Ђоковић је рекордних пет пута тријумфовао на мастерсу у Калифорнији, заједно са Роџером Федерером, а последњи пут 2016. године, када је у финалу надиграо Милоша Раонића.

Прошле године у првом мечу, у другом колу, претрпео је неочекивани пораз, када га је у три сета елиминисао Данијел Таро из Јапана.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар