IV - Đoković: Sampras me unervozio!

Srpski as priznao da mu je bilo drago što je njegov prvi meč u Indijan Velsu posmatrao teniser kojem se divio kao klinac, ali i da je imao malu tremu zbog toga, što se odrazilo i na igru.

Tenis 10.03.2019 | 10:30
IV - Đoković: Sampras me unervozio!
Novak Đoković je ostvario pobedu na startu Indijan Velsa, prvu posle 2017. godine, ali ne na impresivan način, kako smo navikli.

Pobedio je Bjorna Fratanđela (7:6, 6:2) i izborio plasman u treću rundu.

Priznao je najbolji na svetu da je Amerikanac bio veoma dobar i da je imao problem, naročito u prvom setu, da pronađe odgovor na njegovu agresivnu igru.

"Igrao je dobro, jer nije imao šta da izgubi. Bekhend mu je bio odličan, prihvatao ga je visoko. Prvi set bio je neizvestan i on je pokušavao da ga dobije, a u drugom sam bio sigurniji posle vođstva. Ipak, završio sam meč na pozitivan način", rekao je Đoković posle trijumfa.

Najbolji teniser sveta priznao je da je igrao pod pritiskom, pošto je na tribinama sedeo legendarni Pit Sampras, osvajač 14 grend slem trofeja.

"Moram da priznam da sam bio malo nervozan. Ne viđam Pita tako često. Bio sam prijatno iznenađen kada sam video da gelda meč. To je stvarno uzbudljivo, kada vidite da vas posmatra neko kome ste se divili i ugledali se na njega kada ste bili mali. Milsim da sam možda malo preterivao u prvom setu u pokušaju da zadivim Pita. Bilo je stvarno divno što je bio tu i posle meča sam otišao da mu se zahvalim što je došao", napomenuo je uz osmeh srpski teniser, nakon što je ostvario 50. pobedu u Indijan Velsu, najviše na bilo kom mastersu.

Đoković će u trećoj rundi odmeriti snage sa Filipom Kolšajberom, koji je eliminisao Nika Kirjosa (6:4, 6:4) i sprečio reprizu duela iz 2017. godine, kada je Australijanac pobedio Srbina u četvrtoj rundi (6:4, 7:6).

Iskusnom, 35-godišnjem Kolšajberu biće to deseti put da igra u trećem kolu Indijan Velsa u karijeri.

Đoković je rekordnih pet puta trijumfovao na mastersu u Kaliforniji, zajedno sa Rodžerom Federerom, a poslednji put 2016. godine, kada je u finalu nadigrao Miloša Raonića.

Prošle godine u prvom meču, u drugom kolu, pretrpeo je neočekivani poraz, kada ga je u tri seta eliminisao Danijel Taro iz Japana.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar