Поново у игри - ВБА зове Јокановића!

У комбинацији је и Клопов кум. . .  Србин кандидат за клупу посрнулог бирмингемског клуба.

Фудбал 10.03.2019 | 11:45
Поново у игри - ВБА зове Јокановића!
Руководство Вест Бромвич Албиона нема времена да чека. Након контроверзне одлуке о смени менаџера Дарена Мура после данашњег ремија с Ипсвичом (1:1) надлежни на Хауторнсу су се одмах бацили на посао и довођење новог тренера.

Према информацијама са Острва, то ће бити или наш Славиша Јокановић или Немац Дејвид Вагнер, који су током сезоне остали без посла у Премијер лиги, у Фуламу, односно у Хадерсфилду.

Британски Телеграф пише да је смена Мура последица очајне форме бирмингемског тима од новембра на овамо која је почела и после одлуке Лестера да врати с позајмице талентованог Харвија Барнса, који је јесенас сјајно вукао игру ВБА и држао га у трци за директну промоцију. Врећице су добиле само четири од последњих 12 утакмица у Чемпионшипу, а пораз од Лидса и Шефилд Јунајтеда протеклих недеља урушили су позицију тренера који је 11 месеци предводио трећи најплаћенији тим у Чемпионшипу.

Јокановић и Вагнер су, према информацијама с Острва, два главна фаворита да преузму ВБА, а поред њих кандидат је и некадашњи фудбалер овог тима Мајкл Аплетон.

Мада, жеља руководства је да то ипак буде тренер са добрим искуством у плеј-офу, а где ћете боље од Јокана или Клоповог кума, пошто су обојица увели Фулам и Хадерсфилд преко баража на Вемблију у елиту претходних сезона.

Подсетимо, од одласка из Фулама у децембру писало се да је Славиша Јокановић имао на столу понуде Стоука, Нотингем Фореста и Бордоа, али да их је све одбио.

Видећемо да ли је српски тренер сада спреман да се врати у игру. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар