Ponovo u igri - VBA zove Jokanovića!

U kombinaciji je i Klopov kum. . .  Srbin kandidat za klupu posrnulog birmingemskog kluba.

Fudbal 10.03.2019 | 11:45
Ponovo u igri - VBA zove Jokanovića!
Rukovodstvo Vest Bromvič Albiona nema vremena da čeka. Nakon kontroverzne odluke o smeni menadžera Darena Mura posle današnjeg remija s Ipsvičom (1:1) nadležni na Hautornsu su se odmah bacili na posao i dovođenje novog trenera.

Prema informacijama sa Ostrva, to će biti ili naš Slaviša Jokanović ili Nemac Dejvid Vagner, koji su tokom sezone ostali bez posla u Premijer ligi, u Fulamu, odnosno u Hadersfildu.

Britanski Telegraf piše da je smena Mura posledica očajne forme birmingemskog tima od novembra na ovamo koja je počela i posle odluke Lestera da vrati s pozajmice talentovanog Harvija Barnsa, koji je jesenas sjajno vukao igru VBA i držao ga u trci za direktnu promociju. Vrećice su dobile samo četiri od poslednjih 12 utakmica u Čempionšipu, a poraz od Lidsa i Šefild Junajteda proteklih nedelja urušili su poziciju trenera koji je 11 meseci predvodio treći najplaćeniji tim u Čempionšipu.

Jokanović i Vagner su, prema informacijama s Ostrva, dva glavna favorita da preuzmu VBA, a pored njih kandidat je i nekadašnji fudbaler ovog tima Majkl Apleton.

Mada, želja rukovodstva je da to ipak bude trener sa dobrim iskustvom u plej-ofu, a gde ćete bolje od Jokana ili Klopovog kuma, pošto su obojica uveli Fulam i Hadersfild preko baraža na Vembliju u elitu prethodnih sezona.

Podsetimo, od odlaska iz Fulama u decembru pisalo se da je Slaviša Jokanović imao na stolu ponude Stouka, Notingem Foresta i Bordoa, ali da ih je sve odbio.

Videćemo da li je srpski trener sada spreman da se vrati u igru. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar