ИТА: Кучка јунак Парме!

Погодак словачког репрезентативца Јураја Кучке био је довољан Парми за прекид серије од шест утакмица без побједе. Страдала је Ђенова.  Кец у Парми - Кучка изуједао своје! Некадашњи везиста Ђенове кобан по бивши тим.

Фудбал 09.03.2019 | 23:12
ИТА: Кучка јунак Парме!
Минималну, али важну побједу уписала је Парма у мечу 27. кола Серије А одиграном у суботу послијеподне на стадиону Енио Тардини.

Поготком Јураја Кучке Парма је побиједила Ђенову 1:0 и тако коначно прекинула црни низ од шест утакмица без тријумфа.

У међувремену је два пута Парма ремизирала, од тога једном против Јувентуса, али чекала се побједа која им је измакла у прошлом колу када је Бруно Алвеш у судијској надокнади постигао аутогол за реми 3:3 са Емполијем.

Повратник међу "орлове" Дарко Лазовић одиграо је свих 90 минута за Ђенову, а Иван Радовановић напустио је терен десетак минута прије краја.

Навијачи Парме дочекали су је на свом стадиону Енио Тардини, иако је мало недостајало да Ђенова упише трећи узастопни реми 0:0.

Овај резултат стајао је на семафору све до 78. минута, а онда је Јурај Кучка затресао мрежу послије гужве у шеснаестерцу.

Словачки репрезентативац прво је погодио пречку, потом је Ригони промашио немогуће на само метар од линије, али је Кучка био присебан и послао лопту у мрежу за девету побједу Парме у овој сезони.

Екипа Роберта Д’Аверсе овом побједом попела се на 11. мјесто, бар до недјеље и учврстила се у средини табеле са 15 бодова разлике у односу на клубове у зони испадања.

Да није било поготка Јураја Кучке из 78. минута којим је Парма поразила Ђенову са 1:0 буквално не бисмо имали шта да вам напишемо са ове утакмице.

Овако, некадашње Млекаџије, а сада Крсташи успели су да зауставе низ од шест узастопних утакмица без тријумфа у тешком и занимљивом дуелу.

Доста је буре било око тог победоносног поготка који је после корнера постигао Словак, а како је некада носио дрес Грифона логично је било што је одбио да га бурно прослави. Прегледао је арбитар и снимак комплетне ситуације накнадно после чега је признао погодак Парми и омогућио јој тријумф.

У бледом и незанимљивом дуелу домаћини су били мало бољи, а добру шансу да им донесе предност у првом полувремену пропустио је Роберто Инглезе у 38. када је шутирао поред гола.

Ђенова, у чијим су редовима играли и Дарко Лазовић и Иван Радовановић показала је мало на овом мечу и везала вечерас трећу утакмицу без тријумфа у Серији А.  

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар