ITA: Kučka junak Parme!

Pogodak slovačkog reprezentativca Juraja Kučke bio je dovoljan Parmi za prekid serije od šest utakmica bez pobjede. Stradala je Đenova.  Kec u Parmi - Kučka izujedao svoje! Nekadašnji vezista Đenove koban po bivši tim.

Fudbal 09.03.2019 | 23:12
ITA: Kučka junak Parme!
Minimalnu, ali važnu pobjedu upisala je Parma u meču 27. kola Serije A odigranom u subotu poslijepodne na stadionu Enio Tardini.

Pogotkom Juraja Kučke Parma je pobijedila Đenovu 1:0 i tako konačno prekinula crni niz od šest utakmica bez trijumfa.

U međuvremenu je dva puta Parma remizirala, od toga jednom protiv Juventusa, ali čekala se pobjeda koja im je izmakla u prošlom kolu kada je Bruno Alveš u sudijskoj nadoknadi postigao autogol za remi 3:3 sa Empolijem.

Povratnik među "orlove" Darko Lazović odigrao je svih 90 minuta za Đenovu, a Ivan Radovanović napustio je teren desetak minuta prije kraja.

Navijači Parme dočekali su je na svom stadionu Enio Tardini, iako je malo nedostajalo da Đenova upiše treći uzastopni remi 0:0.

Ovaj rezultat stajao je na semaforu sve do 78. minuta, a onda je Juraj Kučka zatresao mrežu poslije gužve u šesnaestercu.

Slovački reprezentativac prvo je pogodio prečku, potom je Rigoni promašio nemoguće na samo metar od linije, ali je Kučka bio priseban i poslao loptu u mrežu za devetu pobjedu Parme u ovoj sezoni.

Ekipa Roberta D’Averse ovom pobjedom popela se na 11. mjesto, bar do nedjelje i učvrstila se u sredini tabele sa 15 bodova razlike u odnosu na klubove u zoni ispadanja.

Da nije bilo pogotka Juraja Kučke iz 78. minuta kojim je Parma porazila Đenovu sa 1:0 bukvalno ne bismo imali šta da vam napišemo sa ove utakmice.

Ovako, nekadašnje Mlekadžije, a sada Krstaši uspeli su da zaustave niz od šest uzastopnih utakmica bez trijumfa u teškom i zanimljivom duelu.

Dosta je bure bilo oko tog pobedonosnog pogotka koji je posle kornera postigao Slovak, a kako je nekada nosio dres Grifona logično je bilo što je odbio da ga burno proslavi. Pregledao je arbitar i snimak kompletne situacije naknadno posle čega je priznao pogodak Parmi i omogućio joj trijumf.

U bledom i nezanimljivom duelu domaćini su bili malo bolji, a dobru šansu da im donese prednost u prvom poluvremenu propustio je Roberto Ingleze u 38. kada je šutirao pored gola.

Đenova, u čijim su redovima igrali i Darko Lazović i Ivan Radovanović pokazala je malo na ovom meču i vezala večeras treću utakmicu bez trijumfa u Seriji A.  

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar