Некомплетни Партизан прејак за Игокеу!

Партизан у фестивалу промашаја победио Игокеу! Кошаркаши Партизана победили су пред домаћом публиком Игокеу са 67:57, у 21. колу АБА лиге.  Џок Лендејл предводио је црно-беле до победе у борбеном, али грешкама крцатом мечу, ког ће већина његових актера желети што пре да заборави.  Лендејлов дабл-дабл шоу, сада се чека кикс Цедевите или Будућности. . .  Црно-бели нису имали већих проблема са Игокеом.

Кошарка 09.03.2019 | 22:44
Некомплетни Партизан прејак за Игокеу!
Изабраници Андрее Тринкијерија одиграли су лошу утакмицу, али су гости из Лакташа били још гори и на крају су заслужено победили.

Да су црно-бели погодили неколико шутева више брзо би се одвојили и направили велику разлику, али како су проценти шута били слаби на обе стране, нису успевали да сломе отпор противника. У тој намери успели су тек у последњој четвртини.

Најефикаснији у победничком саставу био је Џок Лендејл са 17 поена и уз то је имао 11 скокова, док је Гагић уписао девет поена. 

Код Игокее Лешић је постигао 16, а Далибор Илић 13. 

Утакмица је отворена у веома спором ритму и истом се наставило током свих 40 минута. Екипе нису могле да вежу два поготка из игре заредом и било је прилично мучно гледати.

На полувреме отишло се са резултатом 31:23, што довољно говори о томе у каквом су нападачком расположењу били тимови. Игокеа је после двадесет минута шутирала само 20 одсто из игре, док су црно-бели били на 35.

Током треће четвртине наставило се мучење, Партизан је у једном тренутку имао двоцифрену предност, али је Игокеа успела да се врати у егал.

Ипак, црно-бели су крајем треће и почетком четврте четвртине успели да погоде неколико шутева заредом и да тиме сломе отпор Игоса.

На крају, Партизан је успео да поправи учинак из игре (23/41 за два, тројке 3/23), док је Игокеа шутирала свега 27 из игре (14/44 за два, 5/24 за три).



Екипа Партизана задржала је Игокеу на само 28 одсто убачених шутева из игре и у 21. колу АБА лиге забележила очекивану победу - 67:57 (14:13, 17:10, 16:16, 20:18)!

Црно-бели су наступили без чак тројице бекова, Јарамаза, Маринковића и Николића, док је "ровити" Ренфро провео на паркету свега шест минута.

То је проузроковало огромне проблеме у организацији напада, али чврста игра у одбрани, уз потпуну индиспонираност велике већине играча гостујућег тима, омогућила је црно-белима да константно буду у вођству и да се не брину много за коначан исход.

Између осталог и упркос катастрофалном шуту за три поена - 3/24.

Почетком четврте четвртине стекли су 10 поена предности, а тројком Гегића и сјајним закуцавањем Стефана Јанковића у 35. минуту су повећали на рекордних 60:45.

Предвођен незадрживим Џоком Лендејлом (индекс корисности 30, од тимских 81), који је уз Новицу Величковића једини заслужио високу оцену за приказано, Партизан је поправио скор на 14-7 и задржао шансу да се помери са четврте на трећу позицију.

Тако би у полуфиналу одмерио снаге са Цедевитом, уместо са Црвеном звездом, али за то ће му бити неопходан и кикс Будућности на гостовању Меги у понедељак.

Игокеи (7-14) остаје да у последњем колу код куће победи Задар (ако буде неопходно) и тако осигура опстанак у АБА лиги. Уз још једну напомену, да је тешко сетити се овако лоше нападачке партије неке гостујуће екипе у дворани "Александар Николић"...

Да не буде да је све било лоше и негативно... Публика је могла да види неколико атрактивних закуцавања на обе стране, а Београђанима се у лепом стилу представио крилни играч Игокее Далибор Илић, момак који по својим атлетским могућностима представља репрезентативни потенцијал.

Кошаркаши Партизана оправдали су очекивања и савладали Игокеу резултатом 67:57 (14:13, 17:10, 16:16, 20:18) за четрнаесту регионалну победу у ревији не баш лепе кошарке.

Парни ваљак је славио у тврдој утакмици где су се гости питали за резултат само током уводних петнаест минута. Упркос изостанку Вање Маринковића, Огњена Јарамаза и Алексеја Николића, Партизан није имао већих проблема да сломи отпор гостију и одмакне се на пристојнију разлику пошто је на својој страни имао разиграног Џока Лендејла. Поново је момак из Аустралије имао главну реч, овог пута можда и највише због тога што је Андреа Тринкијери морао доста тога да промени... Упркос незгодној повреди скочног зглоба у финишу вечитог дербија, Алекс Ренфро је стиснуо зубе и заузео своје место у ростеру, али када је постало јасно како ће се резултат кретати, није много запињао. Одиграо је само шест минута и препустио Лендејлу да поведе црно-беле до победе. 

Један од миљеника трибине победу је оверио уз нови дабл-дабл - 17 поена (7/10 из игре, 7/9 за два), те 11 скокова и по три асистенције и блокаде. На његове препознатљиве шутеве са полудистанце и интелигентне потезе под кошем Игокеина одбрана није имала никакво решење. И поред тријумфа остао је утисак да је Партизан могао и убедљивије да слави, мада треба узети у обзир да на терену практично није било четири важна првотимца... Игокеа се доста мучила у шуту, дуго је била на испод 30 одсто реализованих хитаца из игре, што је за озбиљан ниво кошарке недопустиво. И поред тога Игоси су имали неколико шанси да припрете и озбиљно угрозе Партизаново вођство... 

Најважнији узлет Партизан је имао почетком завршне четвртине. Црно-бели су у мање од три минута нанизали девет поена и тако стигли на кључних 15 поена вишка (58:43), што је било сасвим довољно да се Игокеа остави при дну табеле и у веома лошој ситуацији, пошто им прети елиминација у нижи ранг ако Крка и Олимпија буду славили против Цибоне, односно Цедевите.

Лендејл је био једини играч Партизана са двоцифреним учинком. Девет поена и пет скокова имао је Ђорђе Гагић, поен мање Амар Гегић и Маркус Пејџ, уз његове четири асистенције и три украдене лопте. Код Игоса Сава Лешић је уписао 16, а Далибор Илић 13 поена, уз четири скока и две асистенције.

После овог тријумфа у Хумској 1 с великом пажњом испратиће Цедевитино гостовање Олимпији у недељу - мада ће кикс хрватског шампиона имати смисла само ако буде поражен у обе преостале утакмице - односно сусрет који ће Будућност одиграти у Сремској Митровици против Меге дан касније. Јер, само један кикс могао би значајно да поправи Партизанову позицију на табели уочи плеј-офа.

ПАРТИЗАН – ИГОКЕА 67:57
/14:13, 17:10, 16:16, 20:18/

Дворана: Александар Николић;
Гледалаца: око 3.000
Судије: Игор Драгојевић, Иван Стефановић, Драган Поробић.

ПАРТИЗАН: Н. Јанковић 6, Пејџ 8 (тројке 0/4, 4ас, 3укр), Трифуновић, Си 2 (6ск, 4ас), Гегић 8 (5изг), Величковић 7, Пецарски, Загорац 5 (тројке 0/4, бацања 1/3, 3ск, 2ас, 6изг), Ренфро, С. Јанковић 5 (9ск), Лендејл 17 (11ск, 3ас, 3блк), Гагић 9 (5ск).

ИГОКЕА: Мусић 3, Талић, Лешић 16 (4ск), Адамовић 7 (3ск, 4ас), Милошевић, Џерет, Радивојевић 8 (тројке 2/7, 6ас), Вилијамс 8 (6ск), Илић 13 (4ск, 2ас), Анђушић, Рикић, М. Луковић 2 (за два 1/8, тројке 0/5, 6ск).

РЕЗУЛТАТИ 21. КОЛА:

Задар - Црвена звезда 69:87
Партизан - Игокеа 67:57
Цибона - Крка 21.00

недеља

Олимпија - Цедевита 17.00
Морнар - ФМП 19.00

понедељак

Мега - Будућност 18.00

ТАБЕЛА: Звезда 20-1, Будућност 14-6, Цедевита 14-6, Партизан 14-7, Мега 10-10, ФМП 9-11, Цибона 8-12, Морнар 7-13, Задар 7-14, Игокеа 7-14, Олимпија 6-14, Крка 6-14.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар