Nekompletni Partizan prejak za Igokeu!

Partizan u festivalu promašaja pobedio Igokeu! Košarkaši Partizana pobedili su pred domaćom publikom Igokeu sa 67:57, u 21. kolu ABA lige.  Džok Lendejl predvodio je crno-bele do pobede u borbenom, ali greškama krcatom meču, kog će većina njegovih aktera želeti što pre da zaboravi.  Lendejlov dabl-dabl šou, sada se čeka kiks Cedevite ili Budućnosti. . .  Crno-beli nisu imali većih problema sa Igokeom.

Košarka 09.03.2019 | 22:44
Nekompletni Partizan prejak za Igokeu!
Izabranici Andree Trinkijerija odigrali su lošu utakmicu, ali su gosti iz Laktaša bili još gori i na kraju su zasluženo pobedili.

Da su crno-beli pogodili nekoliko šuteva više brzo bi se odvojili i napravili veliku razliku, ali kako su procenti šuta bili slabi na obe strane, nisu uspevali da slome otpor protivnika. U toj nameri uspeli su tek u poslednjoj četvrtini.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Džok Lendejl sa 17 poena i uz to je imao 11 skokova, dok je Gagić upisao devet poena. 

Kod Igokee Lešić je postigao 16, a Dalibor Ilić 13. 

Utakmica je otvorena u veoma sporom ritmu i istom se nastavilo tokom svih 40 minuta. Ekipe nisu mogle da vežu dva pogotka iz igre zaredom i bilo je prilično mučno gledati.

Na poluvreme otišlo se sa rezultatom 31:23, što dovoljno govori o tome u kakvom su napadačkom raspoloženju bili timovi. Igokea je posle dvadeset minuta šutirala samo 20 odsto iz igre, dok su crno-beli bili na 35.

Tokom treće četvrtine nastavilo se mučenje, Partizan je u jednom trenutku imao dvocifrenu prednost, ali je Igokea uspela da se vrati u egal.

Ipak, crno-beli su krajem treće i početkom četvrte četvrtine uspeli da pogode nekoliko šuteva zaredom i da time slome otpor Igosa.

Na kraju, Partizan je uspeo da popravi učinak iz igre (23/41 za dva, trojke 3/23), dok je Igokea šutirala svega 27 iz igre (14/44 za dva, 5/24 za tri).



Ekipa Partizana zadržala je Igokeu na samo 28 odsto ubačenih šuteva iz igre i u 21. kolu ABA lige zabeležila očekivanu pobedu - 67:57 (14:13, 17:10, 16:16, 20:18)!

Crno-beli su nastupili bez čak trojice bekova, Jaramaza, Marinkovića i Nikolića, dok je "roviti" Renfro proveo na parketu svega šest minuta.

To je prouzrokovalo ogromne probleme u organizaciji napada, ali čvrsta igra u odbrani, uz potpunu indisponiranost velike većine igrača gostujućeg tima, omogućila je crno-belima da konstantno budu u vođstvu i da se ne brinu mnogo za konačan ishod.

Između ostalog i uprkos katastrofalnom šutu za tri poena - 3/24.

Početkom četvrte četvrtine stekli su 10 poena prednosti, a trojkom Gegića i sjajnim zakucavanjem Stefana Jankovića u 35. minutu su povećali na rekordnih 60:45.

Predvođen nezadrživim Džokom Lendejlom (indeks korisnosti 30, od timskih 81), koji je uz Novicu Veličkovića jedini zaslužio visoku ocenu za prikazano, Partizan je popravio skor na 14-7 i zadržao šansu da se pomeri sa četvrte na treću poziciju.

Tako bi u polufinalu odmerio snage sa Cedevitom, umesto sa Crvenom zvezdom, ali za to će mu biti neophodan i kiks Budućnosti na gostovanju Megi u ponedeljak.

Igokei (7-14) ostaje da u poslednjem kolu kod kuće pobedi Zadar (ako bude neophodno) i tako osigura opstanak u ABA ligi. Uz još jednu napomenu, da je teško setiti se ovako loše napadačke partije neke gostujuće ekipe u dvorani "Aleksandar Nikolić"...

Da ne bude da je sve bilo loše i negativno... Publika je mogla da vidi nekoliko atraktivnih zakucavanja na obe strane, a Beograđanima se u lepom stilu predstavio krilni igrač Igokee Dalibor Ilić, momak koji po svojim atletskim mogućnostima predstavlja reprezentativni potencijal.

Košarkaši Partizana opravdali su očekivanja i savladali Igokeu rezultatom 67:57 (14:13, 17:10, 16:16, 20:18) za četrnaestu regionalnu pobedu u reviji ne baš lepe košarke.

Parni valjak je slavio u tvrdoj utakmici gde su se gosti pitali za rezultat samo tokom uvodnih petnaest minuta. Uprkos izostanku Vanje Marinkovića, Ognjena Jaramaza i Alekseja Nikolića, Partizan nije imao većih problema da slomi otpor gostiju i odmakne se na pristojniju razliku pošto je na svojoj strani imao razigranog Džoka Lendejla. Ponovo je momak iz Australije imao glavnu reč, ovog puta možda i najviše zbog toga što je Andrea Trinkijeri morao dosta toga da promeni... Uprkos nezgodnoj povredi skočnog zgloba u finišu večitog derbija, Aleks Renfro je stisnuo zube i zauzeo svoje mesto u rosteru, ali kada je postalo jasno kako će se rezultat kretati, nije mnogo zapinjao. Odigrao je samo šest minuta i prepustio Lendejlu da povede crno-bele do pobede. 

Jedan od miljenika tribine pobedu je overio uz novi dabl-dabl - 17 poena (7/10 iz igre, 7/9 za dva), te 11 skokova i po tri asistencije i blokade. Na njegove prepoznatljive šuteve sa poludistance i inteligentne poteze pod košem Igokeina odbrana nije imala nikakvo rešenje. I pored trijumfa ostao je utisak da je Partizan mogao i ubedljivije da slavi, mada treba uzeti u obzir da na terenu praktično nije bilo četiri važna prvotimca... Igokea se dosta mučila u šutu, dugo je bila na ispod 30 odsto realizovanih hitaca iz igre, što je za ozbiljan nivo košarke nedopustivo. I pored toga Igosi su imali nekoliko šansi da priprete i ozbiljno ugroze Partizanovo vođstvo... 

Najvažniji uzlet Partizan je imao početkom završne četvrtine. Crno-beli su u manje od tri minuta nanizali devet poena i tako stigli na ključnih 15 poena viška (58:43), što je bilo sasvim dovoljno da se Igokea ostavi pri dnu tabele i u veoma lošoj situaciji, pošto im preti eliminacija u niži rang ako Krka i Olimpija budu slavili protiv Cibone, odnosno Cedevite.

Lendejl je bio jedini igrač Partizana sa dvocifrenim učinkom. Devet poena i pet skokova imao je Đorđe Gagić, poen manje Amar Gegić i Markus Pejdž, uz njegove četiri asistencije i tri ukradene lopte. Kod Igosa Sava Lešić je upisao 16, a Dalibor Ilić 13 poena, uz četiri skoka i dve asistencije.

Posle ovog trijumfa u Humskoj 1 s velikom pažnjom ispratiće Cedevitino gostovanje Olimpiji u nedelju - mada će kiks hrvatskog šampiona imati smisla samo ako bude poražen u obe preostale utakmice - odnosno susret koji će Budućnost odigrati u Sremskoj Mitrovici protiv Mege dan kasnije. Jer, samo jedan kiks mogao bi značajno da popravi Partizanovu poziciju na tabeli uoči plej-ofa.

PARTIZAN – IGOKEA 67:57
/14:13, 17:10, 16:16, 20:18/

Dvorana: Aleksandar Nikolić;
Gledalaca: oko 3.000
Sudije: Igor Dragojević, Ivan Stefanović, Dragan Porobić.

PARTIZAN: N. Janković 6, Pejdž 8 (trojke 0/4, 4as, 3ukr), Trifunović, Si 2 (6sk, 4as), Gegić 8 (5izg), Veličković 7, Pecarski, Zagorac 5 (trojke 0/4, bacanja 1/3, 3sk, 2as, 6izg), Renfro, S. Janković 5 (9sk), Lendejl 17 (11sk, 3as, 3blk), Gagić 9 (5sk).

IGOKEA: Musić 3, Talić, Lešić 16 (4sk), Adamović 7 (3sk, 4as), Milošević, Džeret, Radivojević 8 (trojke 2/7, 6as), Vilijams 8 (6sk), Ilić 13 (4sk, 2as), Anđušić, Rikić, M. Luković 2 (za dva 1/8, trojke 0/5, 6sk).

REZULTATI 21. KOLA:

Zadar - Crvena zvezda 69:87
Partizan - Igokea 67:57
Cibona - Krka 21.00

nedelja

Olimpija - Cedevita 17.00
Mornar - FMP 19.00

ponedeljak

Mega - Budućnost 18.00

TABELA: Zvezda 20-1, Budućnost 14-6, Cedevita 14-6, Partizan 14-7, Mega 10-10, FMP 9-11, Cibona 8-12, Mornar 7-13, Zadar 7-14, Igokea 7-14, Olimpija 6-14, Krka 6-14.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar