Бата Мирковић: Није пријатно, побједе су лијек!

"Морамо да дигнемо главу", порука је Партизановог тренера.

Фудбал 10.03.2019 | 09:45
Бата Мирковић: Није пријатно, побједе су лијек!
После свог првог пораза на клупи Партизана - у дербију против Радничког из Ниша - Зоран Бата Мирковић припрема екипу за гостовање Вождовцу у недељу (17 часова, ТВ Арена спорт).

У најави тог меча, шеф струке црно-белих истакао је да су тријумфи и добре игре најбољи лек за тренутну ситуацију у којој се налази његова екипа.

"Ситуација није пријатна. Међутим, ми се спремамо и за такве ствари. После утакмице са Радничким гледали смо да све ствари које нису биле добре оставимо по страни и да се што боље припремимо за Вождовац. Није пријатно, али морамо да дигнемо главу и да идемо напред. Најбољи лек за такве ствари су победе и добре игре", изјавио је Мирковић.

У овом тренутку, после суботње победе Радничког против Младости из Лучана (1:0), Партизан заостаје за Нишлијама 14 бодова, уз одигран меч мање.

"Ми играмо сваку утакмицу на победу, тако је било и против Радничког... Што се тиче самог финиша шампионата, не мења се ништа у нашим главама. Ми и даље играмо сваку утакмицу да победимо и да смањимо разлику за водећим екипама", изјавио је тренер црно-белих на конференцији одржаној у Спортском центру Телеоптик.

Говорећи о предстојећем ривалу, Мирковић је рекао да зна колико тежак задатак чека његов тим на крову тржног центра у Заплањској улици.

"Вождовац се у овој полусезони доста појачао, дошло је пар квалитетних и искусних играча, прекаљених интернационалаца... То је екипа која хоће да игра, која хоће лопту у свом поседу. Имају изузетне бокове, имају десног бека Ћирковића који има специфичну улогу у тиму, брзе шпицеве... По самим именима видите да се ради о једној квалитетној екипи. Ми ћемо гледати да одиграмо добру утакмицу, ако буде као у првом делу сезоне биће одлично".

Упитан за здравствену ситуацију у екипи, Партизанов шеф струке објаснио је да је Ђорђе Ивановић "на корак до опоравка", а да је Муса Нџаје и даље ван строја.

Одмах после гостовања Вождовцу, црно-бели ће се потпуно фокусирати на утакмицу купа против Напретка. До тада - мисли ће бити усмерене искључиво ка "змајевима".

"Немамо луксуз да бирамо утакмице које хоћемо, а ко је не. Морамо у свакој утакмици да држимо тонус", нагласио је Мирковић, уочи гостовања екипи која је у октобру из Хумске испраћена са четири голова у мрежи. 

Наравно, као што је Мирковић и рекао, требало би нагласити да је Вождовац тада играо у значајно другачијем саставу од онога који ће у недељу дочекати црно-беле.

"МНОГИ ПОТЦЕЊУЈУ ПАРТИЗАН, ТО ЈЕ ГРЕШКА"
 
Тренер Вождовчана Драган Аничић рекао је у најави меча да изузетно цени црно-беле и њиховог шефа струке.

"Бата Мирковић је изузетан стручњак и човек, али нажалост у Србији тренерима увек фали контининуитет. Не сумњам да ће Бата, уколико буде имао прилике да настави да ради и спроводи своје идеје, да направи велике резултате у будућности. Многи потцењују Партизан, али то је велика грешка, јер имају много добрих играча и много талентованих младих фудбалера који праве разлику. Партизан је фаворит, али ова утакмица је за нас велики изазов. Нећемо претити Партизану, али нико не може да нам одузме наду и право да се боримо за сва три бода на нашем терену", изјавио је тренер "змајева" уочи градског дербија.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар