Bata Mirković: Nije prijatno, pobjede su lijek!

"Moramo da dignemo glavu", poruka je Partizanovog trenera.

Fudbal 10.03.2019 | 09:45
Bata Mirković: Nije prijatno, pobjede su lijek!
Posle svog prvog poraza na klupi Partizana - u derbiju protiv Radničkog iz Niša - Zoran Bata Mirković priprema ekipu za gostovanje Voždovcu u nedelju (17 časova, TV Arena sport).

U najavi tog meča, šef struke crno-belih istakao je da su trijumfi i dobre igre najbolji lek za trenutnu situaciju u kojoj se nalazi njegova ekipa.

"Situacija nije prijatna. Međutim, mi se spremamo i za takve stvari. Posle utakmice sa Radničkim gledali smo da sve stvari koje nisu bile dobre ostavimo po strani i da se što bolje pripremimo za Voždovac. Nije prijatno, ali moramo da dignemo glavu i da idemo napred. Najbolji lek za takve stvari su pobede i dobre igre", izjavio je Mirković.

U ovom trenutku, posle subotnje pobede Radničkog protiv Mladosti iz Lučana (1:0), Partizan zaostaje za Nišlijama 14 bodova, uz odigran meč manje.

"Mi igramo svaku utakmicu na pobedu, tako je bilo i protiv Radničkog... Što se tiče samog finiša šampionata, ne menja se ništa u našim glavama. Mi i dalje igramo svaku utakmicu da pobedimo i da smanjimo razliku za vodećim ekipama", izjavio je trener crno-belih na konferenciji održanoj u Sportskom centru Teleoptik.

Govoreći o predstojećem rivalu, Mirković je rekao da zna koliko težak zadatak čeka njegov tim na krovu tržnog centra u Zaplanjskoj ulici.

"Voždovac se u ovoj polusezoni dosta pojačao, došlo je par kvalitetnih i iskusnih igrača, prekaljenih internacionalaca... To je ekipa koja hoće da igra, koja hoće loptu u svom posedu. Imaju izuzetne bokove, imaju desnog beka Ćirkovića koji ima specifičnu ulogu u timu, brze špiceve... Po samim imenima vidite da se radi o jednoj kvalitetnoj ekipi. Mi ćemo gledati da odigramo dobru utakmicu, ako bude kao u prvom delu sezone biće odlično".

Upitan za zdravstvenu situaciju u ekipi, Partizanov šef struke objasnio je da je Đorđe Ivanović "na korak do oporavka", a da je Musa Ndžaje i dalje van stroja.

Odmah posle gostovanja Voždovcu, crno-beli će se potpuno fokusirati na utakmicu kupa protiv Napretka. Do tada - misli će biti usmerene isključivo ka "zmajevima".

"Nemamo luksuz da biramo utakmice koje hoćemo, a ko je ne. Moramo u svakoj utakmici da držimo tonus", naglasio je Mirković, uoči gostovanja ekipi koja je u oktobru iz Humske ispraćena sa četiri golova u mreži. 

Naravno, kao što je Mirković i rekao, trebalo bi naglasiti da je Voždovac tada igrao u značajno drugačijem sastavu od onoga koji će u nedelju dočekati crno-bele.

"MNOGI POTCENJUJU PARTIZAN, TO JE GREŠKA"
 
Trener Voždovčana Dragan Aničić rekao je u najavi meča da izuzetno ceni crno-bele i njihovog šefa struke.

"Bata Mirković je izuzetan stručnjak i čovek, ali nažalost u Srbiji trenerima uvek fali kontininuitet. Ne sumnjam da će Bata, ukoliko bude imao prilike da nastavi da radi i sprovodi svoje ideje, da napravi velike rezultate u budućnosti. Mnogi potcenjuju Partizan, ali to je velika greška, jer imaju mnogo dobrih igrača i mnogo talentovanih mladih fudbalera koji prave razliku. Partizan je favorit, ali ova utakmica je za nas veliki izazov. Nećemo pretiti Partizanu, ali niko ne može da nam oduzme nadu i pravo da se borimo za sva tri boda na našem terenu", izjavio je trener "zmajeva" uoči gradskog derbija.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar