Звезда се спремала за плеј-оф: 20. побједа!

Црвено-бели лако тријумфовали у Далмацији.  Силна Звезда без већих проблема сломила Задар.  Кошаркаши Црвене звезде остварили су двадесету победу у АБА лиги, тако што су савладали Задар у гостима резултатом 87:69.

Кошарка 09.03.2019 | 22:10
Звезда се спремала за плеј-оф: 20. побједа!
Кошаркаши Црвене звезде савладали су Задар на гостујућем паркету резултатом 87:69 и тако показали да су суверени владари на табели АБА лиге.

Од самог старта утакмице је Звезда наметнула свој темпо који је Задар ипак успевао да прати упркос нешто слабијем шуту.

Такође, Задар је имао мало проблема са одбраном и дозволили су Звезди нешто више шутева споља, а убрзо се иста ствар десила и у њиховој одбрани.

Звезда је из рекета мучила Задар, који је своје нападе градио преко Литла и Божића, успели су Задрани и да поведу у неколико наврата, али је све то било кратког даха.

На полувремену, Регленд и Риверс нису убацили ниједан поен, а Марио Литл је био једини двоцифрени са 12 поена.

У трећој четвртини је Задар био ништа више до спаринг партнер Црвеној звезди, која је ту деоницу добила са 35:17 и практично решила питање победника.

Последњих десет минута је одиграно "чисто ради реда", Задар је имао 17 изгубљених лопти, 7 скокова мање, а утакмицу је изгубио прилично убедљивом разликом.

Најбољи актер у редовима Задра био је Марио Литл, са 22 поена, док је на другој страни највише убацио Џо Регленд, 15 и Звезда није имала играча који се није уписао у стрелце.

Црвена звезда мтс одиграла је мирно и рутински своје последње гостовање у лигашком делу АБА лиге.

На паркету Задра, екипа Милана Томића остварила је убедљиву победу, којом је стекла шансу да други пут у последње три сезоне дочека "јадрански" плеј-оф са само једним поразом.

Задар - Звезда 69:87 (15:19, 16:18, 17:35, 21:15)

Све је било јасно у дворани "Крешимир Ћосић" током треће четвртине, у којој је Џо Регленд убацио 12 поена и убрзао Београђане довољно да најаве дебакл Задрана. После тврдог првог дела, плејмејкеру су се прикључили и остали играчи, укључујући Кеј Си Риверса, који је после лоше партије на дебију у дербију убацио осам поена (две тројке и полагање уз фаул).

До крају меча, шампион Србије сабрао је 12 убачених тројки из 30 покушаја.

Отпор који је Задар пружао у првом делу зависио је у доброј мери од напада гостију. Када су Београђани почели да константније погађају, Далматинци су се брзо предали и на моменте без реакције гледали поготке из даљине и закуцавања црвено-белих.

На трибинама је било увредљивог скандирања за Србе, али и чешћих повика "управа, одлази". Задар је овим поразом дошао у ситуацију да мора да победи Игокеу или ће у последњем колу зависити и од резултата Олимпије и Крке.

За то време, Томићев тим мислиће о плеј-офу, за који ће наредног викенда имати генералну пробу у последњем колу против Меге.

У склопу припрема за доигравање, које почиње за две недеље, на Звездиној клупи вечерас су размишљали и о расподели минутаже. Сви играчи црвено-белих су истрчали на терен и постигли бар по један погодак, а највише су играли Бориша Симанић (23 минута), Регленд (22), Риверс, Давидовац (по 21)...

Задар: Башић, Жорић 7, Крајина 8, Дашић 2, Вуковић 10, Брзоја 10, Шпраља 3, Литл 22 (5/9 за три), Божић 6, Планинић 1.

Звезда: Регленд 15, Човић 3, Давидовац 6, Лазић 5, Фаје 5, Берон 10, Добрић 3, Ристић 2, Симанић 10, Риверс 8, Цирбес 9, Оџо 11.



Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар