Zvezda se spremala za plej-of: 20. pobjeda!

Crveno-beli lako trijumfovali u Dalmaciji.  Silna Zvezda bez većih problema slomila Zadar.  Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su dvadesetu pobedu u ABA ligi, tako što su savladali Zadar u gostima rezultatom 87:69.

Košarka 09.03.2019 | 22:10
Zvezda se spremala za plej-of: 20. pobjeda!
Košarkaši Crvene zvezde savladali su Zadar na gostujućem parketu rezultatom 87:69 i tako pokazali da su suvereni vladari na tabeli ABA lige.

Od samog starta utakmice je Zvezda nametnula svoj tempo koji je Zadar ipak uspevao da prati uprkos nešto slabijem šutu.

Takođe, Zadar je imao malo problema sa odbranom i dozvolili su Zvezdi nešto više šuteva spolja, a ubrzo se ista stvar desila i u njihovoj odbrani.

Zvezda je iz reketa mučila Zadar, koji je svoje napade gradio preko Litla i Božića, uspeli su Zadrani i da povedu u nekoliko navrata, ali je sve to bilo kratkog daha.

Na poluvremenu, Reglend i Rivers nisu ubacili nijedan poen, a Mario Litl je bio jedini dvocifreni sa 12 poena.

U trećoj četvrtini je Zadar bio ništa više do sparing partner Crvenoj zvezdi, koja je tu deonicu dobila sa 35:17 i praktično rešila pitanje pobednika.

Poslednjih deset minuta je odigrano "čisto radi reda", Zadar je imao 17 izgubljenih lopti, 7 skokova manje, a utakmicu je izgubio prilično ubedljivom razlikom.

Najbolji akter u redovima Zadra bio je Mario Litl, sa 22 poena, dok je na drugoj strani najviše ubacio Džo Reglend, 15 i Zvezda nije imala igrača koji se nije upisao u strelce.

Crvena zvezda mts odigrala je mirno i rutinski svoje poslednje gostovanje u ligaškom delu ABA lige.

Na parketu Zadra, ekipa Milana Tomića ostvarila je ubedljivu pobedu, kojom je stekla šansu da drugi put u poslednje tri sezone dočeka "jadranski" plej-of sa samo jednim porazom.

Zadar - Zvezda 69:87 (15:19, 16:18, 17:35, 21:15)

Sve je bilo jasno u dvorani "Krešimir Ćosić" tokom treće četvrtine, u kojoj je Džo Reglend ubacio 12 poena i ubrzao Beograđane dovoljno da najave debakl Zadrana. Posle tvrdog prvog dela, plejmejkeru su se priključili i ostali igrači, uključujući Kej Si Riversa, koji je posle loše partije na debiju u derbiju ubacio osam poena (dve trojke i polaganje uz faul).

Do kraju meča, šampion Srbije sabrao je 12 ubačenih trojki iz 30 pokušaja.

Otpor koji je Zadar pružao u prvom delu zavisio je u dobroj meri od napada gostiju. Kada su Beograđani počeli da konstantnije pogađaju, Dalmatinci su se brzo predali i na momente bez reakcije gledali pogotke iz daljine i zakucavanja crveno-belih.

Na tribinama je bilo uvredljivog skandiranja za Srbe, ali i češćih povika "uprava, odlazi". Zadar je ovim porazom došao u situaciju da mora da pobedi Igokeu ili će u poslednjem kolu zavisiti i od rezultata Olimpije i Krke.

Za to vreme, Tomićev tim misliće o plej-ofu, za koji će narednog vikenda imati generalnu probu u poslednjem kolu protiv Mege.

U sklopu priprema za doigravanje, koje počinje za dve nedelje, na Zvezdinoj klupi večeras su razmišljali i o raspodeli minutaže. Svi igrači crveno-belih su istrčali na teren i postigli bar po jedan pogodak, a najviše su igrali Boriša Simanić (23 minuta), Reglend (22), Rivers, Davidovac (po 21)...

Zadar: Bašić, Žorić 7, Krajina 8, Dašić 2, Vuković 10, Brzoja 10, Špralja 3, Litl 22 (5/9 za tri), Božić 6, Planinić 1.

Zvezda: Reglend 15, Čović 3, Davidovac 6, Lazić 5, Faje 5, Beron 10, Dobrić 3, Ristić 2, Simanić 10, Rivers 8, Cirbes 9, Odžo 11.



Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar