ПЛ: Лука голом одговорио на батине, али изгубио!

Брајтон савладао Палас, Миливојевић опет стрелац! Фудбалери Кристал Паласа својом утакмицом против Брајтона отворили су 30. коло енглеске Премиер лиге, а Брајтон је резултатом 2:1 изашао као победник.  Многи би изгубили живце после толико оштрих стартова, али не и Миливојевић који је и погодио за изједначење, међутим "бомба" Нокера донела је читав плен Брајтону на гостовању.  Миливојевић би погодио и птицу у лету: Тешко објашњив пораз Паласа! Човек који није планиран да игра и дечко који је заслужио црвени због Луке.  Брајтон славио на Селхурст парку 2:1.

Фудбал 09.03.2019 | 21:00
ПЛ: Лука голом одговорио на батине, али изгубио!
Фудбалери Брајтона савладали су Кристал Палас на њиховом стадиону резултатом 2:1, у првој утакмици 30. кола енглеске Премиер лиге. Ово је био први пут од 1980. године да Брајтон има две победе над својим ривалом.

Наиме, гости су и повели у 19. минуту преко Глена Мареја, коме је лопту послао Данк преко читавог терена, погрешили су дефанзивци Паласа и Мареј је лако савладао голмана Гуаиту за 1:0.

Резултат је поравнао капитен Кристал Паласа и некадашњи српски репрезентативац, Лука Миливојевић, сигурним извођењем једанаестерца. Он је голмана послао у леву страну, а лопту у десну и тако постигао веома важан гол.

Кевин Нокер је овај Миливојевићев гол поништио једним заиста спектакуларним, када је од стативе са велике удаљености успео да савлада Гуаиту и одушеви малобројне навијаче Брајтона на стадиону Кристал Паласа.

Ова три бода биће велика "као кућа" за екипу Брајтона, која се бори за опстанак.

Антони Нокер је извео најлепши и најружнији потез на мечу.

У 28. секунди је зарадио жути картон, најбржи у последњих десет година у Премијер лиги, због ужасног старта над Луком Миливојевићем, и имао среће да не буде искључен, да би у 74. минуту постигао спектакуларан гол, од леву стативу, за победу Брајтона у Лондону.

Кристал Палас је тако покварио две победе на гостовањима против Лестера и Барнлија лошом утакмицом против Брајтона, чиме је закомпликовао сопствену ситуацију у борби за опстанак.

КРИСТАЛ ПАЛАС - БРАЈТОН 1:2 (0:1)

Већ после двадесетак секунди меча на "Селхурсту" Лука Миливојевић је завршио на трави пошто му је Антони Нокер уклизао крампонима у међуножје, који минут касније и Бисума је оштро стартовао на његов зглоб, међутим - сада већ бивши репрезентативац Србије - смогао је снаге да настави утакмицу и да на њој постигне гол за изједначење..

Капитен лондонских "орлова" је прецизно извео једанаестерац у 50. минуту за свој девети гол у сезони, чак осми са "креча", чиме је уједно исправио и велику грешку Џејмса Томкинса из 19. минута када га је као од шале обишао Глен Мареј и погодио ударцем из прве.

Био је то стоти гол Мареја за Брајтон, али искусни нападач је такође био груб на Миливојевићу у два наврата у другом полувремену, за шта је добио жути картон.

Када се чинило да Кристал Палас диже ниво своје игре, посебно се то могло видети у издању Вилфрида Захе, узвратио је сјајним голом Антони Нокер и утишао публику на "Селхурсту" која је с другачијим очекивањима дошла овог поподнева да бодри своје миљенике.

Обе екипе сада имају по 33 бода, с тим да Брајтон има меч мање.

Таквог пеналждију би сваки тренер пожелео. Говорио је још јесенас Жозе Мурињо о петљи Луке Миливојевића, хвалио одлучност да се, чак и кад промаши, лати лопте и опет пуца са 11 метара, а колико је сигуран са беле тачке потврдио је српски интернационалац у мечу са Брајтоном, мада ни то што је био прецизан није било довољно да Крстил Палас узме бар бод на „Селхурст парку“.

Тим Роја Хоџсона је поражен (1:2) иако је играо боље, створио више шанси, лепше друговао с лоптом, чинило се да је почетком другог полувремена способан за тотални преокрет, међутим, ни у трећој узастопној утакмици на свом стадиону није славио. А не би било незалужено. Штавише, лондонски састав има за чим да жали, пошто је ем имао већи посед лопте, ем зрелије прлике, али не и „убицу“ у шеснаестерцу, пошто су Миши Батшуаји и првом, поготово Вилфред Заха у другом делу петљали са лоптом.

За разлику од њих, Миливојеивћ је знао шта му је чинити. Осим још једне врло добре партије на средини терена, погодио је циљ из казненог ударца, пошто је Пропер оборио Таусенда. Зицер за Луку: осим погодак ове сезоне из пенала, укупно девети у актуелној Премијер лиги, а чак 17 са беле тачке ако се рачуна период откако је стигао из Олимпијакоса. У међувремену је само два шута промашио. Данас није било дилеме. Стекао се утисак да би, да са терасе гађа голуба у лету и тад погодио...

Једини проблем за Миливојевића је што му сиаграчи нису помогли да Кристал Палас остане макар непоражен. Брајтон је био у подређеном положају већи део сусрета, међутим, знао је како да користи прилике. Био је далеко ефикаснији, продуктивнији, прагматичнији, а имао је и наклононост среће. Три ударца у оквир, два гола. Најпре Глен Мари, јер га је тренер Крис Хатон оставио на клупи у планирао да шансу укаже Флорину Андонену, међутим, Румун се повредио на загревању, 35-годишњи Енглез принудно ускочио у првих 11 и погодио за иницијално вођство.

Таман кад се чинило да Палас креће по преокрет, да други гол виси у ваздуху, севнула је контра Француза Антонија Нокера – човека који је већ у 15. секунди прошао само са жутим картоном, иако је копачком ударио Луку Миливојевића у међуножје – да би у последњем контакту са лоптом, јер је одмах после тога замењен, постигао спектакуларан гол, у стилу Арјена Робена.

Или, у стилу дела свог презимена. Права уметност.

РЕЗУЛТАТИ 30. КОЛА:

Кардиф - Вест Хем 2:0 (1:0)
/Хоилет 4, Камараса 52/

Хадерсфилд - Борнмут 0:2 (0:1)
/Вилсон 20, Фрејзер 67/

Лестер - Фулам 3:1 (1:0)
/Тилеманс 21, Варди 78, 86 - Ајите 51/

Њукасл - Евертон 3:2 (0:2)
/Рондон 65, Перез 81, 84 - Калверт-Луин 18, Ришарлисон 32/

Саутемптон - Тотенхем 2:1 (0:1)
/Валери 77, Ворд-Праус 81 - Кејн 26/

Кристал Палас - Брајтон 1:2 (0:1)
/Миливојевић 50п - Мареј 19, Нокарт 74/

Манчестер сити - Вотфорд 3:1 (0:0)
/Стерлинг 46', 50', 59' - Деулофеу 66'/

недеља

Ливерпул - Барнли 13.00
Челси - Вулверхемптон 15.05
Арсенал - Манчестер јунајтед 17.30

ТАБЕЛА: Манчестер сити 74, Ливерпул (-1) 70, Тотенхем 61, Манчестер ј. (-1) 58, Арсенал (-1) 57, Челси (-2) 56, Вулверхемптон (-1) 43, Вотфорд 43, Вест Хем 39, Лестер 38, Евертон 37, Борнмут 37, Њукасл 34, Кристал Палас 33, Брајтон (-1) 33, Саутемптон 30, Барнли (-1) 30, Кардиф 28, Фулам 17, Хадерсфилд 14.

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар