PL: Luka golom odgovorio na batine, ali izgubio!

Brajton savladao Palas, Milivojević opet strelac! Fudbaleri Kristal Palasa svojom utakmicom protiv Brajtona otvorili su 30. kolo engleske Premier lige, a Brajton je rezultatom 2:1 izašao kao pobednik.  Mnogi bi izgubili živce posle toliko oštrih startova, ali ne i Milivojević koji je i pogodio za izjednačenje, međutim "bomba" Nokera donela je čitav plen Brajtonu na gostovanju.  Milivojević bi pogodio i pticu u letu: Teško objašnjiv poraz Palasa! Čovek koji nije planiran da igra i dečko koji je zaslužio crveni zbog Luke.  Brajton slavio na Selhurst parku 2:1.

Fudbal 09.03.2019 | 21:00
PL: Luka golom odgovorio na batine, ali izgubio!
Fudbaleri Brajtona savladali su Kristal Palas na njihovom stadionu rezultatom 2:1, u prvoj utakmici 30. kola engleske Premier lige. Ovo je bio prvi put od 1980. godine da Brajton ima dve pobede nad svojim rivalom.

Naime, gosti su i poveli u 19. minutu preko Glena Mareja, kome je loptu poslao Dank preko čitavog terena, pogrešili su defanzivci Palasa i Marej je lako savladao golmana Guaitu za 1:0.

Rezultat je poravnao kapiten Kristal Palasa i nekadašnji srpski reprezentativac, Luka Milivojević, sigurnim izvođenjem jedanaesterca. On je golmana poslao u levu stranu, a loptu u desnu i tako postigao veoma važan gol.

Kevin Noker je ovaj Milivojevićev gol poništio jednim zaista spektakularnim, kada je od stative sa velike udaljenosti uspeo da savlada Guaitu i oduševi malobrojne navijače Brajtona na stadionu Kristal Palasa.

Ova tri boda biće velika "kao kuća" za ekipu Brajtona, koja se bori za opstanak.

Antoni Noker je izveo najlepši i najružniji potez na meču.

U 28. sekundi je zaradio žuti karton, najbrži u poslednjih deset godina u Premijer ligi, zbog užasnog starta nad Lukom Milivojevićem, i imao sreće da ne bude isključen, da bi u 74. minutu postigao spektakularan gol, od levu stativu, za pobedu Brajtona u Londonu.

Kristal Palas je tako pokvario dve pobede na gostovanjima protiv Lestera i Barnlija lošom utakmicom protiv Brajtona, čime je zakomplikovao sopstvenu situaciju u borbi za opstanak.

KRISTAL PALAS - BRAJTON 1:2 (0:1)

Već posle dvadesetak sekundi meča na "Selhurstu" Luka Milivojević je završio na travi pošto mu je Antoni Noker uklizao kramponima u međunožje, koji minut kasnije i Bisuma je oštro startovao na njegov zglob, međutim - sada već bivši reprezentativac Srbije - smogao je snage da nastavi utakmicu i da na njoj postigne gol za izjednačenje..

Kapiten londonskih "orlova" je precizno izveo jedanaesterac u 50. minutu za svoj deveti gol u sezoni, čak osmi sa "kreča", čime je ujedno ispravio i veliku grešku Džejmsa Tomkinsa iz 19. minuta kada ga je kao od šale obišao Glen Marej i pogodio udarcem iz prve.

Bio je to stoti gol Mareja za Brajton, ali iskusni napadač je takođe bio grub na Milivojeviću u dva navrata u drugom poluvremenu, za šta je dobio žuti karton.

Kada se činilo da Kristal Palas diže nivo svoje igre, posebno se to moglo videti u izdanju Vilfrida Zahe, uzvratio je sjajnim golom Antoni Noker i utišao publiku na "Selhurstu" koja je s drugačijim očekivanjima došla ovog popodneva da bodri svoje miljenike.

Obe ekipe sada imaju po 33 boda, s tim da Brajton ima meč manje.

Takvog penalždiju bi svaki trener poželeo. Govorio je još jesenas Žoze Murinjo o petlji Luke Milivojevića, hvalio odlučnost da se, čak i kad promaši, lati lopte i opet puca sa 11 metara, a koliko je siguran sa bele tačke potvrdio je srpski internacionalac u meču sa Brajtonom, mada ni to što je bio precizan nije bilo dovoljno da Krstil Palas uzme bar bod na „Selhurst parku“.

Tim Roja Hodžsona je poražen (1:2) iako je igrao bolje, stvorio više šansi, lepše drugovao s loptom, činilo se da je početkom drugog poluvremena sposoban za totalni preokret, međutim, ni u trećoj uzastopnoj utakmici na svom stadionu nije slavio. A ne bi bilo nezaluženo. Štaviše, londonski sastav ima za čim da žali, pošto je em imao veći posed lopte, em zrelije prlike, ali ne i „ubicu“ u šesnaestercu, pošto su Miši Batšuaji i prvom, pogotovo Vilfred Zaha u drugom delu petljali sa loptom.

Za razliku od njih, Milivojeivć je znao šta mu je činiti. Osim još jedne vrlo dobre partije na sredini terena, pogodio je cilj iz kaznenog udarca, pošto je Proper oborio Tausenda. Zicer za Luku: osim pogodak ove sezone iz penala, ukupno deveti u aktuelnoj Premijer ligi, a čak 17 sa bele tačke ako se računa period otkako je stigao iz Olimpijakosa. U međuvremenu je samo dva šuta promašio. Danas nije bilo dileme. Stekao se utisak da bi, da sa terase gađa goluba u letu i tad pogodio...

Jedini problem za Milivojevića je što mu siagrači nisu pomogli da Kristal Palas ostane makar neporažen. Brajton je bio u podređenom položaju veći deo susreta, međutim, znao je kako da koristi prilike. Bio je daleko efikasniji, produktivniji, pragmatičniji, a imao je i naklononost sreće. Tri udarca u okvir, dva gola. Najpre Glen Mari, jer ga je trener Kris Haton ostavio na klupi u planirao da šansu ukaže Florinu Andonenu, međutim, Rumun se povredio na zagrevanju, 35-godišnji Englez prinudno uskočio u prvih 11 i pogodio za inicijalno vođstvo.

Taman kad se činilo da Palas kreće po preokret, da drugi gol visi u vazduhu, sevnula je kontra Francuza Antonija Nokera – čoveka koji je već u 15. sekundi prošao samo sa žutim kartonom, iako je kopačkom udario Luku Milivojevića u međunožje – da bi u poslednjem kontaktu sa loptom, jer je odmah posle toga zamenjen, postigao spektakularan gol, u stilu Arjena Robena.

Ili, u stilu dela svog prezimena. Prava umetnost.

REZULTATI 30. KOLA:

Kardif - Vest Hem 2:0 (1:0)
/Hoilet 4, Kamarasa 52/

Hadersfild - Bornmut 0:2 (0:1)
/Vilson 20, Frejzer 67/

Lester - Fulam 3:1 (1:0)
/Tilemans 21, Vardi 78, 86 - Ajite 51/

Njukasl - Everton 3:2 (0:2)
/Rondon 65, Perez 81, 84 - Kalvert-Luin 18, Rišarlison 32/

Sautempton - Totenhem 2:1 (0:1)
/Valeri 77, Vord-Praus 81 - Kejn 26/

Kristal Palas - Brajton 1:2 (0:1)
/Milivojević 50p - Marej 19, Nokart 74/

Mančester siti - Votford 3:1 (0:0)
/Sterling 46', 50', 59' - Deulofeu 66'/

nedelja

Liverpul - Barnli 13.00
Čelsi - Vulverhempton 15.05
Arsenal - Mančester junajted 17.30

TABELA: Mančester siti 74, Liverpul (-1) 70, Totenhem 61, Mančester j. (-1) 58, Arsenal (-1) 57, Čelsi (-2) 56, Vulverhempton (-1) 43, Votford 43, Vest Hem 39, Lester 38, Everton 37, Bornmut 37, Njukasl 34, Kristal Palas 33, Brajton (-1) 33, Sautempton 30, Barnli (-1) 30, Kardif 28, Fulam 17, Hadersfild 14.

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar