Креће Мото ГП: Ухватити Марка Маркеза!

Нова сезона Мото ГП шампионата почиње у недељу увече од 18 часова на Великој награди Катара.  МотоГП: Вињалесу пол позиција, Дови и Маркес следе иза.  Квалификације за трку ВН Катара одржане су у суботу, а најбрже време је поставио шпански возач Јамахе, Маверик Вињалес, док су га пратили Довициозо и Маркес.

Остали спортови 09.03.2019 | 20:40
Креће Мото ГП: Ухватити Марка Маркеза!
Сутра од 18 часова по средњоевропском времену (ТВ Спортклуб 2) Великом наградом Катара почиње 71. издање напрестижнијег светског мото шампионата, популарног Мото ГП-а који укључује и две ниже катеогрије, Мото 2 и Мото 3.

Наравно у нашем фокусу су але из краљевске класе које предводи невероватни Марк Маркез. Шпанац је буквално напречац завладао Мото ГП-ом у седлу моћне фабричке Хонде и након након пет титуле, од чега три узастопно не планира да се заустави. Наравно, у томе му помаже јапански гигант који му сваке године испоручује све бољи мотоцикл спреман да понесе Каталонца до нових успеха. 

Осим Маркеза, у Мото Гп-у ове сезоне возе још два бивша шамипона, Валентино Роси који је седам пута био најбољи и троструки првак Хорхе Лоренцо. Доктор Роси, иако је ушао у пету деценију и даље је без сумње напопуларнији моториста света и један од најпопуларнијх спортиста уопште. Слично као и Роџер Федерер у тенису и он је практично већи од самог такмичења, спорта и као такав је свима у Мото ГП-у, па чак и његовим ривалим злата вредан, иако није освојио титулу од 2009. године! Армија Валентинових верних навијача, буквално милиони њих нада се да ће дугачки пост бити прекинут, а на то им дају право резултати са тестова Јамахе.

Осим ове двојице, Маркезу ће претити још неколико асова које ће додатно зачинити ово иначе веома узбудљиво такмичење. Пре свих његов најопаснији ривал протеклих сезона, ас Дукатија Андреа Довициозо, те Росијев саборац Маверик Вињалес, као и још један "Дукатиста", Данило Петручи.

Од знајчајнијих трансфера који су се догодили у међувремену треба напоменути прелазак Андрее Јанонеа из Сузукија у Априлију, Хорхе Лоренцо се из Јамахе преселио у Хонду где мења сународника Данија Педросу који је неосвојивши титулу отишао у пензију и сада вози тестове за КТМ, гда га је дочекао Јохан Зарко који је је сада у Ред Булу, док се Томас Лути вратио у ГП2.

МотоГП: Вињалесу пол позиција, Дови и Маркес следе иза. Квалификације за трку ВН Катара одржане су у суботу, а најбрже време је поставио шпански возач Јамахе, Маверик Вињалес, док су га пратили Довициозо и Маркес.

Све је спремно за почетак нове МотоГП сезоне, а прву трку имамо у недељу у Катару, па смо у суботу имали и квалификације на којима је најбржи био возач Јамахе, Маверик Вињалес.

Вињалесов најбржи круг је био 1:53:546, што је за скоро две стотинке било брже од времена које је поставио Андреа Довициозо. Популарни "Дови" је на свом Дукатију био прилично брз након нешто тишег тренинга.

На позицији број три се нашао актуелни шампион света у краљевској класи, Марк Маркес, а одмах иза Маркеса је био Џек Милер из Прамак Дукатија, који ће имати нову верзију за 2019. годину.

Једно од најпријатнијих изненађења, Фабио Квартараро, завршио је квалификације на петој позицији, док су најмање пријатна изненађења била 14. место Валентина Росија и 15. место Хорхеа Лоренца, као и 21. место Жоана Зарка.

Трка за ВН Катара на програму ће бити у недељу, а биће веома интересантно испратити како ће се снаћи Вињалес са пол позиције, како ће возити Маркес са повредом рамена, а колико ће моћи прошлогодишњи освајач ВН Катара, Андреа Довициозо.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар