САД: Приштина ће платити цијену

Амерички подсекретар за политичка питања Дејвид Хејл затражио је од косовског руководства суспензију такси на робу из Србије и БиХ, и поручио да ц́е Приштина "платити цијену" ако и даље буде одговорна за неуспех дијалога.

 

Свијет 09.03.2019 | 18:07
САД: Приштина ће платити цијену
"Ако Косово и даље буде одговорно за неуспјех дијалога, платиц́е цијену“, рекао је Хејл, наглашавајуц́и да је то била главна порука Американаца на данашњем састанку.

Хејл је одбацио све спекулације да се односи Косова и САД погоршавају, пренио "РТК ливе", позивајуц́и се на своје изворе.

Након састанака са косовским лидерима, председником, премијером и предсједником скупштине, Хејл је дао интервју за три косовска медија, гдје се фокусирао на дијалог између Београда и Приштине, за који каже да би требало да се заврши "узајамним признањем двију држава".

Хејл је у интервјуу рекао да то зависи од страна у дијалогу, а да ц́е их САД подржати у том процесу.

Он је током интервјуа био веома пажљив у избору ријјечи, не оптужујуц́и ниједног косовског лидера за ометање дијалога, а чак је био опрезан и када је у питању такса, преноси РТК2.

Хејл није коментарисао спекулације од прошле недјеље да ц́е војска САД напустити Косово ако приштинска влада омета дијалог, али је изјавио да ц́е посвец́еност САД Косову остати непромијењена.

РТК2, такође, преноси да ц́е у понедељак у Приштину доц́и два савјетника њемачке канцеларке Ангеле Меркел који ц́е, како се очекује, појачати притисак на приштинску владу да суспендује таксе и настави дијалог.

(Спутњик)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

синип

09.03.2019 17:28

Хоће, платиће. Мораће да снизи цијену свог најбољег извозног производа на америчком тржишту...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.9.3.2019

09.03.2019 17:32

Американци чим отвору уста лажете.Ко вама верује тај памети нема.Вама човек неморе веровати кад потпишете нешто на папиру,а камо ли усмено кад обећате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

09.03.2019 19:25

„Ми лажемо да би смо обманули себе, да утешимо другога; лажемо из самилости, лажемо из стида, да охрабримо, да сакријемо своју беду, лажемо због поштења. Лажемо због слободе. Лаж је вид српског патриотизма и потврда наше урођене интелигенције. Лажемо стваралачки, маштовито, инвентивно, у овој земљи свака лаж на крају постаје истина.” (Добрица Ћосић)

Name

Ахмо

09.03.2019 18:30

Америка њима диригује. Ниста они немогу, без велики силе САД

ОДГОВОРИТЕ