SAD: Priština će platiti cijenu

Američki podsekretar za politička pitanja Dejvid Hejl zatražio je od kosovskog rukovodstva suspenziju taksi na robu iz Srbije i BiH, i poručio da će Priština "platiti cijenu" ako i dalje bude odgovorna za neuspeh dijaloga.

 

Svijet 09.03.2019 | 18:07
SAD: Priština će platiti cijenu
"Ako Kosovo i dalje bude odgovorno za neuspjeh dijaloga, platiće cijenu“, rekao je Hejl, naglašavajući da je to bila glavna poruka Amerikanaca na današnjem sastanku.

Hejl je odbacio sve spekulacije da se odnosi Kosova i SAD pogoršavaju, prenio "RTK live", pozivajući se na svoje izvore.

Nakon sastanaka sa kosovskim liderima, predsednikom, premijerom i predsjednikom skupštine, Hejl je dao intervju za tri kosovska medija, gdje se fokusirao na dijalog između Beograda i Prištine, za koji kaže da bi trebalo da se završi "uzajamnim priznanjem dviju država".

Hejl je u intervjuu rekao da to zavisi od strana u dijalogu, a da će ih SAD podržati u tom procesu.

On je tokom intervjua bio veoma pažljiv u izboru rijječi, ne optužujući nijednog kosovskog lidera za ometanje dijaloga, a čak je bio oprezan i kada je u pitanju taksa, prenosi RTK2.

Hejl nije komentarisao spekulacije od prošle nedjelje da će vojska SAD napustiti Kosovo ako prištinska vlada ometa dijalog, ali je izjavio da će posvećenost SAD Kosovu ostati nepromijenjena.

RTK2, takođe, prenosi da će u ponedeljak u Prištinu doći dva savjetnika njemačke kancelarke Angele Merkel koji će, kako se očekuje, pojačati pritisak na prištinsku vladu da suspenduje takse i nastavi dijalog.

(Sputnjik)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

синип

09.03.2019 18:28

Хоће, платиће. Мораће да снизи цијену свог најбољег извозног производа на америчком тржишту...

ODGOVORITE
Name

Neđo.9.3.2019

09.03.2019 18:32

Amerikanci čim otvoru usta lažete.Ko vama veruje taj pameti nema.Vama čovek nemore verovati kad potpišete nešto na papiru,a kamo li usmeno kad obećate.

ODGOVORITE
Name

RE

09.03.2019 20:25

„Ми лажемо да би смо обманули себе, да утешимо другога; лажемо из самилости, лажемо из стида, да охрабримо, да сакријемо своју беду, лажемо због поштења. Лажемо због слободе. Лаж је вид српског патриотизма и потврда наше урођене интелигенције. Лажемо стваралачки, маштовито, инвентивно, у овој земљи свака лаж на крају постаје истина.” (Добрица Ћосић)

Name

Ahmo

09.03.2019 19:30

Amerika njima diriguje. Nista oni nemogu, bez veliki sile SAD

ODGOVORITE