У три дана два пожара у Инцелу

У кругу Пословне зоне Инцел у Бањалуци јутрос око осам часова избио је нови пожар. Није било повријеђених. То је други пожар у последња три дана. Опозиција тражи да се одговорни пронађу.

Република Српска 09.03.2019 | 17:15
У три дана два пожара у Инцелу
Узрок још једног пожара у бањалучком Инцелу је запаљено уље, потврђено нам је из Ватрогасне бригаде Бања Лука.

Пожар који је избио у старој Енергани, угашен је након сат времена. На лице мјеста дошли су и припадници Полицијске управе Бања Лука. Повријеђених није било.

До пожара је дошло у тренутку када су радници сјекли цијеви, након чега се запалило уље за хлађење. Из Ватрогасне бригаде кажу да је постојала опасност од испарења из уља, која су канцерогена и токсична, али да су брзом реакцијом успјели спријечити већи еколошки инцидент.

Јутрошњи пожар наставак је црне серије која је погодила Инцел. У кругу овог постројења у четвртак је у послијеподневним часовима избио велики пожар који је захватио дрвну сјечку и грађу. На лице мјеста и тада су изашли ватрогасци, али их је на мјесту пожара дочекао нови проблем. Хидранти из којих су требали користити воду за гашење пожара нису функционисали, усљед чега су морали користили воду из Олимпијског базена. И

з Ватрогасне бригаде Бања Лука нису хтјели коментарисати овај проблем и поручују да њихов посао није да утврђују због чега хидранти нису радили.
Ни из Пословне зоне Бањалука нисмо успјели добити коментар ко је одговоран, јер на наше позиве нису одговарали.

Оваква врста неодговорности могла је имати велике посљедице, поручују из опозиције.

Независни одборник у Скупштини града Саша Лазић каже да ће од надлежних тражити одговорност.

"Катастрофално је да нема воде и да хидранти не раде", казао је он.

 Додаје да у овом случају хидранти нису једини проблем, већ и сама дрвна сјечка која је изгорјела у недавном пожару.

"Начин одржавања и складиштења ове сјечке, уопште није адекватан, држи се на отвореном простору што не би смјело. Требало би да буде у затвореном, јер усљед атмосферских појава разни хемијски процеси доводе до тога да се та сјечка загријава и на крају је дошло кажу по информацијама којима располажем до самозапаљења те сјечке. Тако да у сваком случају крив је људски фактор, као и у већини случајева", казао је Лазић и наводи да два пожара у само три дана више су него довољан разлог да се испита све о овом случају.

Он је најавио да ће опозиција питање одговорности за немар покренути и на сједници градске скупштине.



БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дје.

09.03.2019 16:27

дје.влада.додик.све.наопако.и.криминално.и.пропасно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тоза

09.03.2019 18:19

Крију се трагови.

ОДГОВОРИТЕ