U tri dana dva požara u Incelu

U krugu Poslovne zone Incel u Banjaluci jutros oko osam časova izbio je novi požar. Nije bilo povrijeđenih. To je drugi požar u poslednja tri dana. Opozicija traži da se odgovorni pronađu.

Republika Srpska 09.03.2019 | 17:15
U tri dana dva požara u Incelu
Uzrok još jednog požara u banjalučkom Incelu je zapaljeno ulje, potvrđeno nam je iz Vatrogasne brigade Banja Luka.

Požar koji je izbio u staroj Energani, ugašen je nakon sat vremena. Na lice mjesta došli su i pripadnici Policijske uprave Banja Luka. Povrijeđenih nije bilo.

Do požara je došlo u trenutku kada su radnici sjekli cijevi, nakon čega se zapalilo ulje za hlađenje. Iz Vatrogasne brigade kažu da je postojala opasnost od isparenja iz ulja, koja su kancerogena i toksična, ali da su brzom reakcijom uspjeli spriječiti veći ekološki incident.

Jutrošnji požar nastavak je crne serije koja je pogodila Incel. U krugu ovog postrojenja u četvrtak je u poslijepodnevnim časovima izbio veliki požar koji je zahvatio drvnu sječku i građu. Na lice mjesta i tada su izašli vatrogasci, ali ih je na mjestu požara dočekao novi problem. Hidranti iz kojih su trebali koristiti vodu za gašenje požara nisu funkcionisali, usljed čega su morali koristili vodu iz Olimpijskog bazena. I

z Vatrogasne brigade Banja Luka nisu htjeli komentarisati ovaj problem i poručuju da njihov posao nije da utvrđuju zbog čega hidranti nisu radili.
Ni iz Poslovne zone Banjaluka nismo uspjeli dobiti komentar ko je odgovoran, jer na naše pozive nisu odgovarali.

Ovakva vrsta neodgovornosti mogla je imati velike posljedice, poručuju iz opozicije.

Nezavisni odbornik u Skupštini grada Saša Lazić kaže da će od nadležnih tražiti odgovornost.

"Katastrofalno je da nema vode i da hidranti ne rade", kazao je on.

 Dodaje da u ovom slučaju hidranti nisu jedini problem, već i sama drvna sječka koja je izgorjela u nedavnom požaru.

"Način održavanja i skladištenja ove sječke, uopšte nije adekvatan, drži se na otvorenom prostoru što ne bi smjelo. Trebalo bi da bude u zatvorenom, jer usljed atmosferskih pojava razni hemijski procesi dovode do toga da se ta sječka zagrijava i na kraju je došlo kažu po informacijama kojima raspolažem do samozapaljenja te sječke. Tako da u svakom slučaju kriv je ljudski faktor, kao i u većini slučajeva", kazao je Lazić i navodi da dva požara u samo tri dana više su nego dovoljan razlog da se ispita sve o ovom slučaju.

On je najavio da će opozicija pitanje odgovornosti za nemar pokrenuti i na sjednici gradske skupštine.



BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dje.

09.03.2019 16:27

dje.vlada.dodik.sve.naopako.i.kriminalno.i.propasno

ODGOVORITE
Name

Toza

09.03.2019 18:19

Kriju se tragovi.

ODGOVORITE