ЛШ: Јуве мијења формацију за Атлетико!

Алегри са три штопера и два бека, али офанзивно! Нема Барзаљија, Алекса Сандра и Де Шиља, Даглас Коста креће с клупе.

Фудбал 12.03.2019 | 10:00
ЛШ: Јуве мијења формацију за Атлетико!
Специјална утакмица захтева и специјалну припрему. Два гола минуса мораће да појури Јувентус у уторак од 21 сат, очекује се тотална офанзива на Атлетико, сва расположива оружја на готовс од прве секунде, али... Не и безглаво атаковање напред, јер евентуално један примљен гол у реваншу осмине финала значио би и крај амбиција у овој сезони Лиге шампиона.

Зато је Масимилијано Алегри пред изазовом како да уравнотежи тим који би једнако требало да буде опасан и пред туђим и довољно стабилан пред својим голом, ако првак Италије мисли да се после 0:2 домогне наредне рунде. Отуда и информација да Макс размишља да промени уобичајену формацију и заигра са тројицом штопера, али и два офанзивна бека.

Све је последица сазнања да су му опције ограничене и да је због повреде сусрет Серије А са Удинезеом већ средином првог полувремена завршио Андреа Барзаљи. Од штопера Алегри има на располагању још Данијелеа Руганија, међутим, не и велико поверење у 24-годишњег дефанзивца, ког користи углавном на мање битиним утакмицама, због чега размишља да неприкосновеном двојцу Ђорђо Кјелини – Леонардо Бонучи прикључи Мартина Касереса. Уругвајац је у зимском прелазном року стигао као слободан играч, у априлу пуни 32 године, савршено се разуме са поменутим тандемом и могао би да одговори захтевима у игри са тројицом у линији.

Тим пре што би то значило отварања места за два офанзивна и експлозивна бека којима ће црно-бели покушати да направе проблеме одбрани Чола Симеонеа.

„Потребан ми је неко на боку. Тешко је очекивати Касереса на том месту, али је опција ако будемо играли са тројицом позади“, наговестио је Алегри, уз додатак. „Морамо да гледамо ширу сику, да имамо на уму како реванш може да потраје и 120 минута, тако да су нам неки играчи потребни за клупе“.

Буде ли тако, Бонучи, Кјелини и Касерес ће играти испред Војчеха Шченсног, док ће по боковима дејствовати Жоао Кансело и Леонардо Спинацола. Португалац Кансело је већ имао прилике да неке важније мечеве игра у тој улози, док би бившем првотимцу Аталанте ово било ватрено крштење на том месту у дресу Јувеа, с тим да ваља подсетити како је био сјајан баш у том систему док је играо за Аталанту под палицом Гасперинија. Спинацола је малтене виђен на том месту, јер је Алекс Сандродобио суспендујући картон у Мадриду, док је Кансело близу првог тима, јер Де Шиљо, вероватно, неће успети на време да се опорави од повреде.

На овај начин Стара дама би требало да добије продорност кад буде нападала, а чак петорицу играча у одбрани ако се на њу залете Антоан Гризман и његови саиграчи.

У нападу се очекује тројка Пауло Дибала, Марио Манџукић, Крстијано Роналдо, а иза њих, уз Миралема Пјанића, још Блез Матуиди или Емре Џан. За случај да Алегри крене мало опрезније могуће је да Аргентинац почне на клупи – на којој ће се наћи и свеже опорављени Даглас Коста, као оружје у другом полувремену – а да у везном реду заигра Родриго Бентанкур.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар