LŠ: Juve mijenja formaciju za Atletiko!

Alegri sa tri štopera i dva beka, ali ofanzivno! Nema Barzaljija, Aleksa Sandra i De Šilja, Daglas Kosta kreće s klupe.

Fudbal 12.03.2019 | 10:00
LŠ: Juve mijenja formaciju za Atletiko!
Specijalna utakmica zahteva i specijalnu pripremu. Dva gola minusa moraće da pojuri Juventus u utorak od 21 sat, očekuje se totalna ofanziva na Atletiko, sva raspoloživa oružja na gotovs od prve sekunde, ali... Ne i bezglavo atakovanje napred, jer eventualno jedan primljen gol u revanšu osmine finala značio bi i kraj ambicija u ovoj sezoni Lige šampiona.

Zato je Masimilijano Alegri pred izazovom kako da uravnoteži tim koji bi jednako trebalo da bude opasan i pred tuđim i dovoljno stabilan pred svojim golom, ako prvak Italije misli da se posle 0:2 domogne naredne runde. Otuda i informacija da Maks razmišlja da promeni uobičajenu formaciju i zaigra sa trojicom štopera, ali i dva ofanzivna beka.

Sve je posledica saznanja da su mu opcije ograničene i da je zbog povrede susret Serije A sa Udinezeom već sredinom prvog poluvremena završio Andrea Barzalji. Od štopera Alegri ima na raspolaganju još Danijelea Ruganija, međutim, ne i veliko poverenje u 24-godišnjeg defanzivca, kog koristi uglavnom na manje bitinim utakmicama, zbog čega razmišlja da neprikosnovenom dvojcu Đorđo Kjelini – Leonardo Bonuči priključi Martina Kaseresa. Urugvajac je u zimskom prelaznom roku stigao kao slobodan igrač, u aprilu puni 32 godine, savršeno se razume sa pomenutim tandemom i mogao bi da odgovori zahtevima u igri sa trojicom u liniji.

Tim pre što bi to značilo otvaranja mesta za dva ofanzivna i eksplozivna beka kojima će crno-beli pokušati da naprave probleme odbrani Čola Simeonea.

„Potreban mi je neko na boku. Teško je očekivati Kaseresa na tom mestu, ali je opcija ako budemo igrali sa trojicom pozadi“, nagovestio je Alegri, uz dodatak. „Moramo da gledamo širu siku, da imamo na umu kako revanš može da potraje i 120 minuta, tako da su nam neki igrači potrebni za klupe“.

Bude li tako, Bonuči, Kjelini i Kaseres će igrati ispred Vojčeha Ščensnog, dok će po bokovima dejstvovati Žoao Kanselo i Leonardo Spinacola. Portugalac Kanselo je već imao prilike da neke važnije mečeve igra u toj ulozi, dok bi bivšem prvotimcu Atalante ovo bilo vatreno krštenje na tom mestu u dresu Juvea, s tim da valja podsetiti kako je bio sjajan baš u tom sistemu dok je igrao za Atalantu pod palicom Gasperinija. Spinacola je maltene viđen na tom mestu, jer je Aleks Sandrodobio suspendujući karton u Madridu, dok je Kanselo blizu prvog tima, jer De Šiljo, verovatno, neće uspeti na vreme da se oporavi od povrede.

Na ovaj način Stara dama bi trebalo da dobije prodornost kad bude napadala, a čak petoricu igrača u odbrani ako se na nju zalete Antoan Grizman i njegovi saigrači.

U napadu se očekuje trojka Paulo Dibala, Mario Mandžukić, Krstijano Ronaldo, a iza njih, uz Miralema Pjanića, još Blez Matuidi ili Emre Džan. Za slučaj da Alegri krene malo opreznije moguće je da Argentinac počne na klupi – na kojoj će se naći i sveže oporavljeni Daglas Kosta, kao oružje u drugom poluvremenu – a da u veznom redu zaigra Rodrigo Bentankur.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar