ШПА: Баш добар баскијски дерби!

Реми Алавеса и Еибара! Фудбалери Алавеса и Еибара одиграли су данас нерешено 1:1, у утакмици 27. кола шпанске Примере.  Дмитровић одличан, па наиван! Неколико одличних интервенција имао је репрезентативац Србије, али га је потом надмудрио Јапанац Инуи. На крају, баскијски дерби завршен без победника.  Јапанац „сломио“ кичму Дмитровићу, Еибар заслужио више од ремија! На крају нерешен исход – 1:1.

Фудбал 09.03.2019 | 15:45
ШПА: Баш добар баскијски дерби!
Алавес је повео голом Такашија Инуија у 58. минуту, а изједначење и бод Еибару донео је Марк Кардона у 71. минуту.

Погодак Алавеса је дошао након контре, која је уследила због лоше изведеног корнера, а брзоноги Џони је задржао лопту и упослио Инуија који је финтом преварио српског голмана, Марка Дмитровића, па онда и затресао мрежу Еибара.

Изједначење је стигло после 13 минута игре, пошто је Кардона из петерца постигао гол на асистенцију Фабијана Орељане.

Екипа Алавеса је пета на табели Примере са 41 бодом и бориће се за јесену Европи, док је Еибар десети са 35 бодова.

У наредном колу, Алавес гостује Усеки, а Еибар ће на свом терену дочекати Ваљадолид.

Изгубио је Алавес ове суботе два бода, а можда и корак са Хетафеом у борби за четврто место, које наредне сезоне води из Примере директно у Лигу шампиона.

У дербију Баскије: Алавес - Еибар 1:1 (0:0).

То значи да је Хетафе сачувао предност у доносу на петопласирани Алавес, а уколико вечерас савлада последњепласирану Уеску код куће, разлика ће бити четири бода за екипу у којој наступа наш Немања Максимовић.

Реми на Мендизорози је можда и најправеднији резултат, пошто су и један и други тим показали жељу да се надигравају и на моменте имали иницијативу.

Први су до гола стигли домаћи фудбалери, у 58. минуту, после феноменалног контранапада на лоше одигран корнер гостију. Ђони је протутњао као "брзи воз" и сјајно проиграо Такашија Инуија између двојице противничких играча, а Јапанац је "лажњаком" мудро натерао Марка Дмитровића да се баци и потом лагано послао лопту у ближи угао.

До тог тренутка, репрезентативац Србије одлично је бранио и имао неколико интервенција којима је сачувао свој гол.

Изједначење је, ипак, уследило у 71. минуту када је Орељана после акције по десној страни одиграо повратно додавање у казнени простор Алавеса, а на правом месту био Марк Кардона, који је ударцем из прве погодио мету.

Поред Дмитровића који је бранио за десетопласирани Еибар, цео меч одиграо је и Дарко Брашанац у тиму Алавеса.

Можда је Еибар заслужио да победи, али сигурни смо да је екипа тренера Менидлибара задовољна отишла са компшијске Ипуре. Свега, баш свега, је било у малом басијском дербију, али на крају су ратоборан и врло динамичан дуел Алавес и Еибар завршили ремијем – 1.1.

Екипа Еибара, за коју је бранио репрезентативац Србије Марко Дмитровић, у првом полувремену држала је за врат ривала. О свему су се на Ипури питали гости. Алавес није имао шут ка голу поменутог Марка Дмитровића.

Међутим, солидно прво полувреме, било је само увод у одличан наставак. Алавес се откравио и чак успео да поведе после страшне контре. Све је урадио Џони. Истрчао добрих 60 метара са лоптом, и потом у ватру гурнуо Инуиа. Јапанац је ушао у шеснестерац, и потом варком тела сломио Забалу и Дмитровића. Перфектна реализација.

Од тог тренутка Еибар је појачао притисак. Морао је стручни штаб гостију да уведе у игру Кукурељу. Постали су напади Еибара многои разноврснији. Иницијатива се гостима исплатила већ у 71. минуту.  Орељана је пробио по страни, а на повратну лопту натрчао је Кардона и донео више него заслужено изједначење.

ПРИМЕРА, 27. коло:

Алавес - Еибар 1:1 (0:0)
/Инуи 58 - Кардона 71/

Атлетико Мадрид - Леганес 16.15
Барселона - Рајо Ваљекано 18.30
Хетафе - Уеска 20.45

петак

Атлетик Билбао - Еспањол 1:1 (0:1)
/Р. Гарсија 80 - Фереира 9/

недеља

Селта - Бетис 12.00
Ђирона - Валенсија 16.15
Леванте - Виљареал 18.30
Севиља - Сосиједад 18.30
Ваљадолид - Реал Мадрид 20.30

ТАБЕЛА: Барселона (-1) 60, Атлетико Мадрид (-1) 53, Реал Мадрид (-1) 48, Хетафе (-1) 42, Алавес 41, Севиља (-1) 37, Валенсија (-1) 36, Бетис (-1) 36, Сосиједад (-1) 35, Еибар 35, Еспањол 34, Атлетик Б. 34, Леганес (-1) 33, Ђирона (-1) 31, Леванте (-1) 30, Ваљадолид (-1) 26, Селта (-1) 25, Виљареал (-1) 23, Рајо Ваљекано (-1) 23, Уеска (-1) 22.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар