ŠPA: Baš dobar baskijski derbi!

Remi Alavesa i Eibara! Fudbaleri Alavesa i Eibara odigrali su danas nerešeno 1:1, u utakmici 27. kola španske Primere.  Dmitrović odličan, pa naivan! Nekoliko odličnih intervencija imao je reprezentativac Srbije, ali ga je potom nadmudrio Japanac Inui. Na kraju, baskijski derbi završen bez pobednika.  Japanac „slomio“ kičmu Dmitroviću, Eibar zaslužio više od remija! Na kraju nerešen ishod – 1:1.

Fudbal 09.03.2019 | 15:45
ŠPA: Baš dobar baskijski derbi!
Alaves je poveo golom Takašija Inuija u 58. minutu, a izjednačenje i bod Eibaru doneo je Mark Kardona u 71. minutu.

Pogodak Alavesa je došao nakon kontre, koja je usledila zbog loše izvedenog kornera, a brzonogi Džoni je zadržao loptu i uposlio Inuija koji je fintom prevario srpskog golmana, Marka Dmitrovića, pa onda i zatresao mrežu Eibara.

Izjednačenje je stiglo posle 13 minuta igre, pošto je Kardona iz peterca postigao gol na asistenciju Fabijana Oreljane.

Ekipa Alavesa je peta na tabeli Primere sa 41 bodom i boriće se za jesenu Evropi, dok je Eibar deseti sa 35 bodova.

U narednom kolu, Alaves gostuje Useki, a Eibar će na svom terenu dočekati Valjadolid.

Izgubio je Alaves ove subote dva boda, a možda i korak sa Hetafeom u borbi za četvrto mesto, koje naredne sezone vodi iz Primere direktno u Ligu šampiona.

U derbiju Baskije: Alaves - Eibar 1:1 (0:0).

To znači da je Hetafe sačuvao prednost u donosu na petoplasirani Alaves, a ukoliko večeras savlada poslednjeplasiranu Uesku kod kuće, razlika će biti četiri boda za ekipu u kojoj nastupa naš Nemanja Maksimović.

Remi na Mendizorozi je možda i najpravedniji rezultat, pošto su i jedan i drugi tim pokazali želju da se nadigravaju i na momente imali inicijativu.

Prvi su do gola stigli domaći fudbaleri, u 58. minutu, posle fenomenalnog kontranapada na loše odigran korner gostiju. Đoni je protutnjao kao "brzi voz" i sjajno proigrao Takašija Inuija između dvojice protivničkih igrača, a Japanac je "lažnjakom" mudro naterao Marka Dmitrovića da se baci i potom lagano poslao loptu u bliži ugao.

Do tog trenutka, reprezentativac Srbije odlično je branio i imao nekoliko intervencija kojima je sačuvao svoj gol.

Izjednačenje je, ipak, usledilo u 71. minutu kada je Oreljana posle akcije po desnoj strani odigrao povratno dodavanje u kazneni prostor Alavesa, a na pravom mestu bio Mark Kardona, koji je udarcem iz prve pogodio metu.

Pored Dmitrovića koji je branio za desetoplasirani Eibar, ceo meč odigrao je i Darko Brašanac u timu Alavesa.

Možda je Eibar zaslužio da pobedi, ali sigurni smo da je ekipa trenera Menidlibara zadovoljna otišla sa kompšijske Ipure. Svega, baš svega, je bilo u malom basijskom derbiju, ali na kraju su ratoboran i vrlo dinamičan duel Alaves i Eibar završili remijem – 1.1.

Ekipa Eibara, za koju je branio reprezentativac Srbije Marko Dmitrović, u prvom poluvremenu držala je za vrat rivala. O svemu su se na Ipuri pitali gosti. Alaves nije imao šut ka golu pomenutog Marka Dmitrovića.

Međutim, solidno prvo poluvreme, bilo je samo uvod u odličan nastavak. Alaves se otkravio i čak uspeo da povede posle strašne kontre. Sve je uradio Džoni. Istrčao dobrih 60 metara sa loptom, i potom u vatru gurnuo Inuia. Japanac je ušao u šesnesterac, i potom varkom tela slomio Zabalu i Dmitrovića. Perfektna realizacija.

Od tog trenutka Eibar je pojačao pritisak. Morao je stručni štab gostiju da uvede u igru Kukurelju. Postali su napadi Eibara mnogoi raznovrsniji. Inicijativa se gostima isplatila već u 71. minutu.  Oreljana je probio po strani, a na povratnu loptu natrčao je Kardona i doneo više nego zasluženo izjednačenje.

PRIMERA, 27. kolo:

Alaves - Eibar 1:1 (0:0)
/Inui 58 - Kardona 71/

Atletiko Madrid - Leganes 16.15
Barselona - Rajo Valjekano 18.30
Hetafe - Ueska 20.45

petak

Atletik Bilbao - Espanjol 1:1 (0:1)
/R. Garsija 80 - Fereira 9/

nedelja

Selta - Betis 12.00
Đirona - Valensija 16.15
Levante - Viljareal 18.30
Sevilja - Sosijedad 18.30
Valjadolid - Real Madrid 20.30

TABELA: Barselona (-1) 60, Atletiko Madrid (-1) 53, Real Madrid (-1) 48, Hetafe (-1) 42, Alaves 41, Sevilja (-1) 37, Valensija (-1) 36, Betis (-1) 36, Sosijedad (-1) 35, Eibar 35, Espanjol 34, Atletik B. 34, Leganes (-1) 33, Đirona (-1) 31, Levante (-1) 30, Valjadolid (-1) 26, Selta (-1) 25, Viljareal (-1) 23, Rajo Valjekano (-1) 23, Ueska (-1) 22.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar