Видео: Навијач и капитен се умало потукли!

Скандал у Шкотској! На фудбалској утакмици шампионата Шкотске између Хибернијана и Ренџерса избио је један несвакидашњи сукоб.  Кажете да је хулиганизам протеран са Острва? Није него! Навијач Хибернијана сишао са трибина и напао капитена Ренџерса Тавернијеа.

Фудбал 09.03.2019 | 16:15
Видео: Навијач и капитен се умало потукли!
Фудбалери Хибернијана ремизирали су на свом стадиону против екипе Ренџерса у 29. колу шкотске Премиер лиге, али фудбал ипак није био главна тема када се сусрет завршио.

Када се у једном моменту капитен Ренџерса спремао да изведе аут, са трибина се спустио један навијач домаће екипе и шутнуо лопту тачно испред Џејмса Тавернијера и тим потезом прилично наљутио двадесетседмогодишњег десног бека.

Тавернијер је кренуо да се обрачуна са навијачем који није устукнуо, али је редарска служба правовремено реаговала и момак је склоњен са терена, а по наводу британских медија убрзо је био и ухапшен.

Директорка Хибернијана, Лиен Демпстер, рекла је да ће навијач добити доживотну забрану уласка на стадион Хибернијана.



Још тамо почетком осадесетих година прошлог века тадашња премијерка Велике Британије , "гвоздена лејди" Маргарет Тачер је након серије озбиљних инцидената на и око стадиона објавила рат фудбалском хулиганизму. Неколико година касније објавила је и победу која и даље тамо наводно држи фудбал чистим. Наводно.

Јер истина је да се хулиганизам углавном спустио на ниже лиге и да је сада далеко од лупе јавности пошто је медијима сугерисано да игноришу инциденте, а ваљда ако нешто игноришеш оно ни не постоји. Као када ној набије главу у песак, или када камере Лиге шампиона не снимају људе који утрчавају на терен или се млате по трибинама. Наравно, таква тактика је суманута и служи само као оправдање за оркестрирану "стварност", а заправо уобразиљу у циљу утишавања гласа будног и разборитог дела јавности.

Да је тако показало се и синоћ у Шкотској када је један навијач напао капитена годстујуће екипе усред меча. У питању је био сусрет 29. кола шкотске Премијер лиге између Хибернијана и Ренџерса који је завршен без победника (1:1). На сву срећу, инцидент није имао тежих последица пошто је хулиган био спреман само на кошкање са Џејмсом Тавернијеом. Наравно, инцидент је игнорисан у преносу, али је сада тако нешто тешко изоловати пошто сви имају камеру, то јест телефон у руци тако да све доспе у јавност, те и до нашег портала. Пре или касније.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар