Video: Navijač i kapiten se umalo potukli!

Skandal u Škotskoj! Na fudbalskoj utakmici šampionata Škotske između Hibernijana i Rendžersa izbio je jedan nesvakidašnji sukob.  Kažete da je huliganizam proteran sa Ostrva? Nije nego! Navijač Hibernijana sišao sa tribina i napao kapitena Rendžersa Tavernijea.

Fudbal 09.03.2019 | 16:15
Video: Navijač i kapiten se umalo potukli!
Fudbaleri Hibernijana remizirali su na svom stadionu protiv ekipe Rendžersa u 29. kolu škotske Premier lige, ali fudbal ipak nije bio glavna tema kada se susret završio.

Kada se u jednom momentu kapiten Rendžersa spremao da izvede aut, sa tribina se spustio jedan navijač domaće ekipe i šutnuo loptu tačno ispred Džejmsa Tavernijera i tim potezom prilično naljutio dvadesetsedmogodišnjeg desnog beka.

Tavernijer je krenuo da se obračuna sa navijačem koji nije ustuknuo, ali je redarska služba pravovremeno reagovala i momak je sklonjen sa terena, a po navodu britanskih medija ubrzo je bio i uhapšen.

Direktorka Hibernijana, Lien Dempster, rekla je da će navijač dobiti doživotnu zabranu ulaska na stadion Hibernijana.



Još tamo početkom osadesetih godina prošlog veka tadašnja premijerka Velike Britanije , "gvozdena lejdi" Margaret Tačer je nakon serije ozbiljnih incidenata na i oko stadiona objavila rat fudbalskom huliganizmu. Nekoliko godina kasnije objavila je i pobedu koja i dalje tamo navodno drži fudbal čistim. Navodno.

Jer istina je da se huliganizam uglavnom spustio na niže lige i da je sada daleko od lupe javnosti pošto je medijima sugerisano da ignorišu incidente, a valjda ako nešto ignorišeš ono ni ne postoji. Kao kada noj nabije glavu u pesak, ili kada kamere Lige šampiona ne snimaju ljude koji utrčavaju na teren ili se mlate po tribinama. Naravno, takva taktika je sumanuta i služi samo kao opravdanje za orkestriranu "stvarnost", a zapravo uobrazilju u cilju utišavanja glasa budnog i razboritog dela javnosti.

Da je tako pokazalo se i sinoć u Škotskoj kada je jedan navijač napao kapitena godstujuće ekipe usred meča. U pitanju je bio susret 29. kola škotske Premijer lige između Hibernijana i Rendžersa koji je završen bez pobednika (1:1). Na svu sreću, incident nije imao težih posledica pošto je huligan bio spreman samo na koškanje sa Džejmsom Tavernijeom. Naravno, incident je ignorisan u prenosu, ali je sada tako nešto teško izolovati pošto svi imaju kameru, to jest telefon u ruci tako da sve dospe u javnost, te i do našeg portala. Pre ili kasnije.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar