Једног дана ће и даме водити Барселону!

"Погледајте како је напредовао женски фудбал", поручио је тренер Барселоне.

Фудбал 09.03.2019 | 19:15
Једног дана ће и даме водити Барселону!
Можете ли да замислите жену на челу мушког фудбалског клуба?

Ернесто Валверде каже - да!

Тренер Барселоне је на конференцији за медије пред сусрет са Рајом Ваљеканом, одржаној баш 8. марта на Дан жена, говорио о дамама у врхунском мушком фудбалу подсетивши да је напредак на овом пољу већи из године у годину...

Све чешће су женске судије које деле правду на фудбалским мечевима "лига петице", пример имамо и у Србији у виду Светлане Билић, има их и на високим функцијама - од спортске директорке Марине Грановскаје из Челсија до Влатке Перас нове председнице загребачког Динама - док су најмање бројне на функцији тренера.

Имали смо пример Елене Коште која је преузела француског друголигаша Клермон и брзо одустала због аматеризма клуба, потом Корин Дијакр која је водила исту екипу три године и сада седи на клупи женске репрезентације Француске, односно Имке Вибенхорст из Немачке.

Она се суочила и са дискриминативним питањима пошто су је новинари упитали да ли њени фудбалери морају да се покривају када улази у свлачионицу...

Не знамо да ли је Ернесто Валверде на уму имао поменуте три колегинице док је говорио о женама у мушком фудбалу, али је за промену лепо видети позитивно мишљење о "шкакљивој" теми о којој се мало прича у јавности.

"Нема сумње да ће жене бити све присутније у мушком фудбалу. Погледајте колико је напредовао женски фудбал", рекао је Валверде.

"У будућности могло би да се деси и да жена води Барселону".

Тешко је очекивати да је то блиска будућност пошто је за очекивати да такве ствари стижу постепено у фудбал, тако да би, судећи по ономе како су се развијали и остали спортови, то прво морало да се деси у мањој средини, мањој лиги, потом у просечним клубовима из најразвијених такмичења, да би потом ногу "повукли" и они највећи.

У Сједињеним Америчким Државама се тако све више прича о дамама на челу НБА клубова, а већ годинама је у Сан Антонију као асистент присутра Беки Хемон.

С којом је екипа освојила и "летњу" лигу током припрема...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар