Прволигаши РС на теренима након три и по мјесеца!

Утакмицама 17. кола данас се наставља такмичење у Првој лиги Републике Српске.

Фудбал 09.03.2019 | 14:00
Прволигаши РС на теренима након три и по мјесеца!
Послије паузе дуге три и по мјесеца, утакмицама 17. кола данас ће бити настављено такмичење у Првој лиги Републике Српске за фудбалере.

Зимска пауза на прволигашким теренима Српске сигурно је једна од најдужих у Европи, па већ дужи период са нестрпљењем очекујемо наступе најјачих клубова у РС.

Дерби прве прољећне рунде биће одигран у Источном Сарајеву, гдје ће снаге одмјерити некадашњи премијерлигаши, Славија и Борац.

Овај сусрет, као и сви остали 17. кола, почиње у 14 часова.

Другопласирана Слога из Горњег Црњелова угостиће Сутјеску из Фоче, у мечу у којем су Семберци, с обзиром на стање на табели, апсолутни фаворити.

Ипак, треба имати у виду да у сриједу Борац и Слогу очекују реванш мечеви четвртфинала Купа БиХ, па ће сигурно првотимцима ова два клуба бити и ривали из Широког Бријега и Бутуровић Поља.

Подсјетимо, Бањалучани су у првом дуелу поражени на "Пецари" 1:2, па ће на Градском стадиону у свом граду тражити побједу која би их одвела међу четири најбоље екипе у најмасовнијем такмичењу. С друге стране, Семберци су одиграли само 1:1 против федералног друголигаша Клиса, па ће у реваншу имати тежак задатак како би остварили повољан резултат и пласирали се у полуфинале.

Комшијски дерби биће одигран на стадиону "Др Милан Јелић" у Модричи, гдје ће домаћа Алфа Модрича угостити дервентски Текстилац.

Рудар Приједор дочекаће Подриње, у мечу двије екипе из горњег дијела табеле, док ће занимљиво бити у Зворнику, гдје ће пробуђена Дрина наставак позитивне серије тражити против младе екипе бањалучког Жељезничара.

Козара ће бити гост Слободе, а с обзиром на реконструкцију стадиона у Мркоњић Граду, овај сусрет биће одигран у Бањалуци, на стадиону Жељезничара на "Предграђу".

ПРВА ЛИГА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ - 17. КОЛО:

Славија - Борац 
Дрина - Жељезничар
Слога - Сутјеска
Слобода - Козара
Алфа Модрича - Текстилац
Рудар Приједор - Подриње

ТАБЕЛА: Борац 41, Слога 38, Рудар Приједор 28, Жељезничар 21, Козара 21, Подриње 20, Славија 19, Сутјеска 17, Алфа Модрича 16, Слобода 16, Дрина 14, Текстилац 14.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Соко

09.03.2019 17:21

Душмани шта урадисте од Славије и Борца, бандо лоповска!!!

ОДГОВОРИТЕ