Prvoligaši RS na terenima nakon tri i po mjeseca!

Utakmicama 17. kola danas se nastavlja takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske.

Fudbal 09.03.2019 | 14:00
Prvoligaši RS na terenima nakon tri i po mjeseca!
Poslije pauze duge tri i po mjeseca, utakmicama 17. kola danas će biti nastavljeno takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske za fudbalere.

Zimska pauza na prvoligaškim terenima Srpske sigurno je jedna od najdužih u Evropi, pa već duži period sa nestrpljenjem očekujemo nastupe najjačih klubova u RS.

Derbi prve proljećne runde biće odigran u Istočnom Sarajevu, gdje će snage odmjeriti nekadašnji premijerligaši, Slavija i Borac.

Ovaj susret, kao i svi ostali 17. kola, počinje u 14 časova.

Drugoplasirana Sloga iz Gornjeg Crnjelova ugostiće Sutjesku iz Foče, u meču u kojem su Semberci, s obzirom na stanje na tabeli, apsolutni favoriti.

Ipak, treba imati u vidu da u srijedu Borac i Slogu očekuju revanš mečevi četvrtfinala Kupa BiH, pa će sigurno prvotimcima ova dva kluba biti i rivali iz Širokog Brijega i Buturović Polja.

Podsjetimo, Banjalučani su u prvom duelu poraženi na "Pecari" 1:2, pa će na Gradskom stadionu u svom gradu tražiti pobjedu koja bi ih odvela među četiri najbolje ekipe u najmasovnijem takmičenju. S druge strane, Semberci su odigrali samo 1:1 protiv federalnog drugoligaša Klisa, pa će u revanšu imati težak zadatak kako bi ostvarili povoljan rezultat i plasirali se u polufinale.

Komšijski derbi biće odigran na stadionu "Dr Milan Jelić" u Modriči, gdje će domaća Alfa Modriča ugostiti derventski Tekstilac.

Rudar Prijedor dočekaće Podrinje, u meču dvije ekipe iz gornjeg dijela tabele, dok će zanimljivo biti u Zvorniku, gdje će probuđena Drina nastavak pozitivne serije tražiti protiv mlade ekipe banjalučkog Željezničara.

Kozara će biti gost Slobode, a s obzirom na rekonstrukciju stadiona u Mrkonjić Gradu, ovaj susret biće odigran u Banjaluci, na stadionu Željezničara na "Predgrađu".

PRVA LIGA REPUBLIKE SRPSKE - 17. KOLO:

Slavija - Borac 
Drina - Željezničar
Sloga - Sutjeska
Sloboda - Kozara
Alfa Modriča - Tekstilac
Rudar Prijedor - Podrinje

TABELA: Borac 41, Sloga 38, Rudar Prijedor 28, Željezničar 21, Kozara 21, Podrinje 20, Slavija 19, Sutjeska 17, Alfa Modriča 16, Sloboda 16, Drina 14, Tekstilac 14.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Soko

09.03.2019 17:21

Dušmani šta uradiste od Slavije i Borca, bando lopovska!!!

ODGOVORITE