ИВ: Србија има ПЕТ тенисера у другом колу!

Само су Американци бројнији. . . Лајовић "осветио" Ђоковића, наредни ривал Чилић! Српски тенисер Душан Лајовић, у првом колу Индијан Велса савладао је Тара Данијела резултатом 2-0 и пласирао се у наредну фазу такмичења.  Победа Лајовића после два месеца! Члан Дејвис куп селекције Србије успешан на старту мастерса у Индијан Велсу.  Крајиновић одличан на отварању Индијан Велса! После Душана Лајовића, у друго коло Индијан Велса пласирао се и Филип Крајиновић.

Тенис 09.03.2019 | 12:30
ИВ: Србија има ПЕТ тенисера у другом колу!
Српски тенисер је славио након борбе, по сетовима 7:6, 6:4 после скоро два сата игре.

Подсећамо, Таро Данијел је прошле године елиминисао најбољег српског тенисера, Новака Ђоковића у другом колу Индијан Велса. 

Лајовић је први направио брејк у првом сету, али му је онда нагло пала концентрација. Данијел је повео са 5:3, имао прилику да одсервира за сет, али је српски тенисер успео да се врати и изједначи. 

У тај – брејку опет је први повео Јапанац, међутим, Душан је храбром игром на основној линији везао пет од последњих шест поена и повео са 1-0. 

Други сет је почео сигурном игром на свом сервису оба тенисера, па је Лајовић повео са 3:2 у гемовима, да би први брејк уследио одмах у следећем гему, који је Јапанац моментално вратио и добио гем на свом сервису, па је резултат изједначен на 4:4. 

Лајовић је сјајном игром у следећем гему вратио предност на 5:4, да би за коначних 6:4 направио брејк и остварио велику победу на АТП туру после дужег времена. 

У другом колу, Лајовић ће играти против хрватског тенисера, Марина Чилића.

Дуго се чекало на победу Душана Лајовића, још од првих дана 2019. године и турнира у Дохи.

Више од два месеца касније, након пет узастопних испадања у првом колу и само једног освојеног сета, тренутно 45. тенисер света прошао је у другу рунду турнира мастерс серије у Индијан Велсу.

Лајовић је у петак касно увече по средњеевропском времену надиграо Јапанца Таро Даниела, који је прошле године управо у Индијан Велсу направио сензацију, елиминацијом Новака Ђоковића.

Овог пута Даниел није имао решење за трећег тенисера Србије, иза Ђоковића и Ласла Ђереа - 7:6 (8:6), 6:4!

Лајовић је вероватно кључни корак ка победи направио при резултату 3:5 у првом сету. На брејк Даниела узвратио је истом мером, не дозволивши му да поведе са 1:0 у сетовима.

Тај део меча добио је касније у "тај брејку", док је у другом након вођства од 4:2 дозволио противнику да изједначи, па је новим брејком ипак ставио тачку на меч и решио га у своју корист релативно комотном разликом.

У другом колу ће Лајовић имати знатно тежи задатак, будући да га очекује 10. носилац, Хрват Марин Чилић. У међусобним мечевима је 0:2 у Чилићеву корист (Загреб 2014, Мајами 2016).

Ђере и Ђоковић мечеве другог кола играју у суботу, против Аргентинца Андреоција, односно Американца Фратанђела.

Пет од пет!

Након Душана Лајовића, пласман у друго коло Индијан Велса обезбедио је и српски тенисер Филип Крајиновић који је после сат времена и 18 минута надиграо искусног Михаила Кукушкина (6:3, 6:4), чиме се број српских учесника у другом колу Индијан Велса попео на чак пет!

Место у другој рунди од раније су имали Ласло Ђере и Новак Ђоковић, који су прескочили први корак, односно Миомир Кецмановић који је прошао даље као "лаки лузер".

Филип Крајиновић се за своје место међу 64 тенисера озбиљно помучио пошто је прво прошао квалификације, а потом избацио Казахстанца који је од њега рангиран боље за 70 позиција на АТП листи, међутим ни то није уплашило српског аса.

Наредни изазов биће још тежи пошто ће тек у недељу увече (око 20 часова) Крајиновићу на мегдан изаћи Давид Гофан, док ће у исто време Марин Чилић изазвати Душана Лајовића.

Од српских играча у другом колу први ће на терен Миомир Кецмановић, игра уместо Кевина Андерсона због повлачења с турнира, који од 19 часова игра против Максимилијана Мартерера(99. на АТП листи), док отприлике у исто време игра и Ласло Ђере.

Његов ривал је Гвидо Андреоци из Аргентине, а видећемо како се млади српски тенисер и освајач Рија сада сналази из улоге "костураша" на мастерсу.

Потом следи и "посластица вечери" пошто Новак Ђоковић излази четврти по реду на главни терен Индијан Велса против Брајана Фратанђела из САД, једине нације бројније од Србије у другом колу, али тај сусрет неће почети пре два сата након поноћи.

Уколико победи Фратанђела, Новаков наредни ривал највероватње биће Ник Кирјос.

Крајиновић је на старту првог Мастерса сезоне био сигуран против Казахстанца Михаила Кукушкина са 6:3, 6:4.

Србин је "помео" Казахстанца у првом сету са два брејка за експресних 5:1, Кукушкин успева да врати један, али Крајиновић без изгубљеног поена у наредном сервис гему "оверава" сет.

Крајиновић прави рано брејк и у другом сету за 3:1, али овај пут Кукушкин одмах извраћа и поравнава на 3:3. 

Међутим, Србин још једном одузима сервис Казахстанцу и сигурним сервисом приводи меч крају. 

У другом колу Крајиновић ће играти против Давидом Гофаном, кога је недавно савладао у Монпељеу. 

Индијан Велс, И коло:

Гојовчик – Сепи 7:5, 6:4
Јанг – Хуркач 3:6, 3:6
Бердих – Лопес 6:7, 6:7
Чопил – Албот 2:6, 2:6
Гулбис – Болт 3:6, 7:5, 2:6
Данијел – Лајовић 6:7, 4:6
Мунар – Попирин 6:7, 3:6
Еванс – Вавринка 7:6, 3:6, 3:6
Хасе – Истомин 7:6, 6:1
Фриц – Џонсон 3:6, 3:6
Кукушкин – Крајиновић 3:6, 4:6
Ито – Доналдсон 3:6, 5:7
Сандгрен – Манарино 2:6, 7:6, 1:6
Мекдоналд – Соуса 6:4, 3:6, 6:3
Карбаљес Баена – Херисон 6:3, 7:5
Јари – Тиафо 6:4, 4:6, 7:5

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар