IV: Srbija ima PET tenisera u drugom kolu!

Samo su Amerikanci brojniji. . . Lajović "osvetio" Đokovića, naredni rival Čilić! Srpski teniser Dušan Lajović, u prvom kolu Indijan Velsa savladao je Tara Danijela rezultatom 2-0 i plasirao se u narednu fazu takmičenja.  Pobeda Lajovića posle dva meseca! Član Dejvis kup selekcije Srbije uspešan na startu mastersa u Indijan Velsu.  Krajinović odličan na otvaranju Indijan Velsa! Posle Dušana Lajovića, u drugo kolo Indijan Velsa plasirao se i Filip Krajinović.

Tenis 09.03.2019 | 12:30
IV: Srbija ima PET tenisera u drugom kolu!
Srpski teniser je slavio nakon borbe, po setovima 7:6, 6:4 posle skoro dva sata igre.

Podsećamo, Taro Danijel je prošle godine eliminisao najboljeg srpskog tenisera, Novaka Đokovića u drugom kolu Indijan Velsa. 

Lajović je prvi napravio brejk u prvom setu, ali mu je onda naglo pala koncentracija. Danijel je poveo sa 5:3, imao priliku da odservira za set, ali je srpski teniser uspeo da se vrati i izjednači. 

U taj – brejku opet je prvi poveo Japanac, međutim, Dušan je hrabrom igrom na osnovnoj liniji vezao pet od poslednjih šest poena i poveo sa 1-0. 

Drugi set je počeo sigurnom igrom na svom servisu oba tenisera, pa je Lajović poveo sa 3:2 u gemovima, da bi prvi brejk usledio odmah u sledećem gemu, koji je Japanac momentalno vratio i dobio gem na svom servisu, pa je rezultat izjednačen na 4:4. 

Lajović je sjajnom igrom u sledećem gemu vratio prednost na 5:4, da bi za konačnih 6:4 napravio brejk i ostvario veliku pobedu na ATP turu posle dužeg vremena. 

U drugom kolu, Lajović će igrati protiv hrvatskog tenisera, Marina Čilića.

Dugo se čekalo na pobedu Dušana Lajovića, još od prvih dana 2019. godine i turnira u Dohi.

Više od dva meseca kasnije, nakon pet uzastopnih ispadanja u prvom kolu i samo jednog osvojenog seta, trenutno 45. teniser sveta prošao je u drugu rundu turnira masters serije u Indijan Velsu.

Lajović je u petak kasno uveče po srednjeevropskom vremenu nadigrao Japanca Taro Daniela, koji je prošle godine upravo u Indijan Velsu napravio senzaciju, eliminacijom Novaka Đokovića.

Ovog puta Daniel nije imao rešenje za trećeg tenisera Srbije, iza Đokovića i Lasla Đerea - 7:6 (8:6), 6:4!

Lajović je verovatno ključni korak ka pobedi napravio pri rezultatu 3:5 u prvom setu. Na brejk Daniela uzvratio je istom merom, ne dozvolivši mu da povede sa 1:0 u setovima.

Taj deo meča dobio je kasnije u "taj brejku", dok je u drugom nakon vođstva od 4:2 dozvolio protivniku da izjednači, pa je novim brejkom ipak stavio tačku na meč i rešio ga u svoju korist relativno komotnom razlikom.

U drugom kolu će Lajović imati znatno teži zadatak, budući da ga očekuje 10. nosilac, Hrvat Marin Čilić. U međusobnim mečevima je 0:2 u Čilićevu korist (Zagreb 2014, Majami 2016).

Đere i Đoković mečeve drugog kola igraju u subotu, protiv Argentinca Andreocija, odnosno Amerikanca Fratanđela.

Pet od pet!

Nakon Dušana Lajovića, plasman u drugo kolo Indijan Velsa obezbedio je i srpski teniser Filip Krajinović koji je posle sat vremena i 18 minuta nadigrao iskusnog Mihaila Kukuškina (6:3, 6:4), čime se broj srpskih učesnika u drugom kolu Indijan Velsa popeo na čak pet!

Mesto u drugoj rundi od ranije su imali Laslo Đere i Novak Đoković, koji su preskočili prvi korak, odnosno Miomir Kecmanović koji je prošao dalje kao "laki luzer".

Filip Krajinović se za svoje mesto među 64 tenisera ozbiljno pomučio pošto je prvo prošao kvalifikacije, a potom izbacio Kazahstanca koji je od njega rangiran bolje za 70 pozicija na ATP listi, međutim ni to nije uplašilo srpskog asa.

Naredni izazov biće još teži pošto će tek u nedelju uveče (oko 20 časova) Krajinoviću na megdan izaći David Gofan, dok će u isto vreme Marin Čilić izazvati Dušana Lajovića.

Od srpskih igrača u drugom kolu prvi će na teren Miomir Kecmanović, igra umesto Kevina Andersona zbog povlačenja s turnira, koji od 19 časova igra protiv Maksimilijana Marterera(99. na ATP listi), dok otprilike u isto vreme igra i Laslo Đere.

Njegov rival je Gvido Andreoci iz Argentine, a videćemo kako se mladi srpski teniser i osvajač Rija sada snalazi iz uloge "kosturaša" na mastersu.

Potom sledi i "poslastica večeri" pošto Novak Đoković izlazi četvrti po redu na glavni teren Indijan Velsa protiv Brajana Fratanđela iz SAD, jedine nacije brojnije od Srbije u drugom kolu, ali taj susret neće početi pre dva sata nakon ponoći.

Ukoliko pobedi Fratanđela, Novakov naredni rival najverovatnje biće Nik Kirjos.

Krajinović je na startu prvog Mastersa sezone bio siguran protiv Kazahstanca Mihaila Kukuškina sa 6:3, 6:4.

Srbin je "pomeo" Kazahstanca u prvom setu sa dva brejka za ekspresnih 5:1, Kukuškin uspeva da vrati jedan, ali Krajinović bez izgubljenog poena u narednom servis gemu "overava" set.

Krajinović pravi rano brejk i u drugom setu za 3:1, ali ovaj put Kukuškin odmah izvraća i poravnava na 3:3. 

Međutim, Srbin još jednom oduzima servis Kazahstancu i sigurnim servisom privodi meč kraju. 

U drugom kolu Krajinović će igrati protiv Davidom Gofanom, koga je nedavno savladao u Monpeljeu. 

Indijan Vels, I kolo:

Gojovčik – Sepi 7:5, 6:4
Jang – Hurkač 3:6, 3:6
Berdih – Lopes 6:7, 6:7
Čopil – Albot 2:6, 2:6
Gulbis – Bolt 3:6, 7:5, 2:6
Danijel – Lajović 6:7, 4:6
Munar – Popirin 6:7, 3:6
Evans – Vavrinka 7:6, 3:6, 3:6
Hase – Istomin 7:6, 6:1
Fric – Džonson 3:6, 3:6
Kukuškin – Krajinović 3:6, 4:6
Ito – Donaldson 3:6, 5:7
Sandgren – Manarino 2:6, 7:6, 1:6
Mekdonald – Sousa 6:4, 3:6, 6:3
Karbaljes Baena – Herison 6:3, 7:5
Jari – Tiafo 6:4, 4:6, 7:5

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar