БЛ: Ватрогасци поново у "Инцелу"

Бањалучки ватрогасци с два возила јутрос су око осам часова интервенисали у кругу бивше фабрике "Инцел", гдје је избио пожар у једној од напуштених зграда.

Република Српска 09.03.2019 | 10:31
БЛ: Ватрогасци поново у "Инцелу"
На мјесту догађаја су били и припадници Полицијске управе Бањалука.

У бившем "Инцелу" прије два дана запалила се дрвна грађа, а ватрогасци су пожар успјешно ставили под контролу.

(Анадолија)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ЗОП

09.03.2019 09:52

Колико знам у Инцелу одавно није у функцији хидрантска мрежа. По закону, ако је она (или ватродојава) предвиђена пројектом онда она мора бити у функцији. Ако није, онда слиједе казне и забрана обављања дјелатности. Све је ту јасно. Слично је и са клубовима и пабовима, нарочито оних смештених у подрумима, сутеренима и на спратовима који морају имати евакуациони излаз (и то стално откључан). Лако их је прегледати и утврдити право стање али је проблем што је свима њима МУП дао противпожарну сагласност за рад (а није смио). Имате примјер најпознатијег бањалучког пуба у центру града, има дрване спиралне степенице које воде у подрум у којем зна бити и по 200 људи а такође нема евакуациони излаз. У случају да ватра захвати те степенице пожар ће се брзо проширити и сви су доле мртви за 15 минута. Крив је МУП и инспекција ЗОП.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.03.2019 16:51

А при том је ово ко зна који по реду позар у Инцелу у задњих неколико година.

Name

Јаффа

09.03.2019 10:07

Не исплати им се да плате рушење објеката па да запале?

ОДГОВОРИТЕ
Name

роттердам

09.03.2019 12:05

Да нисмо нормално друство и не уредјено,знамо вец дуго.У дрзави у којој ја зивим,ватрогасци су ти који одредјују гдје и какви системи се постављају за гасење позара.У нас то ради полиција и они позаре треба да гасе палицама.Осигурање трази да ватрогасци заједно са одредјеном слузбом одреде позарни систем,прегледају и дају серцификат да позарни систем одговаара сврхи у слуцају потребе.Ватрогасци сваке године прегледају исправност система и продузују серцификат.Каква полиција и позарни систем.Доказ гдје смо и како радимо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да се зна

09.03.2019 21:45

Противпожарна инспекција постоји и у владином РЕпубличком инспекторату. У односу на инспекцију у МУП надлежности су разграничене.

ОДГОВОРИТЕ