BL: Vatrogasci ponovo u "Incelu"

Banjalučki vatrogasci s dva vozila jutros su oko osam časova intervenisali u krugu bivše fabrike "Incel", gdje je izbio požar u jednoj od napuštenih zgrada.

Republika Srpska 09.03.2019 | 10:31
BL: Vatrogasci ponovo u "Incelu"
Na mjestu događaja su bili i pripadnici Policijske uprave Banjaluka.

U bivšem "Incelu" prije dva dana zapalila se drvna građa, a vatrogasci su požar uspješno stavili pod kontrolu.

(Anadolija)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

ZOP

09.03.2019 09:52

Koliko znam u Incelu odavno nije u funkciji hidrantska mreža. Po zakonu, ako je ona (ili vatrodojava) predviđena projektom onda ona mora biti u funkciji. Ako nije, onda slijede kazne i zabrana obavljanja djelatnosti. Sve je tu jasno. Slično je i sa klubovima i pabovima, naročito onih smeštenih u podrumima, suterenima i na spratovima koji moraju imati evakuacioni izlaz (i to stalno otključan). Lako ih je pregledati i utvrditi pravo stanje ali je problem što je svima njima MUP dao protivpožarnu saglasnost za rad (a nije smio). Imate primjer najpoznatijeg banjalučkog puba u centru grada, ima drvane spiralne stepenice koje vode u podrum u kojem zna biti i po 200 ljudi a takođe nema evakuacioni izlaz. U slučaju da vatra zahvati te stepenice požar će se brzo proširiti i svi su dole mrtvi za 15 minuta. Kriv je MUP i inspekcija ZOP.

ODGOVORITE
Name

Re

09.03.2019 16:51

A pri tom je ovo ko zna koji po redu pozar u Incelu u zadnjih nekoliko godina.

Name

Jaffa

09.03.2019 10:07

Ne isplati im se da plate rušenje objekata pa da zapale?

ODGOVORITE
Name

rotterdam

09.03.2019 12:05

Da nismo normalno drustvo i ne uredjeno,znamo vec dugo.U drzavi u kojoj ja zivim,vatrogasci su ti koji odredjuju gdje i kakvi sistemi se postavljaju za gasenje pozara.U nas to radi policija i oni pozare treba da gase palicama.Osiguranje trazi da vatrogasci zajedno sa odredjenom sluzbom odrede pozarni sistem,pregledaju i daju sercifikat da pozarni sistem odgovaara svrhi u slucaju potrebe.Vatrogasci svake godine pregledaju ispravnost sistema i produzuju sercifikat.Kakva policija i pozarni sistem.Dokaz gdje smo i kako radimo

ODGOVORITE
Name

Da se zna

09.03.2019 21:45

Protivpožarna inspekcija postoji i u vladinom REpubličkom inspektoratu. U odnosu na inspekciju u MUP nadležnosti su razgraničene.

ODGOVORITE