ШПА: Реми Билбаоа и Еспањола!

Фудбалери Атлетик Билбаоа одиграли су нерешен меч резултатом 1:1 у првом мечу 27. кола шпанске ЛаЛиге.  "Мирољубиво" на Сан Мамесу, Билбао се провукао.  У првој утакмици 27. кола Примере Атлетик Билбао и Еспањол играли 1:1.  Тимови осредњи, голови врхунски! Билбао и Еспањол поделили бодове на премијери 27. рунде шпанске Ла лиге.

Фудбал 08.03.2019 | 23:49
ШПА: Реми Билбаоа и Еспањола!
Гости су рано дошли до вођства преко Факунда Фереире, који је након сјајне акције Еспањола затресао мрежу голмана Ерерина, који је био најслабије оцењен фудбалер Билбаоа.

Билбао је ипак био бољи противник током читавог сусрета, чак су имали 72% поседа лопте у првих 45 минута, али никако нису могли до поготка. Имали су чак пет шутева из казненог простора, али ништа од тога није било довољно прецизно да се дође до изједначења.

Баскијци су до свог поготка дошли тек пред сам крај сусрета, када је некадашњи фудбалер мадридског Атлетика, Раул Гарсија, главом савладао некадашњег голмана Милана и Реал Мадрида, Дијега Лопеса, а он се у шеснаестерцу нашао на правом месту након центаршута који је упутио Ибаи Гомес.

Овом поделом бодова, Атлетик Билбао и Еспањол остају на истом броју бодова и на деоби десете позиције у шампионату Шпаније.

Пре нешто мање од годину дана, 20. маја 2018, Еспањол је победио Атлетик Билбао на Сан Мамесу резултатом 1:0. Гол одлуке постигао је Давид Лопез у деветом минуту.

Ове сезоне, краљевски клуб из Каталоније опет је повео у деветом минуту, али није победио…

Све до 80. минута деловало је да гледамо репризу мајског окршаја, јер је Факундо Переира довео госте до прености. Међутим, Билбао није дозволио да Еспањол однесе трећу победу у последња три сусрета. Стрелац изједначујућег гола био је Раул Гарсија десет минута пре краја.

Атлетик и Еспањол остају на средини табеле са по 34 освојена бода.

Нити једни, нити други, не могу ни горе ни доле, средина им је суђена. Када год се састану више од два гола представљају мисаону именицу, а нису ни нарочито атрактивни. И ко би рекао да ћемо с тимовима таквих "предиспозиција" видети два заиста сјајна поготка на отварању 27. рунде шпанске Примере. На крају, додуше - 1:1, традиционални опсег 0-2 је испоштован, међутим оваква два гола вреде нешто више. 

Гости из Каталоније први су стигли до предности. Акција кроз срце терена, дивна лопта на пенал, скок КинезаВу Леија, одлагање за Факунда Фереиру, а Аргентинац маниром класног шпица, из прве - неодбрањиво за 0:1.   

Билбао је када се сагледа укупна статистика био доста бољи. Више су домаћи шутирали, или чак неупоредиво више лопту у ногама, међутим да би стигли до овог бода поштено сусе намучили. Имали су доста среће, али двојицу мајстора. Прво Ибаија Гомеза, који је генијално центрирао, спољном, онако шмекерски, и искусногРаула Гарсију, да не запдне као сивоња, већ да мекано, с пуно осећаја само очеше ту лопту "фризуром" и пошеље је иза леђа Дијега Лопеза за 1:1.     

Притиснуо је Атлетик у последњих десетак минута, покушао да дође до потпуног преокрета, али гости су се успешно бранили и одбранили...

Билбао и Еспањол тренутно су на 34 бода. Теоретски, нису далеко од екипа које се боре за Лигу Европе, међутим треба имати у виду да Аалавес, Севиља, Валенсија и остали имају по меч мање, те да Билбаа у наредном колу чека утакмица са Атлетико Мадридом, па вруће гостовање у Ђирони; с друге стране Еспањол има Севиљу, а онда градски дерби против Барселоне. 

Биће средина табеле природно станиште за ова два тима...

Парови 27. кола:

Атлетик Билбао – Еспањол 1:1 (0:1)
/Р. Гарсија 80 – Фереира 9/

субота

Алавес – Еибар 13.00
Атлетико Мадрид – Леганес 16.15
Барселона – Рајо Ваљекано 18.30
Хетафе – Уеска 20.45

недеља

Селта – Бетис 12.00
Ђирона – Валенсија 16.15
Леванте – Виљареал 18.30
Севиља – Реал Сосиједад 18.30
Ваљадолид – Реал Мадрид 20.30

ТАБЕЛА: Барселона 60, Атлетико Мадрид 53, Реал Мадрид 48, Хетафе 42, Алавес 40, Севиља 37, Валенсија 36, Бетис 36, Реал Сосиједад 35, Еибар 34, Еспањол (+1) 34, Атлетик Билбао (+1) 34, Леганес 33, Ђирона 31, Леванте 30, Ваљадолид 26, Селта 25, Виљареал 23, Рајо Ваљекано 23, Уеска 22 бода.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар