ŠPA: Remi Bilbaoa i Espanjola!

Fudbaleri Atletik Bilbaoa odigrali su nerešen meč rezultatom 1:1 u prvom meču 27. kola španske LaLige.  "Miroljubivo" na San Mamesu, Bilbao se provukao.  U prvoj utakmici 27. kola Primere Atletik Bilbao i Espanjol igrali 1:1.  Timovi osrednji, golovi vrhunski! Bilbao i Espanjol podelili bodove na premijeri 27. runde španske La lige.

Fudbal 08.03.2019 | 23:49
ŠPA: Remi Bilbaoa i Espanjola!
Gosti su rano došli do vođstva preko Fakunda Fereire, koji je nakon sjajne akcije Espanjola zatresao mrežu golmana Ererina, koji je bio najslabije ocenjen fudbaler Bilbaoa.

Bilbao je ipak bio bolji protivnik tokom čitavog susreta, čak su imali 72% poseda lopte u prvih 45 minuta, ali nikako nisu mogli do pogotka. Imali su čak pet šuteva iz kaznenog prostora, ali ništa od toga nije bilo dovoljno precizno da se dođe do izjednačenja.

Baskijci su do svog pogotka došli tek pred sam kraj susreta, kada je nekadašnji fudbaler madridskog Atletika, Raul Garsija, glavom savladao nekadašnjeg golmana Milana i Real Madrida, Dijega Lopesa, a on se u šesnaestercu našao na pravom mestu nakon centaršuta koji je uputio Ibai Gomes.

Ovom podelom bodova, Atletik Bilbao i Espanjol ostaju na istom broju bodova i na deobi desete pozicije u šampionatu Španije.

Pre nešto manje od godinu dana, 20. maja 2018, Espanjol je pobedio Atletik Bilbao na San Mamesu rezultatom 1:0. Gol odluke postigao je David Lopez u devetom minutu.

Ove sezone, kraljevski klub iz Katalonije opet je poveo u devetom minutu, ali nije pobedio…

Sve do 80. minuta delovalo je da gledamo reprizu majskog okršaja, jer je Fakundo Pereira doveo goste do prenosti. Međutim, Bilbao nije dozvolio da Espanjol odnese treću pobedu u poslednja tri susreta. Strelac izjednačujućeg gola bio je Raul Garsija deset minuta pre kraja.

Atletik i Espanjol ostaju na sredini tabele sa po 34 osvojena boda.

Niti jedni, niti drugi, ne mogu ni gore ni dole, sredina im je suđena. Kada god se sastanu više od dva gola predstavljaju misaonu imenicu, a nisu ni naročito atraktivni. I ko bi rekao da ćemo s timovima takvih "predispozicija" videti dva zaista sjajna pogotka na otvaranju 27. runde španske Primere. Na kraju, doduše - 1:1, tradicionalni opseg 0-2 je ispoštovan, međutim ovakva dva gola vrede nešto više. 

Gosti iz Katalonije prvi su stigli do prednosti. Akcija kroz srce terena, divna lopta na penal, skok KinezaVu Leija, odlaganje za Fakunda Fereiru, a Argentinac manirom klasnog špica, iz prve - neodbranjivo za 0:1.   

Bilbao je kada se sagleda ukupna statistika bio dosta bolji. Više su domaći šutirali, ili čak neuporedivo više loptu u nogama, međutim da bi stigli do ovog boda pošteno suse namučili. Imali su dosta sreće, ali dvojicu majstora. Prvo Ibaija Gomeza, koji je genijalno centrirao, spoljnom, onako šmekerski, i iskusnogRaula Garsiju, da ne zapdne kao sivonja, već da mekano, s puno osećaja samo očeše tu loptu "frizurom" i pošelje je iza leđa Dijega Lopeza za 1:1.     

Pritisnuo je Atletik u poslednjih desetak minuta, pokušao da dođe do potpunog preokreta, ali gosti su se uspešno branili i odbranili...

Bilbao i Espanjol trenutno su na 34 boda. Teoretski, nisu daleko od ekipa koje se bore za Ligu Evrope, međutim treba imati u vidu da Aalaves, Sevilja, Valensija i ostali imaju po meč manje, te da Bilbaa u narednom kolu čeka utakmica sa Atletiko Madridom, pa vruće gostovanje u Đironi; s druge strane Espanjol ima Sevilju, a onda gradski derbi protiv Barselone. 

Biće sredina tabele prirodno stanište za ova dva tima...

Parovi 27. kola:

Atletik Bilbao – Espanjol 1:1 (0:1)
/R. Garsija 80 – Fereira 9/

subota

Alaves – Eibar 13.00
Atletiko Madrid – Leganes 16.15
Barselona – Rajo Valjekano 18.30
Hetafe – Ueska 20.45

nedelja

Selta – Betis 12.00
Đirona – Valensija 16.15
Levante – Viljareal 18.30
Sevilja – Real Sosijedad 18.30
Valjadolid – Real Madrid 20.30

TABELA: Barselona 60, Atletiko Madrid 53, Real Madrid 48, Hetafe 42, Alaves 40, Sevilja 37, Valensija 36, Betis 36, Real Sosijedad 35, Eibar 34, Espanjol (+1) 34, Atletik Bilbao (+1) 34, Leganes 33, Đirona 31, Levante 30, Valjadolid 26, Selta 25, Viljareal 23, Rajo Valjekano 23, Ueska 22 boda.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar